EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3659

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

623 Lievendaal

Straat:

Lievendaalseweg

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Strijp

Onderwerp 3.:

Lievendaal

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Lievendaal, groot en klein

Beschrijving

Het erf met links Groot Lievendaal en rechts Klein Lievendaal in Strijp. De bebouwing is al heel dicht genaderd.


Geplaatst op

27-03-2006

Reacties:

Datum: 19-10-2006
Naam: Frans Donders  
img

In de vijftiger jaren woonde er boer Faassen of Vaassen. De boerderij is later, ik meen zelfs nog op een zaterdag, afgebrand. Daarna is een sporthal gebouwd.


Datum: 27-10-2006
Naam: Tonny Kuypers  
img

De linkerboerderij was van de fam. Kemenade de rechter van de fam. Faasen en de schuur rechts werd gehuurd door Willy de groenteboer.


Datum: 16-11-2006
Naam: Rikie van Hirsel - Bust  
img

Na een bezoek aan mijn tante in de Damhouderstraat fietste mijn tante (met mij achterop) langs deze boerderij. Net nadat wij voorbijgereden waren, brak er een paard los. En mijn tante maar trappen om dat beest voor te blijven!


Datum: 25-11-2006
Naam: Steven Koster  
img

Boer Faassen is zelfs nog een begrip uit mijn tijd, jaren 70. Die naam werd genoemd als we daar in dat speeltuintje waren tegenover de Maria Reginakerk. In het veldje van het speeltuintje stonden nog lang perenbomen. Overblijfselen van boer Faassen? En die dahliatuin die daar toch ook was? Ik heb hem nooit gezien, maar boer Faassen was iemand die met een riek achter je aan kon komen. Een boemangevoel had ik bij die naam. Het schiet me nu ook ineens te binnen dat wij als kinderen een heipaal beschilderden. ik denk dat het de eerste paal was voor de bibliotheek die daar kwam.


Datum: 16-01-2007
Naam: Thijs van den Berk  
img

We stonden op de woensdagmiddag aan het hek te roepen pauw pauw kan niet pronken werden de veren niet uitgezet, dan stonden we soms uren lang te roepen.
+++Ik begreep de tekst van Thijs niet helemaal ik heb er dit ^ van gemaakt. Hans+++


Datum: 16-01-2007
Naam: Jeannette Wassink  
img

Thijs- als je nou geroepen had pauw, pauw, ik ben mooier dan jou dan had-ie zijn veren wel uitgezet en dat had uren roepen bespaard!


Datum: 16-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Jeannette, misschien was Thijs niet mooier dan die pauw en jij wel. Zo'n pauw is ook niet gek!


Datum: 15-05-2007
Naam: Lia v. Zweden-v.d.Berge  
img

Ja de heipalen zijn beschilderd door de kinderen van de school. Mijn dochter heeft dat ook gedaan. Wij woonden in de Sprenger v. Eijcklaan en onze achteruitgang kwam uit waar de eerste heipalen van de Lievendaal in de grond werden gedaan. Ik weet nog dat het een gedreun was om die palen erin te krijgen. Dat ging moeilijk omdat er een grote boom stond. Daar heb ik nog een foto van met mijn dochter Sandra en Annie Santing. Was een leuke tijd.


Datum: 29-06-2007
Naam: Lia van Zweden-v.d.Berge  
img

Steven je had het niet goed begrepen. Ik heb een dochter, Sandra v. Zweden. Zij heeft op de kleuterschool achter de kerk gezeten. Ook is ze zoals jij in 1970 geboren. Of ik een foto heb van die beschildering van die heipalen weet ik niet. Ik zal de oude fotoboeken eens nakijken. Later heeft Sandra op de CNS-school aan de Loefstraat gezeten. Daar woonde de fam. Habraken ook. Die naam schiet me weer te binnen.


Datum: 29-07-2007
Naam: Chris Kuypers  
img

Links fam. Van Kemenade en rechts Faasen. Wij woonden daar tegenover in de Van de Marckstraat 50. Wij hebben daar een hele mooie tijd gekend met appels jatten en aardbeien. Denk nog vaak terug aan die tijd. Ook was ik bevriend met de zoon van boer Van Kemenade, dat was dikke Jan, en de zonen van Faasen schoten met een buks hagel in je kont als je de kersen pikte.


