EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3625

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Noord-Brabantlaan

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

The Jumping Whirlwinds

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
The Jumping Whirlwinds o.l.v. H. Muskens.

Beschrijving

H. v.d. Burgt, sologitaar  -  H. Muskens, begeleiding en zang  -  P. Muskens: begeleiding  -  A. Herijgers, drums  -  T. Tempels: elektronisch orgel  -  B. Tonneijk: bas.


Geplaatst op

26-03-2006

Reacties:

Datum: 26-03-2006
Naam: Henk Meelen  
img

De kaart foto(kaart) komt van:
Muziekhandel Arn. v. Erp, Heezerweg 129, Eindhoven, tel. 14178.


Datum: 26-03-2006
Naam: Anne Troost  
img

Het waren niet The Whirlwinds maar The Jumping Whirlwinds. Met op de voorgrond gehurkt Henk van de Burgt, zittend tegen de paal Ad Herijgers. Staand van links naar rechts Peter Muskens, Toon Tempel, Ben Tonneijk en Henny Muskens.


Datum: 28-03-2006
Naam: Ad Herijgers  
img

Ja inderdaad wij waren The Jumping Whirlwinds bekend van dat orkest met die moeilijke naam en dat orgeltje met de Nederlandse Everly Brothers (Peter en Henny). Begonnen met Hennie Osterloh als sologitarist. In 1965 via een talentenjacht kampioen van Zuid-Nederland geworden met nummers van o.a. de Everly Brothers. Wekelijks optreden in o.a. de Kempen, Bladel, Hapert kuil, Reusel, Bergeijk en zowat alle zalen in Eindhoven en ver daarbuiten onveilig gemaakt, met als thuishaven Zaal de Drie Linden in Luijksgestel. ook wel genoemd Zaal Bloks, zo heette de eigenaar. Ik weet niet precies wanneer we met de band gestopt zijn. In 1977 en 1980 hebben we een reünie gehouden in de Drie Linden, Luijksgestel, beide keren een afgeladen volle zaal kan ik me nog herinneren. Enkele jaren geleden heeft Toon Tempels nog geprobeerd voor een keer de band bij elkaar te krijgen voor een reünie maar dit is helaas mislukt.


Datum: 28-03-2006
Naam: Anne Troost  
img

Ad, volgens mij zijn jullie in 1969 of iets eerder gestopt. Deze gebroers Muskens zijn toen met de gebroers Muskens van foto 3662 verder gegaan met Time Break Selection.


Datum: 29-03-2006
Naam: Ad Herijgers  
img

1969, dat klopt denk ik wel Anne. Daarna hebben we, Peter Claessens, Ad Claessens, Jan Jakobs en ik een band geformeerd onder de naam No name's. Ik heb ongeveer een jaar met hen meegespeeld.


Datum: 08-04-2007
Naam: Ben Tonneijk  
img

Door mijn zoon ben ik op deze site gekomen. Mijn naam is Ben Tonneijk en ik was de basgitarist van The Jumping Whirlwinds. In 1969 is de band ontbonden. Daarna ben ik naar een andere band gegaan de Agena's. Dit is later veranderd in Circle Five. Tot 1985 heb ik hierin muziek gemaakt.


Datum: 08-04-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

En nu maakt Ben Tonneijk muziek via Stadsradio Helmond!