EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

38053

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

18 Septemberplein

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Blob

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Blob

Beschrijving

De blob en de directe omgeving, met lichttoren, Piazza, C&A en McDonald's.


Geplaatst op

21-02-2018

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-03-2022
Naam: bert van herk  
img

Als je deze foto goed bekijkt, zie je dat dat monster daar niet thuishoort, die "Binary Large Object" naast die twee gebouwen die gebouwd zijn 1952 en de Lichttoren in 1920. En daartussen staat dat monster. Het 18 Septemberplein is op zich al niks, en nu met dat ding erbij is het helemaal niks. Het enige is dat het af en toe wat mooie effecten op foto's geeft, maar dat is dan ook alles. Het heeft totaal geen toegevoegde waarde. Ik hoop dat als het plat gaat dat ik er dan nog foto's van kan maken. Bel mij als het zowijt is. En dat geldt ook voor die andere.


Datum: 20-03-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Blob is ook een gewoon Engels woord en betekent klodder, pukkel e.d. Dat het een acroniem zou zijn van Binary Large Object lijkt me niet juist. ik zie het binaire niet en zo groot is het nou ook weer niet.
< Paul, kijk even op acronymfinder.com. Dat is een bekende en betrouwbare site voor acroniemen. Geef blob als zoekterm op.  (Red.) >


Datum: 21-03-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Dat het ook een acroniem is betekent niet dat die definitie van toepassing is op die fietsenstalling. De B van dat acroniem luidt binary. Wat is er binary aan de Blob? Zoek maar even op wat binary betekent en zie dan of dat ook maar iets te maken heeft de Blop. En large? En zo bijzonder "large" is dat object nou ook weer niet, de Bijenkorf en McDonald's zijn een stuk "larger".


Datum: 23-03-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Nog even over de blob. Een acroniem is een woord dat ontstaat door de eerste letters van woorden achter elkaar te zetten. Dat is bij Blob niet gebeurd, "binary large object" telt slechts 3 woorden en zoals ik al eerder schreef er is in dit geval ook geen sprake van iets binairs. Fake acroniem!


Datum: 24-03-2022
Naam: bert van herk  
img

Het enige waar die Binary Large Object op lijkt, is een oude computermuis. Acroniem of binary of niet, het is gewoon een monster. En totaal misplaatst. Ik ben het helemaal met jou eens Paul.


Datum: 25-03-2022
Naam: Jan Wijn  
img

Ik ben het met je eens Bert van Herk, het is op die plek een wanstaltige creatie. Hopelijk duurt het geen 40 jaar voordat die bel gesloopt wordt. 40 jaar is ongeveer de levensduur in Eindhoven van een gebouw, of het moet van dik gewapend beton zijn zoals Strijp-S.


Datum: 28-03-2022
Naam: bert van herk  
img

Beste Jan Wijn. Ik hoop eerder, want ik heb geen 40 jaar meer. Jammer, want ik had er graag wat foto's van gemaakt als ze dat acronimiemse en binaire large object, blob, pukkel,bult omkieperen voor Eindhoven in Beeld.


Datum: 29-03-2022
Naam: bert van herk  
img

Dat moet je niet te hard roepen hr. Wijn, Strijp-S krijgen ze ook wel klein als het moet.


Datum: 30-03-2022
Naam: bert van herk  
img

ik hoop dat dat oude Philips scheerapparaat Philishave model 7743 vlug plat gaat. En die pukkel aan de andere kant ook.


Datum: 30-03-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Ik vrees Bert dat wij dat niet meer meemaken. Over 40 jaar zou ik 122 zijn en ik verwacht niet dat ik dat haal.


Datum: 01-04-2022
Naam: Eric Kemperman  
img

In de jaren 1980 werd het woord blob in de USA al gebruikt voor (afval)klodder. Volgens de "Engelse Dikke van Dale" betekent blob "An object that does not have an identifiable shape", ofwel iets totaal vormloos. Dát is in elk geval 100% van toepassing! Later, in het digitale tijdperk, kwam er een betekenis bij: blob = binary large object = "a discrete packet of binary data that has an exceptionally large size, such as pictures or audio tracks stored as digital data". De oplettende lezer zal merken dat de beschrijving "binary large object" nogal ver afstaat van wat op het 18 Septemberplein is neergezet. Maar ja, zo'n engelse term doet het leuk bij het onwetende publiek. "Vormloze kwak" is een meer accurate beschrijving, maar bekt niet zo lekker.....


