EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12865

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Stanislausschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Stanislausschool 3e klas 1956/57

Beschrijving

3e klas R.K. jongensschool St. Stanislaus 1956/1957. Bovenste rij v.l.n.r.: Kees Nouwens, Willie de Laat, Piet Kivits, Wille Smits, Huub Peters, Dolf Mignot, Joost Geerts, Harrie Scheepers, Huib Vredegoor, Frans Jonkers, Arnoud van Besouw. 2e rij: Johan Willems, meneer Oomen, Jan van Kessel, Rob Smits, Peter van Zon, Rinie v.d. Broek, Jan van Kimmenade, Huub de Pon, Willie Spierings, Theo Thomas. 3e rij: Arno van Traa, Peter Simmer, Martin v.d. Oever, Wim Niemer, Adrie Engels, Rinie v.d. Boom, Jos Holleboom, Bart Spoorenberg, Andre Lindeman, Frans Langenhuysen, Arie v.d. Heuvel. Voorste rij: Wim van Est, Henri Janssen, Peter Luyten, Evert Gianotten.


Geplaatst op

11-08-2007

Reacties:

Datum: 20-08-2007
Naam: Marjke de Groot-Thijssen  
img

Huib Vredegoor, heb je ook al gekeken naar foto 7916. En is op deze genoemde foto Joost Geerts dezelfde als die pas is overleden (foto 12541)?


Datum: 20-08-2007
Naam: Huib Vredegoor  
img

Ja en ja. Foto 7916 is de 1e klas 1951/52. Ik ken er sommigen wel van, maar ik kwam pas in de eerste in 54/55, dus die zijn gemiddeld 3 jaar ouder dan de mannekes op deze foto. Maar Harrie Scheepers is bijvoorbeeld de jongere broer van Gerard op foto 7916.


Datum: 21-08-2008
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Wat leuk. Ik dacht dat er nog maar één foto was van die tijd. Nu herinner ik mij wat meer schoolkameraden van vroeger, zoals Jan van Kessel (van de schoenmaker), Henrie Janssen (van de snoepwinkel), Kees Nouwens (die altijd "spiekie" riep in de klas), Huib Vredegoor, Huub de Pon, of was het Dupon? Al met al heerlijk om dit weer te zien.


Datum: 30-05-2009
Naam: Kees Nouens  
img

Bedankt beste Huib voor het plaatsen van deze foto,die ik naar mijn weten nog nooit heb gezien. De meeste jongens op de foto herken ik nog van toen en uiteraard ook meester Oomen. Helaas is Huub de Pon ongeveer 2 jaar geleden overleden en ik mis (ook op de overige foto's) Joop Overmeyer, die toch ook bij mij in de klas zat? Verder heb ik mij suf gepiekerd over het feit dat ik altijd "spiekie" riep in de klas. Dat kan ik mij echt niet meer herinneren.


Datum: 01-06-2009
Naam: Huib Vredegoor  
img

Hallo Kees, sorry voor de w in je achternaam. Dat is dan zo'n 50 jaar geleden dat wij elkaar voor het laatst gesproken hebben. Joop Overmeyer heb ik nog een paar jaar geleden ontmoet in de toenmalige Stadsherberg op de Paradijslaan. Die had zich via een bokscarrière ontwikkeld tot mental coach. Dat 'spiekie' kan ik me ook niet herinneren. Ook ontmoette ik daar nog wel eens Harrie Scheepers. Dolf Mignot heb ik nog uitgenodigd voor mijn 60e. Ik zit tegenwoordig wel een beetje met het dilemma waar mijn info te plaatsen: Eindhoven in Beeld of op die andere site! Erg jammer. Leuk dat je gereageerd hebt.


Datum: 31-01-2010
Naam: Rietje Tops  
img

Hey Huib, ben je later naar de Nutsschool in de Reigerlaan verhuisd en was je toen bevriend met Roelof? Ene Vredegoor staat op een foto in mijn album, genomen in het Stadswandelpark tijdens een schoolexcursie in 1958 onder leiding van onze onderwijzeres mevrouw Van Gils.


Datum: 01-02-2010
Naam: Huib Vredegoor  
img

Hallo Rietje, noch ik of een van mijn broers of zussen hebben op de Nutsschool gezeten. Als er echt een Vredegoor op staat, dan niet in relatie met de Nutsschool. Toen wij in Eindhoven kwamen wonen, zijn de jongens op uitdrukkelijk verzoek van pastoor Holtus naar de RK jongensschool St. Stanislaus gegaan en de meisjes naar de Ursulinen op de Treurenburg/Kwartelstraat. Ben jij van de familie Tops, die op de Fazantlaan woonde?


Datum: 02-02-2010
Naam: Rietje Tops  
img

Hey Huib, dank voor de snelle respons; geen verband met de Nutsschool Reigerlaan dus. Nu pas herinner ik me dat het jongetje in mijn klas Jacques Vredegoor heette. Nee, ik ben niet van de Topsjes in de Fazantlaan.


Datum: 02-02-2010
Naam: Huib Vredegoor  
img

Dan denk ik dat die foto iets te maken heeft met het GLE en dan zou je hem eigenlijk op deze site moeten zetten.


Datum: 03-02-2010
Naam: Rietje Tops  
img

Hey Huib, het uitstapje in het Stadswandelpark was toch echt met de zesde klas Nutsschool Reigerlaan. Genoeg hierover. Ik zal eens kijken of ik nog wat van het GLE heb.


Datum: 01-04-2011
Naam: Hubert Peters  
img

Mijn naam - als jongetje - luidde Huub(ke) Peters. Ik zat in het schooljaar 1956-1957 in de vijfde klas van de Carolus Borromeusschool. De onderwijzer heette De Schepper. (Met bruine vingers en tanden van het roken.) Bevond er zich nog een Huub Peters in de parochie? Zittend in de derde klas van de Stanislausschool? Ik heb daar toentertijd nooit iets van vernomen.


Datum: 11-11-2012
Naam: Ans van Trigt Dewert  
img

Mijn neef Huub de Pon is inderdaad overleden en zijn vrouw Marjo nog geen twee jaar eerder. Huub is leraar geweest op een lagere school in Tongelre. Hij had twee kinderen, die dus beide ouders in twee jaar tijd verloren. Hij woonde toen in Aalst.


Datum: 16-03-2014
Naam: Johan Willemse  
img

Erg leuk om weer eens oude klasgenoten te zien. Een paar kan ik mij nog wel herinneren, met name Willie Spierings, Peter Simmer en Arno van Traa en meneer Oomen (Kale Jan met zijn latje).