EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4244

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Sportaccomodaties

Onderwerp 3.:

Baekers Sportpark

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Baekers Sportpark

Beschrijving

De foto toont in elk geval dat Baekers over sportveld(en) beschikte, alleen weten we niet exact waar deze lagen. Ook niet welke wedstrijd dit betrof. Maar die merkwaardige scheids zal wel menigeen in zijn herinnering zijn blijven hangen.


Geplaatst op

24-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-05-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Baraveld aan de Kabelstraat in Woensel tegenover het Philipsstadion.


Datum: 24-05-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hoogstaand voetbal bij de Woenselse Boys op het BARA-Sportpark aan de Kabelstraat, de straat waar de huidige hoofdsponsor Thijs Heezen zijn eerste stapjes zette. De foto's van de Woenselse Boys komen uit het persoonlijk album van mijn broer en huidige voorzitter van de club: Leo Brekelmans.


Datum: 22-07-2006
Naam: Peter Buddemeijer  
img

De man in het zwart op de foto is niet de scheidsrechter maar de keeper van Woenselse Boys destijds: Hans Schats. Achter hem de linksback: Henk Goyarts.


Datum: 24-07-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Aan het einde van de Kabelstraat (zie foto 4247) was de ingang van het Bara sportpark, het hoofdveld lag in lengterichting van deze straat, tussen het spoor en de straat in, het trainingsveld lag achter de huizen van de Kabelstraat daar waar de hoge bomen staan.


Datum: 04-04-2007
Naam: Wim Nouwen  
img

Ik weet nog dat de voetbalclub De Scheerkwast hier voetbalde. Met de legendarische keeper Frans van Ostade (de zwarte panter van Eindhoven).


Datum: 04-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Als je Scheerkwast hier hebt zien voetballen heb je naar alle waarschijnlijkheid een uitwedstrijd gezien, want het thuisveld lag aan de Marconilaan.


Datum: 06-04-2007
Naam: Will van Oers  
img

Scheerkwast is opgericht bij de kapper in de Lijmbeekstraat, bijna op de hoek met de Peperstraat, vandaar de naam. Hun terrein lag niet aan de Marconilaan maar aan de Lijmbeekstraat.


Datum: 06-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

De geleerden zullen het er niet gauw over eens zijn. Maar ik heb er jaren als jongen langs de lijn grassprieten staan tellen. Dat was volgens mij zomeravondvoetbal. Om op het terrein te komen liepen wij altijd door het pad t.o. de De Ruyterstraat. Het veld lag dan aan de rechterkant tussen de Boschdijk en de Lijmbeekstraat. Met één lange zijde naar de Marconilaan en de andere naar de beemt. Dus één doel richting Boschdijk en het andere Lijmbeekstraat. Het geheel lag een beetje hoger dan de Bimt. Het clubhuis zal wel in de kroeg geweest zijn, want dat kan ik mij niet meer voor de geest halen.


Datum: 07-04-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

De EVVS Eindhovense Voetbal Vereniging Scheerkwasten werd in 1929 opgericht in een kapperszaak. In 1950 werd de naam veranderd in RKVV Woenselse Boys. Ook rond die tijd verhuisden zij van het terrein aan de Marconilaan naar het Bara-terrein aan de Kabelstraat. En dan komt weer de vraag, hoelang blijft een naam voortleven? Ik heb na 1950 meermalen de namen Scheerkwasten en Scheerkwastenterrein horen gebruiken en dan ging het steeds over de club en het veld aan de Kabelstraat. De vereniging bestaat nog steeds en de Carnavalsvereniging die aan de Woenselse Boys is verbonden draagt de mooie naam De Scheerkwasten


Datum: 10-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Om aan alle onzekerheden een eind te maken, heb ik, mede door toedoen van Will van Oers, deze morgen een bezoek gebracht aan Adriaan van de Ven, een oud-voetballer van Woensel. Daar komt ie. Het Woenselterrein lag, zoal Willie van Oers al opperde en ik voor Scheerkwastterrein hield, naast het Duitse afweergeschut aan de Marconilaan. Als je nu tussen het afweergeschut en het voetbalterrein doorliep vanuit het pompstation aan de Boschdijk, kwam je op de Lijmbeekstraat. De Lijmbeekstraat moest je oversteken en daar was het terrein van Scheerkwast. (Door Adriaan knollenveld genoemd). Het geheel lag dus 50 meter achter de huizen van de Bloemist aan de Marconilaan die er nu nog staan. Was toen Lijmbeekstraat.


