EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3035

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Stratum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Heezerweg van voor tot achter.

Beschrijving

Hier de Heezerweg in volle glorie. Met links achteraan de Tivolikerk en rechts de Don Boscokerk. Vooraan bij de witte auto café V.d. Boomen. Het straatje waar men recht inkijkt achter het open veld is denk ik de Spireastraat. Aan deze kant van dat veld moet dan de Rozemarijnstraat liggen. Foto afkomstig van Joop Schoot.


Geplaatst op

17-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-06-2006
Naam: Sienie v.d. Hurk - van Dommelen  
img

De dwars gebouwde huizen is de Rozemarijnstraat, dan denk ik ook de Spireastraat te zien en de Azaleastraat en dan weer dwars de Heistraat en de Tulpstraat (nu Dopheide). Verder valt mij op de uitbouw achter de huizen bij de derde auto en dat is de koekfabriek van v.d. Grinten. Dan zie je bij de vijfde auto links de Schalmstraat en rechts het café van Dina Boons. Verder rechts eerst v.d.Boomen, dan het huis van mijn ouders, dan twee kleine huisjes, waar nu het studentenhuis staat. Dan kwam melkboer van Bergen, dan Veulings, en dan de fam. Tonijs, heel bedrijvig tante Cis was naaister, Toon schoenmaker en Jo kleermaker en dan waren er nog 3 dochters.


Datum: 01-10-2006
Naam: Peter Weijtens  
img

De straat links beneden, tussen de twee voorste autos's is de Gasthuisstraat, met op de hoek bakkerij Teunis.


Datum: 11-12-2006
Naam: Anouschka Schutte  
img

Weet iemand van wanneer deze foto is? Ik meen zelfs de bus van van Strien te kunnen zien (linkerkant ter hoogte van iets boven de tweede auto van onderen, nog voor de Rozemarijnstraat). Maar het huis na waar nu het studenthuis staat, is Heezerweg 62 (mijn huis) en het huis daarnaast (64), waar Sienie zegt dat Veulings woonde, is het huis waar mijn opa in 1916 is geboren (Toon van Putten). En daar had hij een slopersbedrijf en houthandel. Daarnaast woonde de familie van Strien (en daarnaast weer de familie Dorelijers, die wonen daar ook nog steeds). Het huis naast café van den Boomen staat er nog steeds en is nu van de studentenhuisvesting (van den Boomen is nu weg, maar er wordt flink gebouwd aan nieuwe huurflats).


Datum: 19-12-2006
Naam: Sienie v.d. Hurk - v. Dommelen  
img

Beste Anouschka, ikwil even op je verhaal terugkomen. Zoals ik al eerder aangaf heb ik gewoond op Heezerweg 50, het grote huis naast van de Bomen. Hiertegen is toch het studentenhuis gebouwd? (Binnenkort ga ik daar nog eens kijken.) Dat is de plaats van de lage daken op de foto, waar vroeger van Hal en Wijnen woonden. Dan kreeg je 2 panden, melkboer van Bergen en Veulings, deze 2 panden waren eigendom van mijn ouders. Dan kreeg je Tonijs (later sigaren en sigarettenwinkel van mevr. Jansen) dan van Beek en dan kwam het pand van jouw opa. Op de foto kijk je een stuk tegen de zijmuur van zijn pand. Het is het pand rechts schuin voorbij de 2e auto. Jouw opa heb ik zelfs nog gekend (ook 2 van zijn zonen). Aan de overkant had je een pad dat uitkwam in de Schalmstraat. Kan Joop Schoot (zoon foto Radar) misschien nagaan wanneer deze foto gemaakt is? Groeten.


Datum: 20-12-2006
Naam: Anouschka Schutte  
img

Klopt Sienie, je hebt gelijk (zo zegt ook mijn tante) wat de huizen betreft. Maar mijn opa had 2 dochters, misschien ben je in de war met zijn broer, die iets verderop woonde, want die had (uiteindelijk) 12 kinderen, waarvan de oudste 3 jongens waren en die zaten ook in het slopersbedrijf.


Datum: 27-02-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Aardige tip. Kijk ook eens bij foto 2878. Daar worden herinneringen opgehaald van een ander stukje Heezerweg nl. rondom cafe Boons. Sluit mooi op elkaar aan.


Datum: 08-03-2007
Naam: P. Hertogs  
img

Anouschka, In de jaren 40 woonde daar ook het grote gezin van de schillenboer De Louw. Dit gezin is als een van de eerste, naar ik meen, naar Canada geëmigreerd. Woonden die soms in het huis waar later van Strien is komen wonen?


Datum: 08-03-2007
Naam: Jan Teelen  
img

Ik ben niet van de begin jaren 40, maar ik meen te weten dat er destijds een schillenboer in de Rozenmarijnstraat woonde en dat die met paard en wagen de schillen op kwamen halen. Zowel vader als zoon kwamen rond om de schillen op te halen maar of dat deze familie De Louw heette dat weet ik niet.


Datum: 08-03-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk - van Dommelen  
img

Waar eerst de Louw woonde is inderdaad van Strien komen wonen, daarnaast woonde vroeger Wijnen, dan Senders, Dorelijers en Koenen, dan had je volgens mij een gangetje dan kwamen de gezusters Thomassen, de volgende twee huizen weet ik niet meer en dan v.d. Oever en daarnaast het café van Straatman, hoek Heezerweg-Rozemarijnstraat. Ik schrijf dus over de jaren 50. De Louw is inderdaad naar Canada gegaan.


