EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

32752

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

St Lambertusstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sint Lambertusstraat

Beschrijving


Geplaatst op

10-12-2012

Reacties:

Datum: 11-12-2012
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Wij kijken richting de Hoogstraat, pal naar het ouderlijk huis van mij. Het was het postkantoor Hoogstraat 73 en in 1974 is de raampartij eruit gehaald en vervangen door postbussen. In dat jaar ben ik daar, naast mijn vader, ook gaan werken.


Datum: 11-12-2012
Naam: Martin Swinkels  
img

Het vooruitstekende witte pand aan de rechterzijde, bijna aan het einde van deze straat, was het café van "Guus Geluk" alwaar ik menig biertje heb gedronken.Hier waren ook optredens van jazzorkestjes.


Datum: 11-12-2012
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Het witte pand rechts is niet de oude kroeg van Guus Geluk, maar houthandel EKO. Guus Geluk, wat ook mijn stamkroeg was, die lag inderdaad wel bijna aan het einde van deze straat.


Datum: 12-12-2012
Naam: Ger van der Palen  
img

En wat ik zie ik daar verderop rechts, bijna aan het eind van de straat uitspringen?
Ik neem aan dat Martin dat pand bedoelt.


Datum: 12-12-2012
Naam: Sjef van Eijk  
img

Martin en Giovanni, de redactie beschikt nog over een foto van het genoemde horeca-etablissement (ook uit de collectie van Cor Bennaars). Deze foto zal t.z.t. zeker geplaatst worden.


Datum: 12-12-2012
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Dan zal ik je voor zijn Sjef, zie foto 2716.


Datum: 29-01-2022
Naam: ruud van heerwaarden  
img

Het eerste witte hoge pand met plat dak was/is van Hoogland aardappels, nummer 16. Dan de Eko-winkel van fam. Van Egmond (gitarenfabriek Best), nummer 32. Dan 34 fam. Langenslag en op 36 mijn schoonfamilie fam. Geenen. Het pand is nog in bezit van de familie. Aan deze zijde van de St. Lambertusstraat allemaal mooie lange tuinen.


Datum: 30-01-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Ik geloof dat aardappelhandel een groothandel was, maar als in het voorjaar de aardappels met de dag slechter werden door rot, konden ook particulieren daar terecht. Ik herinner mij dat ik daar met mijn moeder aardappels ging halen in voorjaar 1949 en 1950. Tegenwoordig is door koeltechniek en andere aardappelrassen de houdbaarheid erg verbeterd. Rijst werd nog weinig gegeten, en dan vaak als pap gegeten, in melk gekookt, basterdsuiker er op en roeren zodat de kleuren mengden en de pap een lichtbruine kleur kreeg. Er werd toen nog nauwelijks pasta gegeten. Dat werd pas populair toen veel Nederlanders het kille zomerweer van ons land verruilden voor de zekerheid van de zon in Italië, jaren '50 en '60. Want mooie zomers waren een grote uitzondering.


Datum: 30-01-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Lange tijd heeft hier rechts ook Piet Hezemans met vriendin gewoond. Hij ging in de autohandel en heeft toen een winkel opgezet in Veldhoven, de Hegru? Zijn zoon heet ook Piet en heeft een zaak opgezet in dakbedekkingen.