EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4158

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Pastoriestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Pastoriestraat Wassenaarstraat

Beschrijving

Beetje vreemd. Jarenlang ingericht als parkeerterrein. Later werd de grond schoongemaakt en klaargemaakt voor bebouwing. Dat lag daarna weer lange maanden stil. En nu in 2006 ingezaaid en ommuurd.


Geplaatst op

18-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-05-2006
Naam: Rini Talens  
img

Ommuurd met een soort Legosteentjes zo lijkt het wel, zeker weer bang voor parkeergelegenheid. Als de gemeente er nou eens een hoog hekwerk omzet en daarbinnen twee maal twee doelpalen op de juiste plaats, dan heeft de jeugd er een mooi voetbalveldje aan en kunnen die stenen weg.


Datum: 18-05-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Ja, er zou ook eens parkeergelegenheid (al dan niet tijdelijk) gemaakt worden daar. Men kan beter de auto's langs de weg zetten. Dat is toch fraaier niet?


Datum: 18-05-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Het ziet er netjes uit, zo mooi heeft het er sinds 1944 niet uitgezien.


Datum: 18-05-2006
Naam: Rini Talens  
img

Johan Kruijf is nog groot geworden door straatvoetbal, maar ik denk dat hij vroeger toch ook wel voor zo'n veldje gekozen zou hebben, ook al waren er toen nauwelijks auto's op de straat.


Datum: 19-05-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Waarom zou deze plek zolang onbebouwd gebleven zijn. Van wie is het perceel nu? Fa. Otten-Wellink heeft de verschiilende blokken in 1927 laten bouwen. Voor de verkoop of voor verhuur? Laten we eens aan Tini vragen, huurden jullie? Wacht de familie Otten-Wellink misschien nog op de vergoeding van de oorlogsschade?


Datum: 19-05-2006
Naam: Willem de Vries  
img

Johan Kruijf wie kent hem niet. Maar zo is beroemd als de vroegere straatvoetballer Johan Cruijff is hij nooit geworden. Niet als Profvoetballer, niet als trainer en zeker niet als Orakel: Ieder voordeel heb zijn nadeel.


Datum: 19-05-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Hans, wij huurden van Koonings, de boekhandel op de Demer. Geldbelegging denk ik. Iedere week kwam er iemand met een stijve boord de huur ophalen, ik dacht ongeveer 4,50 gulden, toen wij in 1951 naar de Spinnerstraat verhuisden. Ik weet niet of Koonings de hele rij huizen bezat of maar een paar.