EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18755

Bijdrager:

Jaar:

1998

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Reestraat*

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Woensel

Onderwerp 3.:

Reestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Tekening Reestraat 5

Beschrijving

Hier zijn de gebouwen uit de tuin van Cox te zien. (deze tekening werd toegezonden door Ancil de Laat)


Geplaatst op

06-02-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-02-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Frans, wat is dat ronde gebouw?


Datum: 09-02-2009
Naam: Frans Bovers  
img

Hans de vraag heb ik Ancil de Laat voorgelegd,die heeft er gewoond,dit is haar verhaal.
Het woonhuis op de foto is een in de oorlog omgebouwde paardenstal die bij de villa van Cox hoorde. De ronde stal was voor de koeien maar werd later als werkruimte gebruikt voor de plantenkwekerij van Tini Cox. Dus beide gebouwen op de foto zijn oorspronkelijk stallen die bij de villa hoorden.


Datum: 01-12-2009
Naam: Cor Platenburg  
img

Zie ook foto 18754 en de grote versie van foto 22397. Tini Cox verkocht ook poot- en zaaigoed. De meeste mensen in die tijd hadden best een grote tuin en veel mensen hadden het tijdens de wederopbouw na de oorlog niet heel breed dus kwam die tuin goed van pas om zelf wat te verbouwen. Om die reden kwam ik er samen met mijn opa bijna jaarlijks.


Datum: 05-07-2014
Naam: Hans Hendriks  
img

Is na te gaan in welk jaar de familie B. van den Broek in dit pand is komen wonen? En zijn zij dan de eerste bewoners van de omgebouwde paardenstal?


Datum: 07-07-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Deze plek ken ik maar al te goed. In het huis woonde het gezin van ons dienstmeisje, Bethje Bouw, tijdens de oorlog en kort na de bevrijding. Het was een schat van een vrouw die ons behandelde of we haar eigen kinderen waren. Het huisje lag aan een lang breed pad vanaf de Vlokhovense weg en liep langs de boomgaarden van Cox. Een jaar of 16 geleden ben ik er nog naar op zoek geweest, om Bethje te zien, maar niets gevonden. Het is daar zo sterk veranderd dat het voor iemand die daar lang niet geweest erg moeilijk is nog wat terug te vinden. Begin jaren '60 woonde Bethje er nog, haar man Bram(?) heb ik toen niet gezien. In de ronde stal heb ik nooit koeien gezien, wel allerhande spullen die je bij een boerderij verwacht. Wie kan me nog wat meer vertellen? PS Ik zie de naam vd Broek, het kan best zijn dat Bethjes man vd Broek heette.