EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4182

Bijdrager:

Jaar:

1932

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Thijmstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Franciscus Xaveriusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Jongensschool Thijmstraat 7. (2)

Beschrijving

Meester Vervlossen met zijn klas.


Geplaatst op

19-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-07-2006
Naam: Jan de Keijzer  
img

Ik zat op deze school van 1935 t/m 1941 en ik weet nog dat de speelplaats en de school in tweeen gesplitst was, de andere helft was de openbare school en die kreeg ongeveer in 1940 hun eigen school aan de andere kant van de Leenderweg


Datum: 17-02-2008
Naam: Wim de Greef  
img

Ik zat op deze school in de tijd van de oorlog. Geregeld moesten wij uitwijken naar de meisjesschool op de Heezerweg omdat er evacués in onze school werden ondergebracht. Onderwijzers die ik me kan herinneren zijn: Van Deursen [dreumes], Van Empel [piet knik], Van Haaren [stekeltje] en het hoofd was meen ik Meneer Kolfschoten.


Datum: 24-02-2008
Naam: Gerard Hunnersen  
img

Ik heb op deze school gezeten van 1943 t/m 1949; ik dacht dat meneer van Griensven (of Grinsven) de dreumes werd genoemd, het hoofd heette in die tijd meneer Kalkhoven, de 2 andere schoolmeesters die Wim de Greef noemde, zijn correct. Kolfschoten was de burgemeester toentertijd.


Datum: 16-10-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Het hoofd der school was in die tijd de heer Kalkhoven, "Bartje" Kalkhoven. Hij was ook directeur van het Kerkkoor van de Tivolikerk, toen nog noodkerk, aan het Arnaudinaplein in Tivoli. Zijn opvolger bij het koor was Pater Antoon Smulders, die het koor later tot grote hoogte wist op te stuwen en de naam Tivolikoor bedacht. Inderdaad was er de heer van Grinsven van de tweede klas, die ik heel kort heb gehad omdat wij verhuisden naar de St.Bavostraat en ik dus naar de St. Jansschool ging. Ook de heer Van Empel ".Pietje Knik" was toen onderwijzer. Ik herinner me dat de heer Van Empel zijn zonen in de klas had, die hun vader in de klas met "mijnheer" moesten aanspreken. De heer Vos was er toen en inderdaad de heer Van Haaren die op de kleine Berg woonde.


Datum: 24-07-2015
Naam: Gerard Delhaes  
img

Ik zat van 1951-1957 op deze school. Een paar mede leerlingen herinner ik me nog. Remco Schaa en Roald van der Horst. Leven ze nog?


Datum: 24-07-2015
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Als je Remko Scha bedoelt uit de Cyclamenstraat, kijk dan even naar foto 7866.


Datum: 24-07-2015
Naam: Tini van Rooij  
img

De naam Roald van der Horst ken ik als slaggitarist bij The Phantoms. Of hij nog leeft weet ik niet.


Datum: 25-07-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

Roald, die lang in Mierlo woonde, woont alweer enige jaren in hartje Eindhoven. Ik schat dat ie nu zo rond de 70 is. Hij is niet meer muzikaal actief.


Datum: 14-05-2017
Naam: Bas Bakermans  
img

Ik heb Roald vanmorgen gesproken in een verzorgingstehuis in Eindhoven, zo te zien in blakende gezondheid. Via de zorgbegeleiding had ik al gehoord dat hij in de muziek had gezeten vroeger en dus sprak ik hem zo eens aan, als gitarist naar gitarist. Lid van The Phantoms zei hij trots en dus wat herinneringen opgehaald met hem. Maar op de vraag of hij de gitaar nog wel eens pakt kwam een duidelijke nee ... geen gitaar meer. Maar de goeie ouwe tijd leefde nog volop bij hem.