EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30979

Bijdrager:

Jaar:

2012

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Van Beethovenlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Van Beethovenlaan

Beschrijving

Gemaakt op 5 april 2012


Geplaatst op

13-04-2012

Reacties:

Datum: 03-05-2012
Naam: Toon Geevers  
img

Toen wij in de Benoitstraat kwamen wonen stond dit er allemaal nog niet en keek je tegen de achterkant van de Genneperweg, Jan Hollanderstraat en Dufaystraat aan. Achter de twee laatste straten waren voetbalveldjes waar driftig op gevoetbald werd, ook door mij. Soms werd er een afgevaardigde van het ene naar het andere veldje gestuurd om te vragen of men wilde ´´Metsen´´. Meestal was dat wel het geval. Als het halfzes was op de toren van de Lambertus, hier verscholen achter de bomen,. moest ik naar huis om te eten.


Datum: 03-05-2012
Naam: Ger van der Palen  
img

Dan ben ik dus van jongere datum. Wij waren lid van speeltuin Jeugdvermaak en deze weg lag altijd op onze route vanuit de Scheidingstraat: eerst vanaf de hoek Genneperweg - spoorwegovergang dwars over een weilend/akkerland (vooral als het koren rijp was een prachtig stuk) en daarna door deze Van Beethovenlaan, met zijn, voor ons, vreemde naambordjes op de voordeuren, zoals "Ham", "Kortleven" of "Suikerbuik".


Datum: 03-05-2012
Naam: Toon Geevers  
img

Ja Ger Jeugdvermaak is aangelegd schuin tegenover ons en was zo ongeveer klaar toen ze die huizen gingen bouwen. Daar was ook een voetbalveldje en een rolschaatsbaan bij.


Datum: 02-11-2023
Naam: Jacqueline Smits Huizing  
img

Ik ben op zoek naar een foto of wat meer info over het monument, tenminste ik denk dat het een monument is, dat aan de andere kant van het plantsoen staat/stond. Vond dat als kind altijd erg spannend...