EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

32735

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

St Jorislaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Oud pand aan de St Jorislaan 72

Beschrijving

Dit oude pandje was van eigenaar genaamd van Heugten en werd door mijn toenmalige baas gehuurd. Ik heb er van 1965 tot medio 1972 gewerkt en daarna is het bedrijf verhuisd naar Woensel. Aan de achterkant keken wij uit op het naaiatelier - de voormalige wasserij . De uitgang daarvan kwam op de Hoefkestraat uit

Overigens de vader van Edwin Smulders- Peter Smulders- was toen mijn collega


Geplaatst op

07-12-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-12-2012
Naam: Peter Smulders  
img

Dit pand is onlangs afgebroken, de bomen kwamen door het dak heen, en was inderdaad eigendom van de familie van Heugten van Elephant Handelsmaatschappij.
Ik heb er zelf ruim een jaar of 2 gewerkt met Ronald Atema, onze baas was indertijd Ben Huigen die in Eindhoven Instrumenta Eindhoven heeft opgezet vanuit het moederbedrijf Instrumenta Apeldoorn.
Ikzelf deed wat reparaties en verkocht Kienzle tachografen, schijven, Stefa ontstekingsspoelen, bouwkappen, kilometertellerkabels.
Ik deed dat op mijn Tomos bromfiets. Ik trok Brabant en Limburg door. Ging naar rijwielhandelaren maar ook veel naar autobedrijven om instrumentjes te verkopen en/of reparaties voor kilometerklokken te verkopen.
Ik had zelfs op de bovenetage een vergroter staan en deed af en toe wat foto's afdrukken. Erg leuke tijd was dat. Ik kocht daar ook mijn eerste VW Kever van een oud-collega.
Erg spannend maar vooral heel onschuldig.


Datum: 13-02-2013
Naam: Ton Hermsen  
img

Ik ben bij Instrumenta gaan werken in 1974 tot 1979 als vertegenwoordiger van tachograven, de tachograafwet kwam in 1974 in werking.Toentertijd was Ben Huigen daar nog werkzaam en Wim Admiraal. Ronald was daar als  1e instrumentmaker.