EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

277

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Noord-Brabantlaan

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Evoluon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Het Evoluon (2)

Beschrijving

In de koepel liggen drie gaanderijen met een breedte van ongeveer 10 meter, met een totaal vloeroppervlak van ongeveer 4700 vierkante meter. Naast de koepel is een radartoren van 60m hoog geplaatst, achthoekig van vorm en 3 m in doorsnee. En ten westen van de koepel staat het dienstgebouw met restaurant, garderobe, toiletten enzovoort. In de kelder hiervan was ook een tentoonstellingsruimte en een filmzaal. In deze vorm heeft vet bestaan tot 1994 toen er voor het Evoluon een groot nieuw gebouw geplaatst met een auditorium en een bioscoop voor 440 personen.


Geplaatst op

16-05-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-07-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

De foto is genomen door mijn broers Frans en Harrie Toirkens, die een serie fotos van het Evoluon maakten in 1966. Zie de volgende foto Evoluon 3 (foto 8896, daar zie je de Tolstraat nog overeind. Beschrijf eens in welk huis de fam. van Rijn woonde, misschien weet uw moeder nog namen van de andere buurlui etc.?


Datum: 13-07-2008
Naam: Gerda van Mol  
img

Aan Jan Toirkens: ik ben helaas op dit moment niet in de gelegenheid om mijn moeder de foto's te laten zien. Wel wist ze nog enkele namen; na de familie v/d Mortel zijn Sjaak en Door v/d Oetelaar naast hun komen wonen. Verder nog Brandkuilstraat houten huisje Anna de Lepper. Andere namen; Nijs, van Aspert, Gruiters, Gratje Vermeulen, van Mullekom, Bloks, Overmans en vooraan in de Tolstraat een mevrouw die haar eigen door verdrinking van het leven had beroofd en enkele dochtertjes achterliet. Oh ja, van Rijn woonde op nr. 4 niet op 2, wat ik eerder had vermeld. Zo spoedig mogelijk toon ik de foto's aan mijn moeder, wellicht heb ik dan wat meer info voor u.


Datum: 14-07-2008
Naam: Ria.Toirkens-Stöver  
img

In het Evoluon heb ik zelf ook nog gehangen met 'n foto. Ik was nl de 1ste dame die de speld kreeg uitgereikt. Dit was in het kader van de Philips-ideeënbus. Wanneer je een goed idee had (op wat voor n gebied dan ook) en het bracht financieel ook nog wat op voor de firma, nou dan werd je daar voor beloond. Dus kreeg ik een speldje en een bedrag van 1500 gulden. Ha, ha. En zo kwam ook m'n foto in het Evoluon te hangen.


Datum: 14-07-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

Nu dan de vraag aan mijn nicht Ria Toirkens: waar is die foto nu dan? Kwam je ook in de Philipskoerier te staan? En je zult zelf ook wel een exemplaar van de foto hebben gekregen?. Ben benieuwd naar de foto en naar het idee.


Datum: 14-07-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Bart van Rijn kwam vroeger wel eens bij ons thuis in de Kreugelstraat, volgens mij werkte hij bij mijn vader in de bouw. Had hij niet een dochter en een zoon? Ik meen me te herinneren dat zijn dochter bij de luciferfabriek werkte.


Datum: 15-07-2008
Naam: Ria.Toirkens-Stöver  
img

Nou neef Jan. Het idee ging over n onderdeel dat verwerkt werd in 'n hoorapparaat. Inderdaad heb ik ook nog in de Philips Koerier gestaan. Maar jammer, de foto zelf ben ik kwijt geraakt. Mischien dat iemand dit ook leest en dat die dan weer zou weten, waar al de spullen uit het Evoluon gebleven zouden zijn. Zelf zou ik niet weten waar ik m'n informatie zou kunnen opdoen. Dus.... help !


Datum: 15-07-2008
Naam: Gerda van Mol  
img

Aan Diny Nagel-Grave: Mijn opa (Bart van Rijn - red.) en oma hadden 6 kinderen, 2 meisjes en 4 jongens. Het klopt dat mijn moeder bij de luus heeft gewerkt.


Datum: 16-07-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Gerda, dan heeft mijn moeder vroeger vaak met jouw moeder staan praten als zij van haar werk kwam. Jouw moeder ging helemaal te voet naar haar werk, een héél eind lopen! Ik weet ook nog wel dat jouw opa nachtwaker was, hij had altijd een grote hond bij zich.


Datum: 16-10-2009
Naam: Frans Snoek  
img

De familie Bart van Rijn woonde op de hoek Brandkuilstraat/ Ekkerstraat/ Tolstraat. (2 huizen onder een kap) naast v.d.Oetelaar.


Datum: 16-10-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Tolstraat bewoners. Op 11. familie Tegenlaers en Jan Pijnenburg. Op 13. (wij) familie Snoek en Zeeman. Op 15. familie Gerbe Middel (Holman). 0p 17. familie Van Mullekom en Jan Wassing. Op 19. familie Harrie van den Berk (kippenboer). Dit pand was in de oorlog een winkel. Aan de overzijde familie Hofs, daarvoor Laagland en Frits Overmans de poppendokter. Frits was later in café de Lichtstad. Dan familie Jan van Beek, dan familie Bloks, dan familie Wijnhoven, broer en zuster of neef en nicht,  zij kwamen zelden buiten. Dit pand was voor de oorlog een winkel, dan familie Rombouts en Vermeulen de vroedvrouw die heel 't Ven ter wereld bracht. Zij is verhuisd naar de Strijpsestraat.


Datum: 18-07-2018
Naam: Ans van der Vlugt-Valks  
img

Dit was mijn uitzicht in 1966 toen ik op de kleuterschool aan de Noordbrabantlaan zat.