EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6667

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

721 Genderdal

Straat:

Limburglaan*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Gestel

Onderwerp 3.:

Maycretewoningen Limburglaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Maycrete-woningen (3)

Beschrijving

Deze foto van ons gezin is genomen in 1956. Op de achtergrond de maycrete-woningen aan de Limburglaan. op de foto: Jan en Eppie Smit en de kinderen Jan, Dick en Jelly


Geplaatst op

18-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-10-2006
Naam: Marianne Koster v Lindt  
img

Vindt het heel leuk om deze foto te zien. Ik heb zelf in de maycrete woningen gewoond in de Limburglaan nr 30. Mijn naam is Marianne Koster van Lindt, misschien bekend. Wij zijn, toen de woningen afgebroken zijn, verhuisd naar de Smetanalaan. Op welk nr hebben jullie gewoond in de Limburglaan ?


Datum: 19-10-2006
Naam: Dick Smit  
img

Wij woonden op nr.52 Jou naam komt mij niet bekend voor. De namen die ik nog weet zijn oa. Fam. Bergmans, Bolder, Quadvlieg, en natuurlijk niet te vergeten Tante Toos (Latour) van het snoepwinkeltje. En van de Herderstraat, Keldermans en v Woerkom.


Datum: 19-10-2006
Naam: Ida wagemakers-Schriks.  
img

Wat is het verschil met de huisjes in Tivoli als ik Eindhoven binnenrij, Floraplein, zie ik rechts van mij ook verschillende kleine witte huisjes staan, ik dacht dat daar Indonesische mensen in woonden. In Genderdal weet ik dat daar gewone gezinnen in woonden, ook een vriendinnetje woonden daar.


Datum: 20-10-2006
Naam: Frans Gommers  

Ida het verschil is : deze huisjes zijn gebouwd van betondelen(zie in de commentaren van foto 2024.


Datum: 24-11-2006
Naam: Walter Van der Elst  
img

Ik had nog een klasgenootje op het Protestants Lyceum in de Beemdstraat (houten noodgebouwen), die volgens mij in de Ooistraat woonde, haar vader was militair.
Zij heette Ditje van Oosten


Datum: 29-11-2006
Naam: John Quadflieg  
img

Leuk om deze foto's met maycrete woningen te zien. Ik heb altijd gedacht dat ze makrietjes genoemd werden. Ik heb zelf op de Limburglaan 46 gewoond langs het winkeltje van To Latour. Samen mijn broer Piet en zus Lenie en mijn opa en uiteraard mijn ouders. Ik was toen bevriend met Harrie Bolder van nr 50 en Dick Smit van nr 52. Op de foto van de fam Smit zag ik op de achtergrond ons woninkje. Harstikke leuk want ik heb van deze tijd geen enkele foto.


Datum: 12-04-2007
Naam: Ilja Gubitz  
img

Dittie van Oosten was ons achterbuurmeisje. De familie Oosten woonde in de Herderstraat. De vader was militair.
Wij (fam. Gubitz) woonden op Limburglaan 24, op de hoek. Makrietjes waren twee-onder-een-kap woningen. Gek genoeg weet ik de naam van onze buren niet meer. Wel van de andere kant. Daar woonde familie Nieuwkerk. Hij was bij de politie.


Datum: 24-07-2009
Naam: ger van der palen  
img

In de Ooilaan woonde vroeger ook de fam. Dohmen (ome Frans, Tante Bertha, Huub, Riek, Hennie en Frank) Ze zijn later in de Tinelstraat gaan wonen. De wandeling naar hen was een heel avontuur toen ik nog klein was.


Datum: 25-07-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Ik dacht al dat ik iemand vergeten was: Neef Ad Dohmen


Datum: 19-11-2009
Naam: Ben van Litsenburg  
img

Ik lees toevallig de verhalen maar heb een opmerking naar Ger van der Palen. Wat de familie Dohmen betreft maak je een vergissing, zij woonden tegenover ons in de Herderstraat. Ik ben vriend met Hennie Dohmen geweest, ook nog jaren toen zij in de Tinelstraat woonden. Ik vind het wel erg mooi om dit allemaal terug te zien.


Datum: 21-02-2010
Naam: Sonja Smith  
img

Toen wij vanuit Indonesie in Eindhoven arriveerden kwamen we terecht in een kamp aan de Limburglaan. Het waren barakken-woningen met ronde daken van dacht ik golfplaten. Ik ben steeds op zoek naar foto's uit die tijd dat is ongeveer 1950/1951. Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Heel erg bedankt alvast.


Datum: 10-06-2011
Naam: Lucien Brouns  
img

Zelf heb ik met mijn ouders en broer in de Ooistraat gewoond. Ik meen op nummer 5. Heb daar fietsen geleerd. Dat moet ongeveer in 1949 geweest zijn. Een foto waar we op staan staat elders op EIB. Lucien Brouns
<<< Lucien bedoelt foto 21454. (red) >>>


Datum: 05-03-2013
Naam: Erwin Vos  
img

Mijn naam is Erwin Vos, geboren 1964. Ik heb met mijn ouders in de Herderstraat gewoond, naast autosloperij Piet Saedt. Wij woonden rechts van de sloperij. Mijn ouders, Dirk Vos en Els Vos van de Kruis, zijn op jonge leeftijd overleden, 46 en 48 jaar. Wat ik me nog herinner is, dat door het dak van de sloperij bomen groeiden. Heeft iemand misschien nog foto's van de sloperij?? of van ons huis . Mvg. Erwin Vos