EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3428

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Broek.(10)

Beschrijving

Broekseweg 239 en 241, timmerfabriek Gebr.Beekx 1966. (RHCe beeldbank 2919)


Geplaatst op

09-03-2006

Reacties:

Datum: 22-03-2006
Naam: Frans Vrerbeek  
img

Aan de rechterkant woonde in dat huis Meester Beecx, hij gaf les op de Andreasschool in de schakelstraat


Datum: 20-05-2006
Naam: Jan v iersel  
img

Op 243 woonde Miet Janssen, ons opoe


Datum: 31-01-2007
Naam: Gerard van de Vorle  

De naam is niet juist vernoemd: BEEKX. Links woonde Jan Hakkert de groentenboer, achter de werkplaats woonden Lowie en Corrie Beekx, 2 kinderen Annie en Jan.


Datum: 31-01-2007
Naam: Jac Van Dijck  
img

Meester Gerard Beekx was leraar van de 2e klas van de frater Andreasschool. En de grote voorvechter van het parochiehuis, later wijkgebouw en activiteitencentrum Oude Toren achter de frater Andreasschool. Hij heeft er voor gezorgd dat dit gebouwd werd in ca 1957 / '58. Er was toen ook nog een speeltuin bij, die werd beheerd door de hr Withoos van de Eckartseweg. We hebben daar veel gespeeld.


Datum: 06-02-2007
Naam: Gerard van de Vorle  

Inderdaad was Gerard Beekx de bouwpastoor van het parochiehuis. Jarenlang hebben we oud papier opgehaald en verzameld. Dat ging dan in het papierhok achter het huis. In die tijd heb ik nog de kozijnen voor het gebouwtje gemaakt bij de firma Beekx, daar waar ik toen werkte als timmerman. In mijn vrije tijd heb ik nog vele uren vrijwillig veel timmerwerk verricht samen met de Firm van Dijck die het metselwerk verrichte. Met Harrie Beekx heb ik de natuurstenen schoorsteenmantel nog gemaakt. Rondom de speeltuin was het altijd gezellig. Piet van Hoek, de oppasopa, hield alles zo'n beetje in de gaten als we achter de meiden aan zaten, de meiden van van Rooi, Frenken, Beekx, Dingen enz enz, gewoon een leuke tijd.


Datum: 14-05-2007
Naam: Kitty Beekx  
img

Gerard Beekx was zoveel ouder dan zijn jongste broer Harry (ons pa) dat hij zelfs op de lagere school de leraar van zijn broer was. Leuk, kreeg ons pa eerst op zijn kop van zijn broer en als hij dan thuiskwam nogeens van ons opoe. Bij Miet Jansen stond een prachtige kersenboom achter in de tuin. Onze tuin grensde eraan en zo verdwenen de nodige kersen (volgens mij wist ze dat wel).


Datum: 04-06-2008
Naam: Hans van Kleef  
img

Nog een naamfoutje, achter de werkplaats woonde LOUIS Beekx, mijn opa.


Datum: 28-07-2008
Naam: A.A.M. van Gennip  
img

Voor dat Miet janssen op 243 kwam wonen hebben mijn grootouders Piet Van Gennip en Adriana Van Kuijken met hun kinderen, waaronder mijn vader, daar gewoond.


Datum: 21-09-2009
Naam: Theo Maas  
img

Ik heb ook bij meneer Beekx in de klas gezeten (rond 1955) en heb later een spelletjes / sportdag meegemaakt op het speel terrein dat aan de speeltuin grensde. Deze dag was door de fraters van de Frater Andreasschool georganiseerd. Ik weet alleen niet meer precies voor welke gelegenheid... Later ben ik als vrijwilliger, samen met mijn broers Jack en Gerrit, nog een aantal jaren op het Trefcentrum actief geweest. Tot en met een vlooienmarkt voor de verbouwing van de zaal. (Verlaagd plafond met verbeterde verlichting.) Daarna zijn er regelmatig kienavonden door ons samen met de hobbyklub georganiseerd. (Jan Bouwman Harry Gruiters, Toon de Lepper, Willy Soors)
De foto's zijn te zien onder de nummers 21508 en 21509.