Datum: 01-04-2022
Naam: bert van herk  
img

Dit is een oude foto van dat gruwel. De "american to day" puist staat er nog niet en het lampenmaakstertje staat nog voor de lichttoren. Ik heb pas nog een foto gezien genomen met een drone over het 18 Septemberplein in de avond. Het enige wat je ziet zijn die twee frietzakken en die twee gedrochten. Als je die foto goed bekijkt, zie je dat het gewoon niet klopt op dat plein, ze staan gewoon in de weg. Ze staan op de stoep, je moet er gewoon omheen lopen, het is er gewoon tussengepast (gefrot). Het plein op zich is al niks. Kijk eens in andere steden, mooie fonteinen of een kiosk of zoiets. Mogelijkheden in overvloed. Maar nee, Eindhoven plaatst twee puisten en twee frietzakken. Dit is mijn mening over dat plein, het is twee keer niks en of het ooit nog iets wordt nu we een nieuwe gemeenteraad hebben, wie zal het zeggen? In de jaren 50/60 zag het er beter uit. Je ziet aan het plein dat we niks geleerd hebben.


Datum: 02-04-2022
Naam: bert van herk  
img

Ja Paul, we worden een dagje ouder. Ik vrees dat ik het ook niet haal, want ik ben dan 112 en da's ook niet te halen. Dat vind ik wel zo erg. Ik had het zo graag gezien, maar ik geef het door aan de kleinkeinder.


Datum: 03-04-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Mijn moeder zaliger zou Bert groot gelijk geven. Zij zei: "Eindhoven? Een stad wordt het nooit". Daarmee bedoelde ze dat door het gebrek aan zichtbare historische architectuur Eindhoven altijd op een uit zijn voegen gegroeid dorp zou blijven lijken. Had ze gelijk?


Datum: 04-04-2022
Naam: bert van herk  
img

"Had ze gelijk?" vraagt Paul. Ze had zeer zeker gelijk, deze dame wist al dat het een allegaartje zou worden. Ik ben hier geboren en ik wil hier niet weg, ben het hier gewend. Ik heb zat gezien in mijn leven maar ik vraag mij wel eens af, wat zou er van Eindhoven geworden zijn als DAF en Philips voor mijn part naar Beek en Donk waren gegaan en niet naar Eindhoven? Een goede vraag of niet?


Datum: 06-04-2022
Naam: wil van hout  
img

Ik heb de foto en het commentaar eens goed bekeken, maar helaas kan ik er geen kwaad woord over kwijt. Het zijn toch prachtige blikvangers, vooral voor mensen die hier voor het eerst komen. Jammer dat velen niet weten dat hier fietsenstallingen zijn, gezien de vele slordig geplaatste brommers en fietsen. Even handhaven en het ziet er weer spik en span uit, zak mar zegge. De gemeente breekt van alles af, maar er zijn figuren die het ook niet kunnen laten. Een beetje opbouwend werk zou hier mee en dan geen kwaad kunnen.


Datum: 06-04-2022
Naam: Mariet Nievergeld  
img

Wil van Hout: ik ben het helemaal met u eens en blij met uw reactie!


Datum: 07-04-2022
Naam: bert van herk  
img

Klopt gedeeltelijk wat u zegt heer Van Hout, een beetje goed handhaven tegen brommers en fietsers zou geen kwaad kunnen, maar het mag van de gemeente (lekker rondscheuren tussen het wandelend publiek, onbegrijpelijk). Het spekt de schatkist. Daar ben ik het mee eens, maar die twee mormels horen daar niet thuis, ze passen gewoon niet in het rijtje. Ze zijn totaal misplaatst. die twee Binar Large Objecten, hadden ze beter in Beek en Donk kunnen plaatsen, of op de Waddeneilanden, ook goed. Of midden op zee met een windmeulen erop. Dan zijn ze nog ergens goed voor.


Datum: 11-04-2022
Naam: wil van hout  
img

Tot slot: Ieder zunne meug zak mar zegge. Dan is het helemaal goed wat ik hierover ving.