EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30882

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Philips Complex Strijp 1/S*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 1 / S

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Strijp I (3)

Beschrijving

Uit het jubileumboek dat in 1951 werd uitgegeven bij het 60-jarig bestaan van Philips.

Veemgebouw met televisietoren.


Geplaatst op

29-03-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-03-2012
Naam: Joan van de Laar  
img

Zou toch mooi zijn wanneer deze eerste televisietoren weer teruggezet zou worden op het veemgebouw. Nu als monument, of als uitkijktoren, als sluitstuk van het vernieuwde strijp S. Of zeg maar de Eindhovense Eiffeltoren.


Datum: 18-11-2021
Naam: bert van herk  
img

Ik heb een tijdje geleden in de krant gelezen dat deze televisietoren weer teruggeplaatst wordt, maar ze gaan nu ook appartementen op het Veemgebouw zetten. Dus of die televisietoren nu nog teruggeplaatst wordt?


Datum: 19-11-2021
Naam: Laurens Mulkens  
img

De appartementen op het Veemgebouw zijn al zo goed als af en worden begin 2022 opgeleverd en er komt inderdaad een nieuw torentje op te staan op de plek waar ooit de televisietoren stond. Zie www.trudo.nl/opbouw-het-veem


Datum: 22-11-2021
Naam: bert van herk  
img

Op de foto hierboven zie je de echte tv-antenne. Ik denk hierbij, als je de onderstaande tekst leest, dat deze houten antenne terug zal komen zoals op de foto. (Ik kan hem mij nog levendig herinneren als de dag van gisteren.) Op de link die de heer Mulkens geeft in zijn relaas hierover heb ik gezien dat het gewoon een stenen toren is. Als je het op de tekening ziet, is het net de machinekamer van de lift, of een bouwsel voor de airco. dus geen houten antenne. Het is gewoon een stenen toren op de plaats van de antenne. Zo'n torentje zie je ook op de Ventoseflat. Niks nieuws dus, het wordt dus een tweede Ventosetoren. Dus vergeet die houten eerste Philips-antenne waar de eerste uitzendingen mee gedaan zijn. En het stond nogal groot aangegeven in de krant, de Philips-antenne komt weer terug op het Veemgebouw, niet dus. Je moet ook niet alles geloven wat er in de krant staat, dat blijkt weer eens. Kijk maar eens op de link van de heer Mulkens. En meneer Mulkens, ik wist niet dat er al aan begonnen was. Ik dacht ze zijn daar nog aan het stralen. Ik loop achter.


Datum: 29-11-2021
Naam: bert van herk  
img

Als iets klinkt van, dat is te mooi om waar te zijn, dan is het ook te mooi om waar te zijn. Dat blijkt wel weer.