Datum: 19-05-2007
Naam: Will van Oers  
img

Toen dit terrein door de Woenselse Boys in bezit werd genomen heeft het bestuur de voetbalvereniging Stormvogels uit IJmuiden uitgenodigd de openingswedstrijd te komen spelen. Hieraan werd gevolg gegeven. Maar waarom juist de Stormvogels? In die tijd (ca 1950) stond daar Piet Kraak in het doel, toen de allerbeste keeper van Nederland. De toeloop was zeer groot. Er waren die dag veel te weinig staanplaatsen rondom het veld.


Datum: 06-08-2007
Naam: J.v.Vroenhoven  
img

De scheerkwast is opgericht bij kapper Jan Boomkens tegenover De Blauwe Kiel, dit was ook het clubhuis. Het Baraterrein is geopend met de wedstrijd Brabantia-Stormvogels. Naast Jan Boomkens zat nog een kapper, Ieske van Kessel.


Datum: 07-08-2007
Naam: Wim Hendriks  
img

Het oude V.V Scheerkwastterrein is het terrein waar Andre v.d. Ven (helaas 2 weken geleden overleden) het over had met Wil v. Hout, is vooral bekend van de indertijd gehouden TBC-wedstrijden, destijds in de verre omtrek bekend. Van heinde en verre kwamen de liefhebbers kijken. De hele zijde aan de kant van de Lijmbeekstraat werd afgezet met een gordijn van juten zakken, want er moest wel entree betaald worden voor het goede doel.


Datum: 21-06-2009
Naam: Peter Harbers  
img

Als jongen van 8 jaar ben ik begonnen met voetballen op het oude voetbalterrein van de Woenselse boys op het Bara terrein. Eerst in p2 (pupillen) en later in p1 en E1.
Waar zijn de oude vriendjes gebleven, zoals André Robben, Henrie Hulsman (die woonden toen bij mij in de Jan van der Heijdenstraat)?


Datum: 27-04-2018
Naam: Cor Wijnen  
img

De RKVVS (s-de Scheerkwast) is opgericht door niet een maar zelfs door twee kappers. Van Kessel, hoek Peperstraat/Lijmbeekstraat, en sigarenmaker Jan Boomkens, die als bijverdienste in zijn voorkamer ook knipte en schoor. Zij woonden maar enkele huizen uit elkaar. Het clubhuis was café De Blauwe Kiel van van Kemenade aan dezelfde Lijmbeekstraat. Omkleden gebeurde in de schuur achter het café en na afloop stonden daar 2 teilen met water klaar, zodat de spelers zich konden wassen. De spelers liepen in voetbaltenue op hun noppen van het café naar het veld.en terug.


Datum: 27-04-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

1952. Om de verwarring weer een beetje aan te wakkeren: we hebben het over 2 verschillende terreinen. 1. Scheerkwast lag dwars op het laatste stuk van de Lijmbeekstraat, inderdaad achter het bebouwde rijtje, vlak voor het spoor, waarin ook een bloemist gevestigd was, aan de Marconilaan. Er waren geen kleedkamers. 2. Bara. Het voetbalveld van Bara lag naast het bedrijf, ongeveer t.o. het PSV-stadion, aan de andere kant van het spoor. Je kon er alleen komen vanaf de Woenselse kant. Over wie waar gespeeld heeft heb ik geen oordeel. Wel kan ik beamen dat er op dat veld van Bara liefdadigheidswedstrijden werden gespeeld ten gunste van de TBC-bestrijding. Die wedstrijden werden gespeeld door teams van verschillende Eindhovense clubs, klein en groot. PSV deed b.v. mee met een elftal dat was samensgesteld uit spelers van diverse seniorenelftallen. Voor het goede doel werd er natuurlijk entree geheven, ik geloof dat de toegangsprijs een kwartje was voor volwassenen en een dubbeltje voor kinderen.
Piet Kraak was destijds een bekende naam omdat hij in het Nederlands elftal speelde, maar of hij de beste was? Wij vonden Lieuwe Steiger natuurlijk veel beter. Die club van Piet Kraak speelde niet eens in de hoogste klasse van het Nederlandse (amateur)voetbal.