EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

54102

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Pastoriestraat

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pastoriestraat

Beschrijving

We zien hier een plechtige begrafenisstoet op weg naar een begraafplaats via de Pastoriestraat, wellicht naar de begraafplaats bij de St. Petruskerk. We denken dat het gaat om de begrafenis van een aanzienlijk persoon. Zou het misschien kunnen gaan om de laatste burgemeester van Woensel, de heer Willem de Vries? Hij overleed op 21 januari 1932. Weet iemand meer? Stuur ons dan even een reactie. (Red.)


Geplaatst op

15-03-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-03-2023
Naam: Paul van der Cingel  
img

Prachtige foto van een begrafenis lang geleden. Dit zal inderdaad wel een belangrijk persoon geweest zijn, maar ook na de oorlog kwamen zulke begrafenissen, wel vaak iets soberder, nog voor. Zo'n koets getrokken door twee paarden die helemaal bedekt waren met rijkversierde doeken maakte altijd veel indruk op mij. Achter de koets liepen de mannelijke nabestaanden van de overledene, vrouwen mochten er niet bij zijn.


Datum: 20-03-2023
Naam: bert van herk  
img

Paul, ik kom uit het Drents Dorp en als er in die buurt iemand overleden was, dan werd er altijd een kerkdienst gehouden, en soms liepen mijn oudere broer en ik (omdat het in Drenthe waarschijnlijk de gewoonte was) met een stoet door de straat naar de kerk. Wij hielden dan de krans van de buurt vast, en liepen voor de lijkwagen (hearse). Dat was toen een luxe grote Amerikaanse auto. Zo gingen wij in colonne naar de kerk en later naar het kerkhof. Dat is twee keer voorgekomen. Wij waren geen Drentenaren, maar Eindhovenaren, die in Strijp in het Drents Dorp woonden.