EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

26709

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

St Gerlachstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Gerlachstraat

Beschrijving

De St. Gerlachstraat gezien vanaf de St. Romboutstraat richting St. Bonifaciuslaan. Deze straat loopt tussen de Heezerweg en de St. Bonifaciuslaan. Gebouwd in de jaren vijftig. Voor ons waren deze huizen bijzonder, want ze vormden de eerste etagebouw in de buurt.


Geplaatst op

23-12-2010

Reacties:

Datum: 24-12-2010
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Gebouwd eind jaren '40.


Datum: 24-01-2011
Naam: Ike Boer  
img

Rechts vooraan kan wel ongeveer onze portiek zijn. Wij hebben op nr. 91 gewoond.


Datum: 24-02-2014
Naam: Marten Kopp  
img

Prettige woning, nummer 91.


Datum: 24-02-2014
Naam: Ties van den Berge  
img

De St. Gerlachstraat werd pas bebouwd nadat wij in oktober 1950 waren komen wonen in de Sint Bavostraat, die parallel loopt met de Sint Gerlachstraat, met dit verschil, dat hij de Heezerweg verbindt met de Bonifaciuslaan. Dit waren inderdaad de eerste etagewoningen in de de Sintenbuurt zoals die nu genoemd wordt. Ik herinner me o.a. Ben Oostendorp, die later bij het bedrijf Brabantia in Aalst/Waalre carrière heeft gemaakt. Ben sprak uitstekend Frans en werd door het bestuur van het Tivolikoor gevraagd om mee te gaan op de concertenreizen naar Frankrijk om te tolken, waar dat nodig en nuttig was.


Datum: 27-02-2016
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik kan me die periode nog goed herinneren. Mijn oma woonde in de 2e Wilakkerstraat en achter haar huis was in de koude winter van 1947 nog landelijk gebied, met een vennetje waarop ik toen op het ijs heb gespeeld. Schaatsen had ik niet, maar ik vermaakte me best. Ik heb het altijd jammer gevonden dat de eenvoudige maar mooie architectuur van het Witte Dorp na de oorlog geen vervolg heeft gekregen. Dudok had al een aanzet gegeven door vanaf de Wilakkerstraten op vier plaatsen hoekhuizen te bouwen die het begin zouden kunnen zijn voor zo'n vervolg. Die straten zijn er wel gekomen, vernoemd naar de heilige Leonardus, Adrianus, Nicasius en Hubertus, maar zijn even saai als wat er in die tijd overal werd opgetrokken. Toen was vlug, vlug veel belangrijker dan fraai.