Datum: 04-10-2007
Naam: Gerard Sanders  
img

Ik woonde van 1956 tot 1968 in de Sprenger van Eijcklaan, de huizen die je op de achtergrond ziet. Ook volgens mij woonde links Van Kemenade en rechts Faasen. Maar dat klopt eigenlijk niet met foto 2780, die van de andere kant is genomen, waarop rechts de kopgevel van Groot Lievendaal te zien is. De brand was op een doordeweekse dag, want wij waren op schoolreisje. Vanaf de Boschdijk konden we de rook al zien, die steeds dichterbij kwam. Spannend! De genoemde Willy de groenteboer ventte met een kar met een 'ijzeren hond' ervoor, een soort grasmaaiermotortje.


Datum: 20-11-2007
Naam: Richard Sars  
img

Dat ik dit nu pas moet zien! Wij, de familie Sars, woonden in de Sprenger van Eycklaan 8. Ik (Richard) heb inderdaad een pak slaag gehad van de Foes, zoals zijn bijnaam was. Gerard(je) Sanders was het vriendje van mijn jongere broer Bennie. Ik moest in de beginjaren dat wij daar woonden weleens een kip halen bij Faassen. Ik vergeet nooit dat de ouwe tante zei "Moete gij 'n kipke hebbe, jong?". Ze pakte er een en kapte de kop eraf op een boomstronk die voor de deur stond.


Datum: 20-11-2007
Naam: Jaap Koster  
img

Mijn ervaring met boer Faassen, toen ik in 1953 op de C.N.S. in de Loefstraat zat: wij gingen als kind altijd door het gangetje, tussen de Sprenger van Eycklaan en de met een hek omheinde grond van boer Faassen naar school. Ik woonde toentertijd op het Simonspad. De Maria Reginakerk was er toen ook nog niet. Daar lag een stuk braakliggende grond met populieren en een gracht.


Datum: 20-11-2007
Naam: Tonny Kuypers  
img

Richard, de kippen kwamen niet van Faasen, maar van Van Kemenade, en die mevrouw heette Hanneke. Als ze de haantjes slachtte, nam ze de kop tussen wijs- en middelvinger en draaide het lijf rond en trok dan de kop eraf.


Datum: 21-07-2010
Naam: Joop Mengde  
img

Waren die twee zoons van "de Foes" geen tweeling? Ze sloegen ontzettend hard.


Datum: 04-05-2011
Naam: A.van Erp  
img

Was mevr. Kemenade geen dochter van boer Faasen?.


Datum: 10-09-2015
Naam: Imme de Vor  
img

Hallo iedereen, ik ben het kleinkind van Mia Faassen, de dochter van Frans. Het is super leuk om al jullie verhalen te horen! Ik heb van ons oma gehoord dat er in de Tweede Wereldoorlog een kleuterschool in de schuur van Boer Faassen was. Is er iemand die het zich nog herinnert? Het zou heel leuk zijn om er nog het een en het ander over te horen! P.S.: heel veel mensen schrijven Faassen met één s, maar het moeten er twee zijn!


Datum: 10-09-2015
Naam: Imme de Vor  
img

Sorry, ik heb me even vergist. Dit is de Lievendaal, dus de vader en moeder van Frans Faassen.


Datum: 25-05-2016
Naam: Marianne Groot-Maas  
img

Ik vond boer Faassen helemaal niet zo'n boeman, maar ik zal wel een lief meisje zijn geweest. Toen ik klein was, ging ik er vaak oud brood aan de kippen voeren. Ze hadden ook pauwen en er zat er vaak een op 't hoekhuis van de Sprenger van Eyklaan te krijsen. Als wij een pauwenveer dicht bij de omheining zagen liggen, gingen we thuis de hark halen om die veer te bemachtigen. We kregen ook weleens val-appels en daar sneed ons moeder de rotte plekken af en maakte er appelmoes van. Ook de brand (ik weet niet meer in welk jaar) weet ik nog goed. Ik vond het heel eng toen ze met een teil met verbrande kippen/kuikens voorbijkwamen en ook het gegil van de varkens.