EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3071

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

St Rochusstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Overige Bedrijven / Industrie

Onderwerp 3.:

Glasinstrumentmakerij Pulles & Hanique

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Pulles & Hanique Meesterglasblazers. (2)

Beschrijving

Het eerste bedrijfspand in de St. Rochusstraat. Het pand is inmiddels gerestaureerd.


Geplaatst op

19-02-2006

Reacties:

Datum: 17-06-2006
Naam: Hans van Melis  
img

St. Rochusstraat 43, het oude pand van Verdenza foto 2585 P&H hebben dus in de oude sigarenfabriek gezeten. De voordeur is sedert het vertrek van P&H verplaatst. De grote poort geeft nu toegang tot het garagebedrijf van H. Beniers die St. Rochusstraat 43 bewoont. Voor de orginele bouwtekening zie foto 4664.


Datum: 01-04-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dat is nu vreemd, die St. Rochusstraat. Eugene zal het wel weten, maar de geschiedenis schrijft, dat in een klein pand aan de St. Romboutstraat in 1950 een bedrijf gestart door Jan Hanique en Andre Pulles. In de loop der tijd kwam daar een bedrijfspand in de Visserstraat bij, waarvandaan men verhuisd is naar de Brussellaan. Eugene Hanique komt in 1980 in het bedrijf en na het vervroegde pensioen van Andre Pulles en Jan Hanique, wordt hij algemeen directeur. In 1987 vestigt het bedrijf zich aan De Run in Veldhoven.


Datum: 10-06-2009
Naam: Juliette Hanique  
img

In mijn herinnering klopt deze foto niet zijnde het eerste bedrijfspand van mijn vader (Jan Hanique) en André Pulles. Het 'atelier' zoals mijn vader het noemde, was op de eerste etage van een soort loods, je moest met de trap naar boven. Het was niet aan de straatkant gelegen, maar je moest eerst door een gang tussen twee huizen door in de St. Rochusstraat en dan kwam je bij dat gebouw. Volgens mij staat het er nog en zitten er nu studenten in. Vlakbij was een paar jaar geleden nog een autogaragebedrijf. Ik weet het zeker want op weg naar zijn werk zat ik bij mijn vader achter op de fiets hij zette mij dan af bij de lagere school achter de St. Joriskerk en fietste dan door naar de St. Rochusstraat. En zo haalde hij mij tussen de middag ook weer op. Ik was toen 6-7 jaar en dat was halverwege de 50-er jaren. Juliette Hanique.


Datum: 10-06-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Juliette, hier links is de gang naar de sigarenfabriek cq glasinstrumentenmakerij en rechts de plek waar in 2006 garage Beniers zat. Zie bij 17-Juni 2006.


Datum: 30-05-2010
Naam: Jan Hanique  
img

Om even precies te schrijven hoe het was. In juni 1950 het pand achter het huis gehuurd van dhr. Denkers voor 45 gulden per maand. Dhr. Denkens was vroeger kameraad van mijn opa Jan Hanique en daarom heeft hij het aan mij verhuurd. Het gebouw was 3 etages hoog en had een oppervlakte van 3x 45 m2 meter, waarvan wij er 2 huurden. Op de poort naast het huis was onze ingang met het plaatje "Meester glasblazers". Jan Hanique.


Datum: 18-04-2015
Naam: Mieke Zegers  
img

Dat is ook wat ik dacht. Kan me de garage nog goed herinneren, straatje door en daar ben ik opgegroeid, Hoefkesstraat.