EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29266

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumseind (10)

Beschrijving

Links Stratumseind 43. Toen Café George Taveerne, tegenwoordig simpelweg Café Taveerne. Rechts daarvan Stratumseind 45 met toen Café Fiscus. Als dat inhield dat alles wat je daar dronk aftrekbaar van de belasting zou zijn dan zijn ze blijkbaar aan hun eigen succes ten onder gegaan want tegenwoordig zit er Café La Route.


Geplaatst op

16-09-2011

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-09-2011
Naam: Peter van den Brand  
img

Sjors (van Gussenhoven), "Taveerne" was een schitterend café. Er kwamen klanten uit alle lagen van de bevolking. Ik ben er heel veel gekomen in de jaren '70 en nog wat daarna en heb er mooie herinneringen aan. Het was altijd gezellig. Ik woon nu in Spanje en bij mij in de buurt wonen nog 2 oud-klanten van Sjors, we praten er nu nog vaak over. Ik vergeet nooit de Sinterklaasfeestjes met oa. Hennie Snijders als Sinterklaas.


Datum: 17-09-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Werkte "de Knak" toen al bij de Taveerne? Hij kwam altijd bij café "ARI" op de Hoogstraat en later op de Kleine Berg. Hij had altijd een sigaar tussen zijn lippen hangen. Naar zijn zeggen was Sjors zijn speciale vriend.


Datum: 17-09-2011
Naam: Peter van den Brand  
img

Ad, Knak was er volgens mij nog voordat Sjors er in kwam en daarvoor van Diessen. Later heeft Knak daar wel weer gewerkt. Knak begon in 1976 (?) een café op de Grote Berg, later Braziliaans restaurant. === zie foto 12856 (Red.)===