Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 28455
Bijdrager Ton Brouwer
Jaar: 1971
Locatie 1.: Gestel |721 Genderdal
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Woonhuizen-Gestel |Maycretewoningen Limburglaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

De laatste Maycrete-woningen in het Genderdal

Beschrijving Uit het jaarverslag 1971 van ruimtelijke ordening en verkeer, gemeente werken en bouw- en woningtoezicht.

Onder het thema : gesloopt in Eindhoven
Geplaatst op 09-06-2011

Reacties

Datum: 10-06-2011
Naam: Ad Pluijm img

Dit zijn niet de laatste aan de Limburglaan, dat was inderdaad rond 1971, maar zo te zien zijn deze maycrete-woningen aan de Smetanalaan, met de aangrenzende weilandjes naar het afwateringskanaal.


Datum: 11-12-2011
Naam: Frank de Bruin img

Dit zijn inderdaad de Maycrete woningen aan de Smetanalaan. De achterkant grensde aan het Severijnpark. Vrienden van mijn hebben er tot de afbraak eind 1992 gewoond en hun tuin grensde aan het park.


Datum: 11-03-2012
Naam: Bert Kemp img

Deze foto is genomen van Maycrete woningen aan de Ooistraat. dat is te zien aan de schuurtjes, deze staan in een lijn met het huis. Zelf heb ik jaren in de Herderstraat gewoond en kan mij dit nog goed herinneren.


Datum: 13-03-2012
Naam: Ad Pluijm img

In 1971 zijn we verhuisd naar Woensel en toen waren mijn schoonouders er al uit (Ooistraat 21) en werd er begonnen met de sloop. Je zou dan eigenlijk op de achtergrond de Lambertuskerk moeten zien, dat was vlak bij. De Maycrete-woningen aan de Smetanalaan en Tinelstraat zijn veel later gesloopt.


Datum: 13-03-2012
Naam: Bert kemp img

Het jaartal wat bij de foto wordt genoemd klop niet , deze foto is veel eerder gemaakt.
Toen deze foto is genomen was het Maycrete-dorp nog kompleet, er waren nog geen woningen verplaatst naar Bachlaan en of Smetanalaan/Glasounowlaan.
Vanuit de positie waar deze foto is gemaakt kan je de Lambertus kerk niet zien, omdat deze is genomen met de rug naar deze kerk.Je kijk vanaf deze positie naar Eindhoven.


Datum: 14-03-2012
Naam: Ad Pluijm img

Dan spreken we over de jaren 50 Bert, toen was de Ooistraat nog niet doorsneden en het tunneltje nog niet geboren. Dan ga ik met je mee.Ik ging uit van 1971. In de jaren 50 was het nog in dun bimd. Wei met sloten. Die linkse Maycrete-woningen  (woonde Wouters) werden het eerst gesloopt en die rechtse moet dan nummer 21 zijn. Dit prentje zit in mijn hoofd van die lang vervlogen tijd.