Datum: 09-03-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

De naam Schulte komt nu in mijn herinnering als schillenboer. Een zoon heeft ooit bij mij in de klas gezeten.


Datum: 17-10-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Deze foto moet van voor 1957 zijn want het huisje begin Schalmstraat tegenover cafe Boons staat er nog op. Dit witte huisje is volgens mij in 1956 afgebroken. Als ik de auto op de voorgrond zo zie schat ik deze foto van 1954.


Datum: 18-10-2007
Naam: Yvonne Hamelink  
img

Een mooi overzicht, weet een van jullie waar op deze foto Heezerweg no. 355 zit?


Datum: 18-10-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk - van Dommelen  
img

Hallo Yvonne, helemaal achteraan links, voorbij de Tivolikerk, de oude pastorie.


Datum: 18-10-2007
Naam: Yvonne Hamelink  
img

Bedankt, maar is no.355 dan de pastorie zelf. <<< Yvonne, wij zitten in de pastorie op 339! (Peter) >>>


Datum: 28-10-2007
Naam: Louis Van Dinter  
img

De huisjes die afgebroken zijn op deze foto voor van den Boomen, daar heeft Sampermans banden ook nog gezeten en mijn opa en opa van Mierlo ook en mijn ome Theo van Mierlo met tante Sjaan en tante Mien met ome Nil. Mijn moeder was Trees van Mierlo. Ik ben er tot mijn 7 jaar geweest en heb ook nog in de Tulpstraat gewoond bij Door en Jet. Vóór cafe van den Boomen stonden ook 4 kleine huisjes en daarna grotere en daar zat ook foto Radar. Ik heb nog even in de Gasthuisstraat op school gezeten. Mijn opa is op de Heezerweg gestorven, mijn tante verhuisde daarna naar de Hoefkestraat en mijn oom naar Tongelre. Inderdaad was mijn tante getrouwd met ome Nil Brugel


Datum: 28-10-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Mooi dat open veld zo te zien. De ijzeren loods van textiel van dr Zanden is goed te zien tussen groenteboer van Happen en cafe Boons. Op het open veld hebben we heel wat kuilen gegraven. Ook het cowboys spelen in de vele gangen rondom de Azaleastraat en de Spireastraat was een gewild tijdverdrijf. Op de foto zie je De Spireastraat op het veld uit komen en rechts daarvan is een grote brandgang tussen de 2 straten in en niet de Azaleastraat. Aan de paden op het veld is te zien dat er veelvuldig de korste weg naar de Heezerweg werd gekozen. Op dit veld hadden we ook jaarlijks onze kerstboomverbranding die we overal uit de buurt haalden en zelfs gingen jatten van groepen uit andere wijken.


Datum: 06-04-2008
Naam: Leo Koenen  
img

In aan vulling op het commentaar van Seine v.d. Hurk van Dommelen. Naast het gangetje op nr. 80 woonden inderdaad de gezusters Thomassen, Koba en Dien. Daarnaast op 82 woonde de familie Janssen en op 84 familie van de Bar. Zie ook foto 15286


Datum: 07-04-2008
Naam: Louis Van Dinter  
img

En Nolda van Ekstel woonde ook op de Heezerweg en is ook geëmigreerd. Zij was een vriendin van mijn moeder.


Datum: 09-06-2013
Naam: J. Bouwmans  
img

Klopt Anouschka, Toon en Annie Putte hadden 2 dochters. Ik ben opgegroeid bij opoe en opa van Strien en we hebben naast Toon en Annie gewoond. In de bus daar woonde Jan van Strien en zijn vrouw Koos. Bij van Strien kwamen ze uit de Tulpstraat en deden in oud ijzer en todden.Ze deelden dezelfde oprit als Toon Putte. Ik weet nog dat Annie kokend water over zich heen kreeg met thee zetten en Toon een duitse herder had, een hele lieve hond met nukken. Ik heb daar gewoond tussen 1958 en 1964, een hele mooie tijd.


Datum: 06-11-2015
Naam: Karin van Strien  
img

Wat leuk om terug te zien, ik ben de kleindochter van opa van Strien. Mijn vader, Jan van Strien, getrouwd met Koosje Allon, hebben nog lang bij ons opa en opoe achter gewoond. Ik tot mijn 7 de jaar.
Ze hadden een grote loods waar todden, oud papier, koper etc verhandeld werden. Onze buren destijds was Mieke Put. Jammer dat ik nergens een foto kan vinden van mijn opa en mijn vader, die nog met paard en kar gingen venten of ome Kees Corstagne, getrouwd met Mien van Strien.


Datum: 07-11-2015
Naam: Leo Koenen  
img

Is iedere keer weer interessant om deze foto te zien en alle commentaren te lezen.
Ook kom ik de naam Weijtens tegen in deze commentaren en denk dan aan het winkeltje links aan de Heezerweg ongeveer tegen over de Rozemarijnstraat waar wij als kinderen in de jaren 35-40 voor 3 cent snoep gingen kopen we konden in een grote vierkante bak met een glazen raam er overheen iets uit zoeken onder de oplettende ogen van de Hr. Weijtens.
Misschien is Peter Weijtens (van een van deze commentaren) familie van de vernoemde Hr. Weijtens?
Overigens de ken ik nog enkele namen van de familie. de Louw o.a. Jana Jan en Loek. Wat ik altijd erg vond was als er een varken geslacht werd het gekrijs van het varken was nog ver te horen.
In deze foto zit zoveel geschiedenis dat er een boek over geschreven kan worden.