EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

31952

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Columbusstraat*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Drukkerijen

Onderwerp 3.:

De Zeeuw

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Drukkerij De Zeeuw

Beschrijving

Drukkerij De Zeeuw, Columbusstraat 40.


Geplaatst op

22-08-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-08-2012
Naam: Frits Hekman  
img

De drukkerij stond achter de woningen aan de Broekseweg. Een blok van drie, waarin op de hoek kolenhandelaar Stark woonde. Naast deze drie was de bakkerij van Frans Nooijen, die weer aansloot op de zaal van café de Ster op de hoek met de Brugstraat.Het gebouw van de drukkerij was gezet als werkplaats voor aannemersbedrijf Loomans, dat op de andere hoek van Broekseweg/Columbusstraat was gevestigd. Het kwam te koop toen Loomans zijn bedrijf beëindigde.
De daken boven het dak van de drukkerij zijn van de woningen aan de Brugstraat. Boven het geheel uit de toren van de kerk van "Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende bijstand", die stond aan het einde van de Broekseweg en de overgang naar de Eckartseweg.
De Columbusstraat was verhard tot de ingang van het Columbuskamp, maar had verder een sintelverharding.


Datum: 29-08-2012
Naam: C. de Zeeuw  
img

Ik zie mijn vader (Jan de Zeeuw) en mijn opa (Cor de Zeeuw) hier nog zitten. Tot 1969 zaten we hier, toen zijn we verhuisd naar de Nieuwe Fellenoord. Verder weet ik hier niet veel meer van. Ik was nog te jong, maar toch nog wel wat herinneringen. Mooie foto, een van de weinige die er zijn.


Datum: 11-07-2013
Naam: Christ Drenth  
img

Ik heb bij deze drukkerij gewerkt van ca. 1956 tot ca. 1968 als handzetter en machinezetter. De verhuizing naar de Nieuwe Fellenoord herinner ik mij nog als de dag van gisteren. De dinsdagavond was in de zomertijd altijd overwerken, soms met behulp van de zoon van Jan de Zeeuw. Volgens mij heette die Ad. Ik liep toen een beetje mank i.v.m. polio vanaf mijn 3e jaar. Wie kan zich mij nog herrineren? Het zou leuk zijn als ik hierop een leuke reactie krijg, maar het is al zo lang geleden nietwaar. Ik ben in 1950 geboren en nu dus bijna 63. Hoop echt op een leuke reactie.


Datum: 11-07-2013
Naam: Cor de Zeeuw  
img

Hoi Christ, ik herinner me jou nog wel. Ad de Zeeuw was niet de zoon, maar de broer van mijn vader Jan. Ik ben de zoon van Jan en weet van de Columbusstraat niet veel meer. Van de Nieuwe Fellenoord natuurlijk wel. Achter in de hoek stonden de zetmachines, waar ome Adje mij ook nog heeft leren zetten. Later zijn we nog verhuisd naar de Achtse Barrier, waar we tot 2003 gezeten hebben. In 2003 is Drukkerij de Zeeuw opgeheven en ben ik wat anders gaan doen. Wat heb jij na de drukkerij nog gedaan?
=== Nu jullie elkaar gevonden hebben, wil je de correspondentie dan a.u.b. per e-mail voortzetten? Alvast dank, (Red.) ===


Datum: 12-07-2013
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Christ Drenth. Voorlopig uitsluitend je naam roept herinneringen bij me op. Ben je vroeger begin jaren 60 bij de verkennerij geweest? Ik heb nog een foto dat wij samen geïnstalleerd zijn op een kampweekend in de blokhut te Valkenswaard (Luikerweg).


Datum: 05-10-2016
Naam: Petra de Bruyn-Heesakkers  
img

Wat mooi zo'n oude foto van de drukkerij. Ik heb er gewerkt van 1978-1988 als administratief medewerkster op de Nieuwe Fellenoord. Ik herinner me nog goed dat Jan de Zeeuw heel goed kon hoofdrekenen, met de rekenmachine hield Cor hem niet bij. Ome Adje werkte er ook in de binderij.
Veel leuke momenten en veel gelachen vooral en een gezellig familiebedrijf was het.