EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28632

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Woenselse Markt

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Groothandel / Grossierderij

Onderwerp 3.:

Van Gennip (Papier)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Van Gennip papier

Beschrijving

Van Gennip Papiergroothandel, Woenselsemarkt 32a


Geplaatst op

02-07-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-07-2011
Naam: Hans van Melis  
img

Esp 221, 5633 AD Eindhoven. Zeker niet Woenselse Markt.


Datum: 02-07-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Voorheen zaten ze op de Woenselse Markt. Ongeveer waar nu de Kijkshop is gehuisvest. Ik weet niet of er ook een achteruitgang was. Dan zou dat zowat bij de Chinees moeten zijn in de Verwerstraat.


Datum: 02-07-2011
Naam: Peter Vermeulen  

Bestond het adres Esp 221 al rond 1980? In ieder geval zat van Gennip in 1970 nog op Woenselsemarkt 32a volgens het adressenboek.


Datum: 02-07-2011
Naam: Hans van Melis  
img

Dit lijkt meer op de omgeving Herentalsweg-Grobbendonkstraat. Op de Woenselsemarkt was het woonhuis van Van Gennip naast de Scheper en de winkel later vlak bij de Trompstraat, waar nu een Turkse winkel zit.


Datum: 02-07-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Wat jij zegt, Wil, kan ik me niet herinneren. Wel dat ze vanaf "De Scheper" gezien, foto 4759, een paar panden verderop richting Van Kinsbergenstraat zaten. Bij Van Gennip moest ik regelmatig etalagekarton, vloeipapier, inpakpapier e.d. halen voor de kapsalon van mijn vader. Zie foto 4164.


Datum: 02-07-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Het kenteken van de auto is uitgegeven in 1979. Van Gennip zat in ieder geval niet aan de kant van de Kijkshop maar daar tegenover. Ben kan gelijk hebben, ze zaten op meer plaatsen, maar in 1977 zaten ze op nr. 52, naast foto De Greef. Het is wat moeilijker te zien maar kijk eens op de achtergrond van foto 18693.
Maar naast de winkel op de Woenselsemarkt hadden ze ook elders een magazijn en daar zal deze foto gemaakt zijn. En dan denk ik dat Hans gelijk heeft, Herentalsweg. Ik heb daar destijds wel eens papier gekocht maar echt precies kan ik het me niet meer herinneren.


Datum: 03-07-2011
Naam: Wil van Hout  
img

Ik heb nooit anders geweten dan dat Van Gennip daar zat waar ik zeg. Ze hadden n.l. een knappe dochter van mijn leeftijd, zodoende.


Datum: 04-07-2011
Naam: Peter Vervoort  
img

Zou dit misschien de Raedeckerstraat kunnen zijn? Zijstraat van de Woenselsestraat. Hier had de firma Van Gennip volgens mij een magazijn.


Datum: 14-03-2017
Naam: Albert Rooijakkers  
img

Deze foto is inderdaad van de Raedeckerstraat. Maar die is van VER na mijn tijd,
Als jong manneke heb ik jarenlang op zaterdag gewerkt bij Van Gennip Papier van Albert en Mia Verdaasdonk op de Woenselsemarkt. Vaak samen met Guus van Rooijen, ja, een zoon van de "Lange van Rooijen", politieagent op de fiets. Mooie en leuke tijd gehad daar in de winkel.
Rond Kerstmis werd de gehele etalage leeggeruimd en ingericht met een kerstvoorstelling compleet met bewegende beelden, een publiekstrekker van de eerste orde, zeker in die tijd. Ook stak Albert Verdaasdonk veel tijd en werk in het aankleden van de Woenselse Markt tijdens de 18 September-vieringen. Met het o.a. plaatsen rond het gehele marktplein van lichtornamenten (vlinders, van onder aangelicht door spots). En met het plaatsen van een tijdelijke vijver met fontein. Dit alles met zijn ondernemercollega's en vrienden Frans Sanders (de slager) en Toon Hageman (de juwelier). Fijne tijd om met plezier op terug te kijken.