EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

28726

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Columbusstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Columbuskamp, wijkgebouw

Beschrijving

Deze foto zal zo rond 1965 gemaakt zijn, op het zg. Columbuskamp. Er was iets met het wijkgebouw dat daar stond, een zoveel jarig bestaan ervan?


Geplaatst op

18-07-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-07-2011
Naam: Loes Zweegers  
img

Hallo. Dat donkerharig meisje, voor dat meisje met die kroon op is Anita Hoogen. En dat meisje midden voor, donker jurkje en kort blond haar is Liesje Manders. En naast haar rechts zit Saskia Sars. De derde van boven links is Diny Hofman. Daaronder dat klein snoetje is van Maaike Restiou. 2e Rij van boven, midden, onder die volwassenen is Jose Wijnen. En waar sta jij dan Nellie?


Datum: 18-07-2011
Naam: Nellie Schriks  
img

Volgens mij sta ik 'n beetje rechts achter die vrouw met die zwarte bril, dat halve koppie dat naar beneden kijkt.. Links achter die vrouw is volgens mij mijn zus Marietje, en op de achterste rij een nichtje, Carla Schriks, links van die jongen met die grote kroon. Maar is er nog iemand die weet waar deze "bijeenkomst" van was?


Datum: 19-07-2011
Naam: Gerard van de Vorle  

Mogelijk een van deze activiteiten,genoemd in een uittreksel jaarverslag K.I.M 1965. 10 meisjesgroepen. 7 jongensgroepen. 2 naaigroepen. instuifavonden werkende jongeren. danskursussen. 1 expressiegroep, 2 kleutergroepen, 1 kleutercrèche, vakantiewerkkampen en bivakkenreisjes met de werkende jongeren. Er was veel onrust omtrent het voorbestaan in de huidige vorm, sanering Columbuskamp. In September1966 wordt het nieuwe wijkhuis aan het Rosspad, nabij de OudeTorensraat geopend. Daar wordt ook een toneelgroep vernoemd. In 1981 is dit wijkhuis jammer genoeg zoals vele acomodaties in Eindhoven door brand verwoest. Zo`n 35 jaar heb ik me mogen ingezetten voor sociale en culturele activiteiten in oud Woensel.


Datum: 20-05-2013
Naam: Laura Jorissen  

Met die hoge hoed op is iemand van Maas, daaronder met die windjack aan is Miep Geerings. Links met haar armen over elkaar is Marietje Jorissen en naast haar Annie van de Nieuwenhof. Daarnaast ikzelf, Laura Jorissen en onder mij is Wilma van de Kruis. Daarnaast haar zus Ria, dan Betsie Jorissen, Anneriet Kieboom. Ik twijfel Gerda Marschal. Wij gingen er elke woensdag naar toe om er van alles te doen. Ook gingen we met z'n allen op kamp, waar naar toe weet ik helaas niet meer.
<<< Laura, wil je nog even je e-mailadres doorgeven? (Red.) >>>


Datum: 09-06-2013
Naam: Ingrid Schriks  
img

Ook wij hebben in de Columbusstraat gewoond: fam Schriks, kinderen Carla en Ingrid. Ik denk zo rond 1965, weet niet precies meer. Mijn vader was Gerard Schriks. Wij speelden toen veel met de kinderen van Henk en Dien van de Werff. Wie kent ons nog of heeft foto's uit die tijd?


Datum: 12-06-2013
Naam: Ida Wagemakers-Schriks  
img

Nellie, volgens mij ben jij dat kleine meisje op je hurken, rechts vooraan, Marietje boven aan, en Henk met de kroon, en Carla naast Henk. Verder herken ik er niemand van. Ida


Datum: 07-01-2014
Naam: Pepe van Eisden  
img

Tja, weet er niet veel van maar ben er geboren, op de Columbustraat, fam. van Eisden


Datum: 07-01-2014
Naam: Ida Wagemakers-Schriks  
img

Er waren altijd wel kinderen waar je mee kon spelen, en ik dacht dat er wel veel kinderen waren. Ook werd er veel gedaan, met en voor de kinderen. Ida Wagemakers-Schriks,


Datum: 10-01-2014
Naam: J.Jorissen  
img

Deze foto is gemaakt op koninginnedag 1962 of 1963.


Datum: 26-10-2014
Naam: Ria Leushuis van der Kruijs  
img

Ik herken mezelf ons Wilma en veel anderen op de foto en heb daar een fijne jeugd gehad!