Fotonr.: 4230
Bijdrager Pieter Schroder
Jaar: 1930
Locatie 1.:Strijp |616 Strijp S |Philips Complex Strijp 1/S*
Locatie 2.: Strijp |616 Strijp S |Schootsestraat
Categorie.: Bedrijven / Industrie |Philips |Nat Lab Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Nat Lab Uitbreiding SAQ

Beschrijving Als de vorige foto, waarschijnlijk tijdens de bouw genomen.
Geplaatst op 23-05-2006

Reacties

Datum: 28-06-2006
Naam: Cor van Suijdam img

Ik zat even verbaasd te kijken waarom de autos links reden evenals de paard en kar, weer een geval van het omgedraaide negatief, ik heb de foto op de computer omgedraaid om het verkeer rechts te houden, er is dan natuurlijk een ander gezicht van de gebouwen.
===zie grote foto voor een betere kijk===


Datum: 28-06-2006
Naam: Wil van Hout img

Cor, er is een gezegde dat luidt; slapen doe je s'nachts. Maar dat is natuurlijk niet voor jou bedoeld, aangezien je aan de andere kant van de aardbol woont. Dus je bent des'nachts wakker.


Datum: 29-08-2007
Naam: Ton Colpa img

Toch even reageren op dat links rijden als je de foto spiegelt klopt natuurlijk de volgorde van de gebouwen niet. Er staat mij trouwens bij dat mijn ouders mij vertelden dat men hier in Nederland ook links gereden heeft.


Datum: 30-08-2007
Naam: Cor van Suijdam img

Ja Ton er werd inderdaad links gereden in Nederland, maar dat werd veranderd zover ik weet gedurende de Franse tijd.
Wat ik wel weet is dat er in de laatste 80 jaar rechts werd gereden, dat weet ik omdat dat gedurende mijn levenstijd was.


Datum: 30-08-2007
Naam: Ton Colpa img

De foto die hier getoond wordt is van 1930 of iets later aangezien het ronde gedeelte links op de foto, ook wel koepel genoemd, in 1930 gebouwd is. Het kan dus allemaal wel kloppen he.


Datum: 30-08-2007
Naam: Cor van Suijdam img

Ton, ik heb foto 4230 met foto 4229 goed vergeleken en ik twijfel nu ook. Om te beginnen keek ik naar de balken die op het dak van de keet liggen naast de omheining en als je goed kijkt zie je meer van die kleine dingen. Waarom die auto's en kar op foto 4230 links reden? Misschien moesten de auto's ook die poort binnen en reden ze gewoon die kar achterna, ook kan het zijn dat ze in die tijd niet zo nauw keken, vooral in die buurt die toentertijd bijna buiten de stad lag en je zag meer karren en paarden dan auto's. Anders weet ik het ook niet.