EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2686

Bijdrager:

Jaar:

1917

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-Sportpark/Philips Stadion

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Sportaccomodaties

Onderwerp 3.:

Philips Sportpark / Philips Stadion

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
PSV-stadion op een mooie zondagmiddag. (3)

Beschrijving

De bal is onderweg naar de rechtse speler. Witte shirts tegen witte broeken. Vraag 1: bij welke ploeg hoort de linkse speler? Vraag 2: dreigt hier buitenspel? De kerstbomen links en rechts hangen vol met witte porseleinen isolatoren voor de ongeïsoleerde telefoondraden. Misschien nog een enkele telegraafdraad of seindraad. 18 jaar later staat op foto 435 een volwassen exemplaar.


Geplaatst op

24-01-2006

Reacties:

Datum: 24-01-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Links van van Gardinge, achter de schoorsteen van VDE, Vrijdag drukkerij Eindhoven aan de Gagelstraat, de sigarenfabriek van G.H. Aalfs ook aan de Gagelstraat. Bij de zuilpijl zijn de Philips- en de Dorpzuil te herkennen.


Datum: 25-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Het is buitenspel! De scheids heeft het gezien. Later kregen ze een andere outfit (zwart) alhoewel er verschillende kleuren mogenlijk zijn. Wist je dat het in die tijd een hele elitaire sport was?


Datum: 09-08-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Gezien het hoge standpunt van de fotograaf zou ik denken dat hij op de toen nog houten tribune zat of stond. Die tribune is later naar v.v. Geldrop verhuisd. Misschien dat in het jubileumboek dat in 2013 moet verschijnen n.a.v. het honderdjarig bestaan wat uitgebreid aandacht kan worden besteed aan de geschiedenis van het terrein. Er zijn niet zoveel clubs die al zo lang op dezelfde plaats hun terrein of stadion hebben.


Datum: 10-08-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Als de zuilen inderdaad de bakstenen -Philips Dorp- zuilen betreffen, dan zijn het die aan het eind van de Elisabethlaan (bij Mathildelaan) stonden. De andere stonden aan de Frederiklaan (even voorbij de Steentjeskerk, komende uit de St Anthoniusstraat) en stonden op een brede middenstrook met bomen. We kijken dus vanaf de plek waar de hoofdtribune heeft gestaan (en nog steeds staat trouwens.)