EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3797

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Stuiverstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Stuiverstraat. (1)

Beschrijving

Stuiverstraat, richting Geldropseweg 1966.


Geplaatst op

07-04-2006

Reacties:

Datum: 20-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

De huisjes rechts achteraan, die vooruit staan waren eind vijtiger jaren al onbewoonbaar verklaard door de gemeente. Daar woonden o.a. de familie Scheepers en de fam v Huum (van beide families zaten kinderen bij ons op school).


Datum: 07-03-2007
Naam: Joop Van Kampen  
img

Vanaf de Geldropseweg had je eerst café DE IRIS met huisingang in de Stuiverstraat. In het eerste kleine huiske woonde Fam. v/d Ven (den duus), dan hadden we twee kleine panden, daar zat de Abonné sigarenmaker (fabriekske) in. Op de hoek woonde fam. van Maurik, zij hadden twee zoons Woutje (de hond nick-name) en Wim (de stier). Wout is materiaalbeheerder en terreinman bij FCE EINDHOVEN (EVV). Op de hoek woonde de Fam. Verboven, dan van UUM, daarnaast de fam. van de Heuvel. Dan de fam. van Gool, dan de fam. Vroomen, daarnaast de fam. van Hout, dan had je een gang naar achterom. Dan kwam het logement, dat is er nog want daar heeft bloemen Keesje nog tot aan zijn dood gewoond. Dan kreeg je de fam. Teeuwis, moeder mankte altijd. En dan was er weer de fam. van Nolleke van Kleef, de groentenboer van de Geldropseweg, daarnaast fam.? Daarnaast woonde de fam. Scheepers en dan nog iemand? en dan begonnen de muren van de trijp/linnenfabriek.
P.S. het sigarenfabriekje is in de jaren 60 de lucht in gegaan en is toen helemaal uitgebrand, de sigaren waren net lichtkogels.


Datum: 30-04-2007
Naam: Hans van Melis  
img

In de jaren 60 in de lucht gegaan. Zou dat het vroegere fabriekje van Boelaars geweest kunnen zijn?


Datum: 28-05-2007
Naam: Ans van Rooij-Tielen  
img

De Familie Scheepers woonde op nr 6, Familie Tielen op nr 4 (dat was het allaatste huisje), op nr 10 Jan en Nettie van Tongeren, op nr 12 Mijn Oma en opa Tielen. Fam van Annie van Kleef woonde tegenover de nrs 4-6-8-10-12 etc. Dan had je ook de de Familie van Aalten (hij was politieman en zij was coupeuse). Dan had je nog het Broekenvrouwtje, (die verkocht ondergoed en nachtgoed ). Dan heeft er tegenover ons nog de Familie Kalb gewoond.


Datum: 29-05-2007
Naam: Joop van Kampen  
img

Dat sigarenfabriekje in die kleine huiskes daar werden bolknakken gemaakt en die heetten toen ABONNEE sigaren. Maar wie daar toen dat bedrijfje leidde weet ik niet.


Datum: 17-06-2008
Naam: Toon Verhoeven  
img

De sigarenmaker in het kleine huisje in de Stuiverstraat was Jantje de Ruiter, want daar moest ik altijd pruimtabak gaan halen voor ons vader.


Datum: 10-08-2008
Naam: Wander Scheepers  
img

Daar had je er twee langs elkaar de ene was Jan de Ruiter en de ander Jan de Mels.


Datum: 10-08-2008
Naam: Wander Scheepers  
img

Ik heb van 1964 tot 1966 op nr. 30 gewoond, aan de overkant op nr. 41 van 1966 tot 1972.  Voorheen op 6 van 1945 tot 1964.


Datum: 10-08-2008
Naam: Wander Scheepers  
img

Ik heb op nummer 6 gewoond en 30 en 41, ik ben er geboren en heb er tot mijn 28 jaar  gewoond. Maar die huizen zijn pas in de jaren 70 onbewoonbaar verklaard. Ik woonde in het huis waar de Jager woonde, dat was het eerst, toen de andere waar van Uum woonde. Die huizen waren van Klaasse, die woonde op de Tongelresestraat.
Gijs Dijsselbloem heeft het mis, famlie van Uum is veel later gekomen want in dat huis woonde de familie Verboven. Niet alles staat hier in deze brief op een rij.


Datum: 08-02-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

In de jaren 50 was hier een fabriek gevestigd met de naam "ATEX". Er werden artikelen gemaakt voor de textielindustrie. Eigenaar was de heer Boogers uit de Cyclamenstraat. Na de Stuiverstraat zijn ze verhuisd naar de Kanaalstraat.


