EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

32035

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Broekseweg

Beschrijving


Geplaatst op

02-09-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-09-2012
Naam: Frits Hekman  
img

De 8 huizen links zijn gebouwd in de jaren 1933 tot 1935. Op die plaats was eerst de bouw van een kerk gepland, maar grondeigenaar Van Hapert (steenfabrikant) en parochie konden het over de prijs niet eens worden. In het laatste huis woonde Cor de Zeeuw, een bekende duivenhouder en eigenaar van een drukkerij.
Het huis met de witte zijgevel aan de rechterkant stond op de hoek van de Broekseweg en de Roggeveenstraat. Roggeveenstraat was de naam voor een smal zandweggetje, dat naar de "Bimd" voerde en daar eindigde bij het voetbalterrein van WVVZ.
In het eerste huis rechts woonde aannemer Bos.
Op de achtergrond de toren van de kerk "Onze Lieve Vrouwe van altijddurende bijstand".


Datum: 03-09-2012
Naam: Laurens Mulkens  
img

In de vierde woning van links ( Broekseweg 197) woonden mijn ouders Casper en Bets Mulkens van der Heijden; zij woonden hier in bij de Fam. Van Mol in de jaren 1944 tot en met 1948.


Datum: 12-09-2012
Naam: Wim Lodewijks  
img

In het eerste huis links woonde volgens mij juffrouw Annie Peeters van de kleuterschool, gelegen aan de Oude Torenstraat.


Datum: 13-09-2012
Naam: Andre Zweegers  
img

Hallo Wim, ik weet wel dat daar de fam Klomp (opa en oma van mijn kameraadje) gewoond heeft, maar dat was misschien later.Wij noemden het veld tussen Broekseweg en Montgomerylaan dan ook het "klompveld".


Datum: 13-09-2012
Naam: Frits Hekman  
img

Wij woonden op 201. Ik heb nooit geweten, dat er bij Van Mol een gezin heeft ingewoond.
Zeker weten doe ik het niet, maar dat er een juffrouw Peeters in het huis van Klomp woonde lijkt me niet waarschijnlijk. Op nummer 169 (het eerste huis van het vorige blok) woonde wel een familie Peeters.


Datum: 13-09-2012
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ik herinner me nog dat op een van die eerste huizen links naast de voordeur een blauw/wit emaille bordje was gemonteerd met daarop de tekst "Blokhoofd Bescherming Bevolking". Het leek me iets heel gewichtigs en ik ben dan ook tijdenlang benieuwd geweest hoe de man des huizes er uitzag.


Datum: 14-09-2012
Naam: Wim Lodewijks  
img

Frits, ik twijfelde en denk dat je gelijk hebt. Er staat dus nog zo'n zelfde rij huizen links hiervoor welke niet op de foto zichtbaar is. En daarvoor stond weer een rij oude lage huisjes tot aan de Weverstraat.


Datum: 14-09-2012
Naam: Frits Hekman  
img

Wim: op foto 4365 is het huis van Peeters te zien. Het is het eerste huis na de lange blok hoek Weverstraat (met dwarskap).


Datum: 24-10-2012
Naam: Frits Rutjens  
img

In het eerste huis links woonde tot de afbraak de familie Klomp. In het tweede huis familie Vos (Sjef Vos, loodgieter). Rechts na het groene hekje daar woonde kapper Wijn en de Turck, automaterialen.