EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51114

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Spinnerstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kapsalons

Onderwerp 3.:

Herenkapper Brekelmans

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Herenkapper Brekelmans (3)

Beschrijving

Vader knipt zoon. We zien kapper Ad Brekelmans heel geconcentreerd de haren van zijn jongste zoon Leo knippen. Nee, niet bijknippen. "Als ik dat zou kunnen, was ik schatrijk geweest", was steevast zijn gezegde.
De kapsalon was gevestigd in de Spinnerstraat en was in de jaren 60-70 van de vorige eeuw bekend in heel Woensel. Zie foto 4243.
<< In de gevel van Spinnerstraat 19 zie je vandaag de dag nog steeds waar vroeger die kapperszuil heeft gehangen. (Red.) >>


Geplaatst op

22-04-2020

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-04-2020
Naam: Ben Brekelmans  
img

En toen nog in een spierwitte kappersjas en met een dito kapmantel. Strak gesteven met behulp van Crackfree, het pak stijfsel dat ik daarvoor iedere week moest halen in de kruidenierswinkel van Nellie van Gennip, een eindje verderop in de Spinnerstraat. Toen was geluk heel gewoon...


Datum: 26-04-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Toch ook al in de jaren '50 Ben? Ik zat van 1950-1953 in de Schoenmakerstraat op school en in die tijd werden op het open terrein tussen Weverstraat en Schoenmakerstraat huizen gebouwd, waaronder dat van jullie. Toen het wijkje klaar was, verlegde ik mijn route naar school van de Kruisstraat-Verwerstraat naar Kruisstraat, Weverstraat en Spinnerstraat en kwam bij jullie voorbij. Omdat jullie kapsalon op mijn route lag, besloot ik mij door jouw vader te laten knippen. Na de zomervakantie van 1953 ging ik naar de middelbare school in Tongelre en kwam niet meer bij jullie in de buurt. Ik was nogal wispelturig wat mijn keuze van kappers betreft. Van de Laak Grote Berg, Van Lieshout Kleine Berg, Van Winkel op de Wal en ook nog een kapper in de Zandstraat hebben het genoegen gehad de schaar te mogen zetten in mijn toen nog wilde haren.


Datum: 30-04-2020
Naam: Ben Brekelmans  
img

Klopt, Paul, vanaf begin jaren 50 had mijn pa daar zijn kapsalon. Daarvoor was de zaak aan de Boschdijk ter hoogte van de Bondstraat.