Datum: 26-10-2009
Naam: Willem Bossong  
img

Ik ben geboren in 1958 en wat ik me herinner zijn enkele periode's uit die tijd. Ik woonde met mijn ouders en 2 zussen, Mientje van Moorsel en Gerrit Bossong m'n oudste zus Gerry en jongste zus Thera, in de Stuiverstraat (28?????) naast van Huum. Die hadden een kostganger genaamd Theo in huis. Als men op foto 3797 kijkt en dan woonde we rechts het laatste huis voor dat blok huizen, die vooruit schieten. Helaas heb ik totaal geen foto's van die tijd maar herinneringen ophalen door bepaalde namen van personen die geven me een warm gevoel. Ik hou helemaal niet van geschiedenis, had er zelfs een hekel aan. Op school aan de Tuinstraat lag ik regelmatig met die leraar overhoop. Misschien dat iemand zich kan herinneren op welk nr. wij woonden. Thera dacht een oneven nr. en het eerste wat me te binnen schiet is nr. 28


Datum: 02-11-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Het huis met nummer 28 is afgebroken. Herman de Groot heeft het over een keuterboerderijtje naast de bazenhuizen van sigarenfabriek Boelaars dus nummer 30. Tussen 1928 en 1932 zat op Stuiverstraat 36 (moet een tikfout geweest zijn in de tabaksalmanak) een sigarenfabriek van H. de Groot en in 1924 op de St. Jorislaan de sigarenfabriek Groot & Co.
H. de Groot van Voorterweg 21 in de Stuiverstraat en H. de Groot van Voorterweg 27b samen met A. de Groot van Geldropseweg 102 vanaf 1931 in de fabriek van de Groot & Co op Voorterweg 27b.


Datum: 02-11-2009
Naam: Willem Bossong  
img

Het klopt dat nr. 28 is afgebroken maar dan na dat wij verhuisd zijn. Klopt het dat van Huum op nr. 26 woonde want wij woonden er naast (richting de Geldropseweg). Als wij achter in de tuin het poortje uitgingen, dan kwamen we eerst in de "tuin" van Van Huum en als men dan naar achter liep was er een grote tuin. Later richting Geldropseweg werd daar alles afgebroken i.v.m. het gebouw van Ubica matrassen, die zat aan de Geldropseweg en de achteringang zat links van ons. En die jongens van Van Huum daar herinner ik me Jantje (zo werd hij genoemd) nog.  De moeder heette Sjaan en de vader Jan.  Er zal toch wel iemand zijn die zich onze familie herinnert begin jaren '60.


Datum: 05-04-2011
Naam: Bert Verboven  
img

Inderdaad, wij woonden op nr 26. naast ons woonden Janeke en Drikaatje, 2 zusjes, ze waren allebei bijna blind. Daara zijn er Mien en Pierre van Aalten in gaan wonen. Wij zijn verhuisd in 1955. Aan de andere kant van ons woonde fam. v.d.Heuvel nr 24. Tegenover ons was vishandel Keesje van Stroes, naast Stroes woonde fam. van Hoek en Peter Koop zat ook bij ons op school in de Tuinstraat. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het waren arme, maar geweldige jaren.


Datum: 30-08-2011
Naam: Michel Geilfus  
img

Naast vishandel Keesje Stroes, in het rijtje wat een beetje naar voren stond, heeft ook nog Han van Bruchem gewoond. Volgens mij was dat een schoonzoon van Kees Stroes. Het waren in ieder geval goede klanten van ons café. In die tijd café "de Iris" op de hoek van de Stuiverstraat/Geldropseweg. In datzelfde rijtje heeft volgens mij ook een zoon van Scheepers gewoond. Misschien wel Twan Scheepers. Peter Scheepers en zijn vrouw heb ik nog ontmoet 13 jaar geleden. Hij was op ons feest toen Doortje en ik 50 werden.


Datum: 31-08-2011
Naam: Albert Verboven  
img

Han van Bruchum was met Annie Stroes getrouwd, inderdaad de schoonzoon van Kees senior. Kees jr. woont nu in de generalenbuurt in Woensel. Han was bij ons in het weekend in de kost. Slapen langs Annie was er toen niet bij. Han heeft nooit langs Stroes gewoond. Toen zij trouwden hebben ze een huis gekregen, ook in de generalenbuurt. Ik heb nog lang contact gehad met Annie en Keesje jr. Met vriendelijke groeten, Albert Verboven, geboren op nr 26 in 1942, verhuisd in 1955 naar de Leeuwenlaan in Tivoli. Kameraad van mij was toen Wim van Maurik en Edy Reyckers, woonde toen in de Nottenwinkel op de Geldropseweg, recht tegenover de Stuiverstraat. Weet nog veel van die oude tijd, geweldige jaren om nooit te vergeten.