EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3743

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Sportaccomodaties

Onderwerp 3.:

Philips Sportpark / Philips Stadion

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Sportpark.

Beschrijving

.


Geplaatst op

02-04-2006

Reacties:

Datum: 22-10-2006
Naam: Sjef van Eijk  
img

Is dat Bruno de ijscoman van Firenze die daar staat met zijn karretje? Wafeltje of een potje was steevast zijn vraag.


Datum: 18-11-2006
Naam: Steven Koster  
img

Sjef, nou als dat Bruno is, dan leefde hij wel erg lang alhoewel, t kàn misschien toch, maar ik ken Bruno ook uit mijn kindertijd. Met z'n ijscokarretje aan de punt van het Philips de Jongh Wandelpark. Dan heb ik het over pakweg 1975-1982. En deze foto oogt wel heel oud. Jaren '20? Tot op de dag van vandaasg associeer ik de naam Bruno met Italiaans ijs. Nu mag ik graag bij de Fam. Unti een ijsje halen aan t Trudoplein. Firenze, de naam is gebleven.


Datum: 18-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Deze Bruno is ong. een halve meter langer dan de Bruno die ik (en waarschijnlijk ook Steven) voor ogen hebben.


Datum: 31-01-2007
Naam: Jac.Janssen  
img

De ijscokar voor het PSV stadion was van de verenigde banketbakkers. De ijsfabriek was gevestigd in de Willemstraat. Het ijs was verpakt in een papieren wikkel. Het kostte 5, 10 en 25 cent, erg duur voor deze tijd.


Datum: 31-01-2007
Naam: Wil van Hout  
img

IJs zat verpakt in papier (lik het even af voordat het de bak in gaat!) en achter elkaar gestapeld in metalen laden. Aan de voorkant was het een soort apothekerskast. Aan de bovenkant werd het koelen bevorderd met paarsachtig ijs. Waarom weet ik niet. Heeft iemand er enig idee van? Ik hield meer van schepijs, maar St.Jozef had ook iets dergelijks. Die blinkende, gegolfde conisch oplopende stolp voorzien van een knop van Venezia, had ook wel wat. Zag ik er gekleurd ijs onder zitten? Ik stond op mijn tenen maar kon het net niet zien.


Datum: 31-01-2007
Naam: Fenny Mathijsen  
img

Bruno is het ook volgens mij niet, hij was kleiner. En zoals iemand anders al schreef: deze foto is vast veel eerder genomen. Bij het Gemeentelijk Lyceum in de Julianastraat stond hij in de jaren 60 altijd in de pauzes en later toen ik op de afdeling Octrooien en Merken van Philips werkte (toen gevestigd op de 7e en 8e verdieping van de Bedrijfsschool) kwam ik hem weer tegen. Alle meisjes die een ijsje bij hem kochten noemde hij: Bella.


Datum: 31-01-2007
Naam: J. Melters-Hooijen  
img

Volgens mij, staat er het bord op de kar MICO en die naam herinner ik me ook van vroeger.


Datum: 31-01-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Natuurlijk, Mico ijs...lekker van uit de Willemstraat. En inderdaad de schuifjes aan de voorkant.


Datum: 31-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Bruno was klein en gedrongen. Hij had zijn stekkie bij het PSV-stadion en verkaste in de pauze van het GLE naar de zijkant van de houten Finse school aan de Julianastraat. De ramen van de naastgelegen vleugel van het hoofdgebouw waren zo laag dat je er uit kon klimmen om tijdens de les alvast wat ijs in te slaan. Sommige leerkrachten stonden zo lang op het bord te schrijven dat dat geen problemen gaf!
Bruno is trouw meeverhuisd naar de nieuwe locatie aan de Willem de Rijkelaan waar hij tot in de jaren 80 gestaan heeft. Is begraven in zijn geboorteplaats in Toscane.


Datum: 10-05-2010
Naam: Annemieke Tempelaars Willemsen  
img

Nee dit is Bruno niet, die was inderdaad veel kleiner en ook niet zo stijf gekleed. Bruno had flair, zelfs al kwam hij bijna niet boven de kar uit.


Datum: 10-05-2010
Naam: Sjef van Eijk  
img

De familie Unti van Firenze heeft de kar van Bruno nog in hun bezit. Zeer waarschijnlijk zal die eind mei 2010 worden ingezet ter verhoging van de feestvreugde rond de viering van 100 jaar Philipsdorp ! Lokatie : het Bellefort aan de Iepenlaan.