EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6685

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Columbusstraat*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Columbusstraat 1 (1)

Beschrijving

Columbusstraat 1. Even de poes nog pakken bij de poort en dan vertrekken. Het was in 1967. Vanaf hier boog de zwartepad af langs het huisje van Marietje van de Water richting Brugstraat ter hoogte van de Veldstraat. Op die hoek werden in de wit geblindeerde woning lange tijd met de hand sigaren gemaakt door twee mannen die heel veel van die houten mallen hadden.


Geplaatst op

19-10-2006

Reacties:

Datum: 19-10-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Alleen al de gaslantaarn is uniek! (Zie foto 3367 voor de techniek.) Eens in de zoveel tijd werd het kousje vervangen en de klok opgedraaid. Een prachtig stukje techniek voor die tijd. Het moet een astronomische klok geweest zijn die dus meedraaide met de tijd van licht en donker. En hoe werd het gas ontstoken? Vuursteentje misschien? Wie weet dat? Ik weet dat met de omschakeling naar aardgas rond 1966 de laatste gaslantaarns zijn verdwenen. Er zijn maar een tweetal lantaarns omgebouwd, die stonden voor het gebouw van de Gasunie. Staan die er nog?


Datum: 20-10-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Ach ja natuurlijk, een waakvlammetje. Maar aan deze lantaarns kwam geen lantaarnopsteker te pas. Die werkten met een klok.


Datum: 21-10-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Ook in de Burghstraat stonden na de oorlog nog jaren gaslantaarns.


Datum: 13-12-2006
Naam: Jo Linssen  
img

Peter, in het pand op de hoek van de Veldstraat waar de mannen sigaren maakten, woonde in de jaren 1950 de familie Van Barneveld. Ik was nl. bevriend met de zoon, Beb van Barneveld. Ook heb ik daar dikwijls op zaterdagmiddag sigaren gemaakt. De naam van de sigarenmaker weet ik niet meer.