EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28539

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

512 Prinsejagt

Straat:

Fruinlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boerderij fam Kroon (1)

Beschrijving

Een groot deel van de grond waarop de woningen van Prinsejagt II zijn gebouwd, was vroeger eigendom van de familie Kroon. Hun boerderij heeft het tot dec. 1962 kunnen volhouden alvorens hij onder de slopershamer viel. De fam. Kroon zelf is toen gaan wonen in de Liviuslaan.
Op de foto helemaal rechts de boerderij temidden van de oprukkende bebouwing. We kijken op de Fruinlaan en de Groen van Prinstererlaan.
op de achtergrond de Pastoor van Arskerk en de Philipsgebouwen op Vredeoord in wording.


Geplaatst op

21-06-2011

Reacties:

Datum: 21-06-2011
Naam: Bauke Hüsken  
img

Ik heb op een topografische kaart uitgevonden dat de naam van deze boerderij de Annahoeve was. Deze boerderij lag midden in de hei op het kruispunt van de Beekstraat en een andere straat waarvan ik de naam niet weet.


Datum: 31-08-2011
Naam: Kees Kroon  
img

De fam. Kroon waarvan hierboven sprake is waren Bernard Kroon en Anna Kemps met kinderen. Na afbraak van de boerderij zijn zij inderdaad in de Liviuslaan gaan wonen. We zien rechts op de foto het dak van de schuur annex stal. Daar waar nu het rijtje van 8 huizen te zien is stond nog een open kapschuur. En daarachter, tot aan de Groen van Prinstererlaan, was de boomgaard en groentetuin. De restanten van de kapschuur tijdens afbraak zijn nog te zien op de foto "Boerderij fam. Kroon (2)", foto 28540


Datum: 01-09-2011
Naam: Kees Kroon  
img

Ik moet mijzelf corrigeren. We zien hier rechts op de foto het dak van de kapschuur en niet het dak van de grote schuur met stal. De boomgaard en groentetuin lag dus op de plaats van het rijtje van 8 huizen.


Datum: 01-09-2011
Naam: Bauke Hüsken  
img

De boerderij zelf lag dus rechts van deze foto?


Datum: 01-09-2011
Naam: Kees Kroon  
img

Ja dat is juist. De gevel van het woonhuis stond in het midden van wat nu de Van Meterenstraat is. Deze straat loopt achter de schuurtjes die te zien zijn op foto 28541