EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

33869

Bijdrager:

Jaar:

2011

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

631 BeA2

Straat:

Oirschotsedijk

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Overige Horeca

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Zalencentrum Valkenhorst

Beschrijving

Zalencentrum Valkenhorst, gelegen aan de Oischotsedijk 23, en al jaren gerund door uitbater Ad Bartels (vergelijk met foto 29367)


Geplaatst op

08-06-2013

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-06-2013
Naam: Jan Schakenbos  
img

Rond 1956 is de geestelijke verzorging (RK) van de vliegbasis vanuit de oude KLM kantine naar het huidige gebouw naast het Prinses Beatrixkamp verplaatst. De toenmalige Aalmoezenier verzorgde hier dansavonden. Hiervoor werden bussen ingezet. De bezoeksters werden door hem uitgekozen en met mil. bussen opgehaald en weer thuisgebracht in Ehv. Niet alle ouders gaven toestemming ondanks de genoemde leiding. De naam "Tjitjak" had te maken met genoemde Aalm, die ook in N-Indie (nu Indonesie) was geweest met troepen. Zijn naam was Fritschie, als ik het goed weergeef. Was een markant figuur!!
PS:KLM kantine stond naast de verkeerstoren, was van hout en blauw geschilderd.


Datum: 09-06-2013
Naam: Ben Brekelmans  
img

"De tjitjak (Hemidactylus frenatus) is een hagedis die behoort tot de gekko's (Gekkota) en de familie Gekkonidae. Andere benamingen zijn Aziatische huisgekko of Aziatische tjitjak", aldus Wikipedia.


Datum: 10-06-2013
Naam: Ton van de Ven  

Wanneer Fritschie tot Fritschy omgebouwd wordt is alles weer recht getrokken. Aalmoezenier Fritschy was inderdaad een markant figuur, hij acteerde als een soort bouwpastoor en wist met zijn charme het perceel voor zijn bouwactiviteiten voor niets te verwerven, de buur was de weduwe Hendriks die het uitzonderlijk gemak van de bijwoning van de H. Missen genoot op slechts enkele schreden van haar erf. Op zon-en katholieke feestdagen konden ook de R.K.-jongens in de "Tjitjak" terecht, alsmede ikzelf en ons gezin in een veeljarige functie als misdienaar in mijn burgerklofje, mijn eerste rode outfit was al snel te klein!
Na Fritschy werd Aalmoezenier G. Gruijters aangesteld, die later (begin zestiger jaren) een leuke job als reisleider en organisator van een bureau voor nationale bedevaarten ging runnen voor de Paters Assumptionisten in Boxtel.
Zo kom je toch wat meer te weten.....


Datum: 20-03-2014
Naam: Ben Brekelmans  
img

In de nacht van 19 op 20 maart 2014 heeft een felle uitslaande brand de Valkenhorst tot de grond toe verwoest. De anti-kraakbewoner was op dat moment niet in het pand. Het zalencentrum was sinds 1 januari jl. gesloten.


Datum: 03-04-2014
Naam: Tamara Joseph  
img

Toen ik hoorde van een van mijn bandlieden dat Valkenhorst verbrand was, was ik helemaal geschrokken. Ik wil het eerst niet geloven. Toen ging ik zelf kijken en het was zo. Dat doet mij ook pijn. Ik heb daar een heel leuke tijd en gezellig mijn dansavonden kunnen doen. Met Ad en Rivonne kan ik het heel goed vinden. Zelfs mijn 50ste verjaardag heb ik daar gezellig gevierd. Maar ja, niks aan te doen.
Valkenhorst zal altijd in mijn gedachten zijn. Mooie zaal ...jammer.