EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30561

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Jeroen Boschlaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Overige Bedrijven / Industrie

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Specam

Beschrijving

Jeroen Boschlaan 273.
Op gevel staat: reekie fijnmech. ind. b.v.


Geplaatst op

17-02-2012

Reacties:

Datum: 18-02-2012
Naam: Martin Swinkels  
img

Iemand die hier heeft gewerkt is Frans van Waterschoot. Hij woonde toen op de Bredalaan in Eindhoven en was lid van de voetbalvereniging Veloc in Gestel. Op het Veloc-sportpark aan de Locatellistraat is hij na de training van een jeugdelftal op tragische wijze overleden aan een acute hersenbloeding.


Datum: 20-02-2012
Naam: Robert van Rosmalen  
img

Ik heb hier meer dan twaalf jaar gewerkt onder de directie van de heer Foekens. Mensen als Tom Sander en Adje Eikens, Willem Swinkels, Jan Willebrands en vele andere goede vrienden. De heer Foekens was voor mij de beste directeur die ik heb gehad in mijn leven. We maakten speciale machines met een automatisch karakter.


Datum: 21-02-2012
Naam: Gerard de Beurs  
img

Ik heb hier in 1972/73 gewerkt aan machines die automatisch doppen op flessen draaiden. Deze werden door de klant bij het lopendebandproces ingezet.


Datum: 03-08-2012
Naam: Gerrit Doreleijers  
img

Door toeval kwam ik op deze site en kreeg even 'n brok in m'n keel.
Robert van Rosmalen, onze elektrieker, wat dhr.Foekens betreft sluik ik me helemaal bij je aan. Willem Swinkels, onze kotteraar uit Helmond. Als je Tom Sanders noemt, denk je toch meteen aan Gerrie Godschalks. En onze vriend Jef Sprengers, Ben Baselmans onze boekenwurm, Verspaget. Ik heb er van de eerste tot de laatste dag enorm graag gewerkt.


Datum: 27-04-2017
Naam: Peter Kemps  
img

Ook door toeval op deze site terechtgekomen. Oude tijden herleven weer. Ik heb van 1973 tot 1979 met veel plezier bij Specam gewerkt. In die tijd met een gedeelte van Specam verdergegaan als Vicon Mechanika (eigendom van Vicon Landbouwwerktuigen). Toen dit in 1989 naar Nieuw Vennep werd verplaatst is alleen Jos de Kok meegegaan. Een aantal mensen zijn begonnen bij AAE in Helmond, dat in die tijd van C. Foekens was. In de Vicontijd is Henk van Egdom naar Canada vertrokken en Rob van Rosmalen naar Amerika.