EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3320

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

424 Mensfort

Straat:

Barrierweg

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Woensel

Onderwerp 3.:

Barrierweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boerderij aan de Barrierweg (2)

Beschrijving

De boerderij van Fried Keijzers aan de Barrierweg ligt zo ongeveer op de plaats van de Dr Cuyperslaan tegen de flats van De Waghemakerstraat aan. Op het erf loopt zijn zoon Wim. (zie ook foto 3298) Atlantisnr 2386


Geplaatst op

03-03-2006

Reacties:

Datum: 28-04-2006
Naam: Y. Quadflieg-Walravens  
img

De boerderij van Fried de Keijzer (zijn zoon heette Friedie, want daar speelde ik mee) lag op de plaats van de Dr. Cuyperslaan waar nu de flats van de Waghemakerstraat tegenaan liggen en het Catharina Ziekenhuis. En niet zoals vermeld aan de Barrierweg die een stukje verder weg ligt. Ik weet nog dat we mochten schommelen op een schommel die in de schuurdeur hing (dat je dan lekker op het hooi kon springen vanaf die schommel). Verder herinner ik me nog dat ze in de boerderij een badkuip hadden, wat ik heel wat vond aangezien wij in onze nieuwe huizen (van der Hartstraat) een douche hadden die we in onze vorige huis (in de Morsestraat) niet hadden. We mochten van de boer altijd mee als hij ging de koeien ging melken, maar als we door zijn koren liepen kregen we bonje (ook als kind snapte je wel waarom)


Datum: 28-04-2006
Naam: Peter Vermeulen  

De boerderij lag wel degelijk aan de Barrierweg. Pas toen de Dr Cuyperslaan is aangelegd verdween hier de naam Barrierweg (zie daarvoor foto 3977).
Overigens heette Fried niet de Keijzer maar Keijzers, net als mijn vrouw, een nicht van hem. En zijn zoon heette Friedje.


Datum: 28-04-2006
Naam: Y. Quadflieg-Walravens  
img

Beste Peter Vermeulen dat hij volgens jullie Friedje genoemd werd oke, bij mij staat hij in herinnering als Friedie de Keijzer (hij was de jongste thuis). Ik glipte tussen de flats van de Waghemakerstraat door en was dan bij de boerderij. Het is goed mogelijk dat dat toen nog de Barrierweg heette (de Dr. Cuyperslaan bestond immers nog niet). Ik heb er een pracht jeugd gehad, eerst o.a. spelen op de boerderij en later met spullen van de in aanbouw zijnde huizen en ziekenhuis hutten bouwen.


Datum: 05-11-2006
Naam: Jos van de Meulengraaf  
img

Dag Peter,
Ook aan deze boerderij heb ik goede en minder goede herinneringen. Veel gespeeld in de hooiberg en in het koren (foei) en ik ben ook wel eens gestraft hiervoor.
Ze hadden ook een appelboom met heerlijke appeltjes, en toen ik erin zat bleef de hond heel de dag op bevel er onder liggen.
s'Avonds werd ik ervan verlost doordat ze me thuis misten, dat was een goede leer voor mij, ik heb het (daar) dan ook nooit meer gedaan! Ook de stroomdraad om het land heeft mij wel eens parten gespeeld als ik zo nodig uit de broek moest.
Was Adrie Keijzers ook niet een zoon van de dit gezin?


Datum: 05-11-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Nee Jos, Adrie was een zoon van Bert Keijzers van de Woenselsestraat.


Datum: 07-12-2014
Naam: Tini van Rooij  
img

Op luchtfoto 35626 is de juiste plaats van de boerderij aangegeven, kijk op de grote versie bij de grote letter B.