Fotonr.: 36026
Bijdrager Frans Smeets
Locatie 1.:Strijp |612 Philipsdorp |Frederiklaan
Onderwerp.: Sport |Sportaccomodaties |Philips Sportpark / Philips Stadion
Onderwerp 2: Sport |Boerderijen-Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Boerderij bij Philips Sportpark

Beschrijving Op foto's 20914 en 30118 zien we grenzend aan het Philips sportpark nog een boerderij liggen.

Op deze foto zien we dit gebouw iets beter, waarbij Frans Smeets de opmerking plaatste dat het hier ging om de boerderij van Peer Lek. De naam Lek in combinatie met de locatie komen we in de bevolkingsregisters niet tegen dus wellicht ging het hier om een bijnaam ? Wat de reden is van de feestelijkheden werd niet vermeld.
Geplaatst op 10-07-2015

Reacties

Datum: 10-07-2015
Naam: Eric Kemperman img

De boerderij is tot 1950/1960 blijven staan. Zie foto's 28939 en 23203. In 1950 was er nog nauwelijks een tribune rond het veld.


Datum: 11-07-2015
Naam: Frans Wilbrink img

Vermoedelijk is deze foto genomen tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van Philips op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni 1916. Op die zaterdag trekt er een grote gekostumeerde optocht door Eindhoven met deelname van honderden mensen.


Datum: 12-07-2015
Naam: Antoon Franse img

Inderdaad Frans, de viering van het 25 jaar bestaan van Philips werd besloten met de klompendans, waar dit de deelnemers van zijn. Lees de tekst bij foto nr.31227. Er bestaat een foto van hun optreden op een podium met Volendamse achtergrond.


Datum: 23-09-2018
Naam: Paul van der Cingel img

Beste Eric. In 1950 bestond het Philips Sportpark uit een voetbalveld met daaromheen een sintelbaan. De toeschouwers zaten op een overdekte tribune aan de kant van de Frederiklaan of stonden op een dijk rondom die sintelbaan, de dijk werd omsloten door een muur. Er waren drie openingen aan die kant om materiaal en toeschouwers toe te laten. Onder de tribune stonden maaimachines en andere zaken die met het onderhoud van het terrein te maken hadden. Naast de hoofdtribune was aan de kant van de Elisabethlaan een opening breed genoeg om ook voertuigen toegang tot het terrein toe te laten en aan de andere kant van de hoofdtribune eerst nog een stukje staantribune en dan in de hoek een ruime toegang die hoofdterrein met bijveld (waar in die tijd getraind werd). Aan de rand van het bijveld was een groot gebouw met zes of acht kleedkamers. Aan de kant van de Mathildelaan waren nog twee toegangen voor toeschouwers van de staantribunes.


Datum: 26-08-2021
Naam: Sjef van Eijk img

Het programmaboekje voor de feestelijkheden in 1916 (dat ik onlangs in bezit kreeg) meldt voor vrijdag 2 juni: "Een jolig uurtje in Volendam. Een komische danspantomime in Volendamsch costuum, uitgevoerd door zeventig jongens en meisjes uit het personeel, ontworpen en ingestudeerd door den Heer James Meijerfils, Arnhem, Amsterdam. Decors speciaal ontworpen en uitgevoerd door de firma J. Benneke & Co., Amsterdam. Costuums van den Heer Henri Schippers, Rotterdam, muziek begeleiding door de Philips Harmonie." Op zaterdagavond herhaalde men dit spektakel, nu echter met "prachtige Electrische lichteffecten".