EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30741

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Stanislausschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stanislausschool, klas 6, 61-62

Beschrijving

Deze foto is van de St. Stanislausschool aan de Tongelresestraat 150. Dat was de "nieuwe school" van de twee tegen elkaar gebouwde lagere scholen. Ik zat van 1956 t/m 1962 op deze school. Deze foto is van klas 6 en is gemaakt in 1962. Op de achtergrond een klaslokaal van de "ouwe" school en links de nu verdwenen hoofdingang van de nieuwe school.
Ik heb destijds alle namen op de achterkant geschreven, maar alleen met de voorletters. Van sommigen twijfel ik over de voornaam. Hieronder volgen alle namen, steeds van links naar rechts.
Bovenste rij: Theo Kulik, Kees Vervoort, Arie Vlassak, meneer Van Dijck, Roland Muller, Wim A. Jansen, Frans Rekelhof.
Tweede rij van boven: Wim Batenburg, Hans Michels, E. van de Ven, Paul de Pon, Luuk Dirkx, Paul Wolfswinkel, Eugène Jansen, Johan(?) Westerlaken.
Tweede rij van onder: Marcel Ligtvoet, Johan Naus, Walter van Balen, Piet de Brouwer, Theo van de Koevering, Theo van Zutphen, Harrie Jansen, Tom Botden, Hennie van de Goor.
Onderste rij: Robbie Ligtvoet, Henri van Raaij, Wim C. Jansen, Ad(?) van der Heijden, Jos de Lauré.
Robbie en Marcel Ligtvoet waren een tweeling en hun vader was een Simca-dealer. Ik heb nog wel eens mogen meerijden in prachtige grote Simca's. Van een paar andere medescholieren heb ik bij de foto's van de 2e klas uit juni 1958 en de 4e klas uit 1960 wat info gegeven. Meneer Charles van Dijck was "hoofd der school". Een groepje van paar jongens uit deze klas, waaronder ik, kreeg na schooltijd in de klas Franse les van hem. Volgens mij was dat één keer per week.


Geplaatst op

06-03-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-06-2014
Naam: Paul Wolfswinkel  
img

Een tweede foto! De broertjes Ligtvoet waren mijn overburen. Zij woonden in de Lijsterlaan. De Franse les van meneer van Dijck (50 cent per keer) was --meen ik-- elke vrijdagmiddag.


Datum: 30-06-2014
Naam: Hans Michels  
img

Hallo Paul,
Jij woonde op de hoek Uiverlaan-Lijsterlaan, vanaf de Parklaan net voorbij het kruispuntje rechts op de hoek. Ik ben er in onze schooljaren wel ooit geweest, maar ik heb geen idee meer in welk jaar. Ook ik weet me de Franse les nog zeer goed te herinneren.


Datum: 30-06-2014
Naam: Paul Wolfswinkel  
img

Ja, Hans, dat klopt allemaal. Mijn moeder heeft daar tot haar overlijden in 1982 gewoond. Een heerlijke buurt. Met Robbie en Marcel Ligtvoet speelde ik vaak met onze Dinky Toys (natuurlijk!). Tom Verdijk en Roland Muller waren de 'boezemvriendjes'. Wat is er van ze terecht gekomen, dacht ik gisteren. Nadat ik (bij puur toeval) de foto's ontdekte en bekeek bleef het nog wel even onrustig, hier in Naarden....: herinneringen, herinneringen.... Ik hoorde indertijd dat Wim Batenburg zou zijn overleden, maar ik weet niet of dat juist is.

Na de Stanislausschool heb ik 3 jaar op het Augustinianum gezeten om uiteindelijk mijn HBS-a te doen in Venlo, ook bij de Augustijnen. Vervolgens ging ik studeren (Rechten en Antropologie) en werd ik journalist. Na een paar nare medische ongemakken doe ik nu alleen de dingen die ik leuk vind.
En jij? Ik ben benieuwd. Misschien weet je ook iets van de anderen. Beste groet en houdoe! PAUL W.
<<< Een persoonlijke e-mail sturen kan d.m.v. klikken op de blauwe naam onder de reactie. (Red.) >>>


Datum: 18-08-2015
Naam: Jan Westerlaken  
img

Hallo, Mijn naam is Jan (ipv Johan) Westerlaken. Het Jan (ipv Johan) Naus volgens mij. Ook ik kreeg na schooltijd Franse les.
Bij de meeste namen en gezichten gaat er voor mij weer een lichtje branden maar niet bij allemaal.
Met Frans Rekelhof (destijds kroegbaas) heb ik eens een poging ondernomen voor een reünie maar door te kort aan tijd is dat nooit afgerond. Bij Frans is al het opgespoorde achtergebleven.
Het meeste van mijn werkzaam leven heb ik ingevuld met mijn autobedrijf
Op mijn 57 ben die volumeknop terug gedraaid naar 3 dagen werken.