EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

29960

Bijdrager:

Jaar:

2011

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Bakkerstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoek Verwerstraat Bakkerstraat

Beschrijving

Ik herinner mij nog dat ik in dat winkeltje sigaretten kocht voor 50 cent, merk Sport en Gipsy. Later was het ook nog een postkantoortje.


Geplaatst op

04-12-2011

Reacties:

Datum: 05-12-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

De toenmalige tabakswinkel van de fam. Ritsema, in de volksmond "de Rits" genoemd, was destijds een markant punt in mijn schoolroute of op weg naar de Petruskerk. Toen zat er een winkeldeur op de plek waar nu het smalle raam zit. Ook stond er rechts van de blauwe huisdeur van de bovenwoning nog een PTT-brievenbus.
Op de andere hoek zat toen een melkboer die we "opa Poppekast" noemde, en later de Végé-winkel van de fam. Postema.


Datum: 24-08-2012
Naam: Tini van Rooij  
img

De tabakswinkel die Ben noemt heette rond 1950 "Kantoorboekhandel Eversdijk" Of tabaksartikelen al meteen tot het assortiment behoorden weet ik niet meer. Wel dat we daar ansichtkaarten kochten. En de buurtbrievenbus stond daar niet maar hing aan de muur. En dat het een postkantoortje was kan ik me niet herinneren, ik betwijfel het.


Datum: 07-11-2012
Naam: Huub van de Wiel  

Ik ken het winkeltje nog. Weet niet zeker of het ook nog als een postkantoor gediend heeft. Ik ging daar altijd met mijn oma postzegels en snoep kopen. Ik herinner me dat het daar altijd zo lekker naar sigaren rook wanneer je binnenkwam.
De brievenbus waarover gesproken wordt, heeft daar nog heel lang gehangen, inderdaad om de hoek naast de blauwe deur. Ben daar vaak heen moeten lopen van mijn ouders om daar brieven te posten.


Datum: 12-08-2014
Naam: Ben Brekelmans  
img

Nee, een postkantoortje is het nooit geweest. Dat was op de Woenselse Markt, gerund door de gezusters Van Leeuwaarden. Wel kon je bij "de Rits" postzegels kopen, zoals Huubke hierboven ook al meldde.


Datum: 04-12-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik weet nog dat in de melkwinkel maandenlang, misschien zelfs jaren, flessen "dubbelgestoomde" melk stonden. Geen idee wat dat was, dubbelgestoomd. Later begreep ik dat het houdbare melk was. De flessen hadden een kroonkurk.


Datum: 05-12-2018
Naam: Leo Laus  
img

Je had flessen gepasteuriseerde melk (met capsule) en flessen gesteriliseerde melk (met kroonkurk). De eerste was iets langer houdbaar dan dagmelk en de andere "onbeperkt"(?). Kwam de gekroonde melk niet van VZ uit Rotterdam en de andere melk van Campina?