EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4243

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Spinnerstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kapsalons

Onderwerp 3.:

Herenkapper Brekelmans

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Herenkapper Brekelmans. (2)

Beschrijving

Echt jaren '60, huiskamerbedrijfje, kapperszuil aan de gevel, Mobylette er voor. De snoepautomaten aan de muur en de haren in de Brillantine.


Geplaatst op

24-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-12-2010
Naam: Huub de Mul  
img

Ben, een tijdje terug liep ik door onze Spinnerstraat en zag dat het huis leeg en te koop stond. Ook nummer 23.


Datum: 19-12-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ja Huub, tijden veranderen. Ik herinner me nog dat onze huur wekelijks contant door de woningbouwverening werd geïnd. Een witte kaart werd afgestempeld, handtekening door de afdruk, ten bewijze dat de huur was voldaan. Later werd het giroblauw en nu zijn het na 60 jaar dus koopwoningen geworden. Een zgn. halfvrijstaande woning dus, gelegen dichtbij scholen en winkels en op loopafstand van het bruisende hart van Eindhoven. Tsja, Spinnerstraat 19 ...


Datum: 30-05-2022
Naam: Marijke de |Groot-Thijssen  
img

Snoepautomaten aan de muur ... zat daar die blauwe kauwgom in?


Datum: 01-06-2022
Naam: bert van herk  
img

Daar zat alles in, alle snoep zat in een rond plastic balletje dat je kon openmaken, om het snoepje of een stukje speelgoed eruit te halen. Je stopte een kwartje in de gleuf, draaide aan de knop en het balletje met inhoud viel onder in het bakje met klepje. Je deed het klepje omhoog en het balletje viel in je hand. Alleen wist je nooit wat je kocht, want in elk balletje zat iets anders. De automaatjes die op de foto aan de muur hangen zijn nu nog te koop.


Datum: 01-06-2022
Naam: Ben Brekelmans  
img

Voor een paar centen kon je daar kauwgumballen in allerlei kleuren kopen, zonder kleurkeuze!


Datum: 06-06-2022
Naam: bert van herk  
img

beste ben, sorry, maar het is kauwgom.
< Beste Bert. Beide versies staan in het Groene Boekje, dus beide zijn toegestaan. (Red.) >


Datum: 08-06-2022
Naam: bert van herk  
img

OK redactie. Zo heb ik het geleerd op de St. Fransiscusschool in de Kootwijkstraat in de jaren '50. Niks is constant zie ik wel. De enige constante die we hebben is dat er niks constant is.


Datum: 08-06-2022
Naam: paul van der Cingel  
img

Ik hoefde niet te kijken waar dit is. Begin jaren '50 kwam ik hier langs op weg naar mijn school in de Schoenmakerstraat. Ik heb me in die tot kapsalon omgetoverde huiskamer meer dan eens laten knippen. Het waren toen vrijwel nieuwe huizen die tussen de Weverstraat en de Schoenmakerstraat waren gebouwd op een groot open terrein. In 1951 hebben we daar met school ook nog Philips' 60-jarig bestaan gevierd met allerlei spelletjes en snoep. Philips had feest voor alle lagere scholen georganiseerd. Ik was wat snoep betreft niet verwend en weet nog dat ik het rolletje Rang (toen een nieuw snoepje met vruchtensmaak) zo lang mogelijk ongeschonden in mijn zak gehouden heb.


Datum: 13-06-2022
Naam: bert van herk  
img

Dat is ook niet goed Paul. Je moet nooit iets te lang in je zak houden, en zeker zo'n rolletje rang niet. Ik durf te wedden dat je veel moeite had om het papiertje van het snoepje af te krijgen. Dat plakte als het te warm werd vast aan het snoepje, en het was een heel gepulk om het te verwijderen, want je trok er elke keer maar een stukje van af. De suiker zat vaak onder je nagels van het gepeuter, je had elke keer plakvingers en soms zaten er nog papierresten tussen je tanden.