EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30278

Bijdrager:

Jaar:

1984

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

410 Limbeek-Zuid

Straat:

Kabelstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Lijmbeekstraat

Beschrijving

Hoek Kabelstraat / Lijmbeekstraat Nr 314 - 322


Geplaatst op

10-01-2012

Reacties:

Datum: 11-01-2012
Naam: Martin Swinkels  
img

Vanaf de Lijmbeekstraat de Kabelstraat inrijden.Dan kwam je vanzelf terecht op het BARA terrein van Woenselse Boys


Datum: 12-01-2012
Naam: Joost Vullings  
img

Grappig! als ik uit mijn raam kijk zie ik precies hetzelfde als op de foto (m.u.v. het bouwterrein uiterst rechts). Alleen heet het nu geen Lijmbeekstraat meer, maar Rosa Manusstraat.


Datum: 15-01-2012
Naam: Henri Baren  
img

Leuk! Ik heb daar vroeger sigaretten gehaald voor mijn pa (was toen nog heel gewoon). Hier tegenover stond het huis van fa. Sanders en fietsenmaker van den Broek, (die overigens begonnen was in dit hoekpandje op de foto). Als iemand daar een foto vam heeft dan zie ik die graag een keer verschijnen.


Datum: 15-01-2012
Naam: Jan van der Heijden  
img

Op de hoek woonde Jaspers met een kuidenierswinkel, zo'n heerlijk buurtwinkeltje waar je alles kon kopen en laten opschrijven, daarnaast familie Cozijns en dan melkboer Gerits. De vrouw van Gerits bracht ook melk rond op haar fiets, met aan het stuur een melkbus gevuld met 10 liter melk en de fietstasen gevuld met flessen. Aan de overkant was Rijwielhandel, Kachels en Haarden Jan v.d. Broek en kolenboer
J. Hoeks, later Tummers en Smulders


Datum: 15-01-2012
Naam: Henri Barten  
img

Melkboer Gerits was inderdaad onze melkboer (bedankt... lang niet op zijn naam kunnen komen), en moeder haalde de melk in zo'n reseda groene emaille melkkan die nu mijn keuken siert. Dit was voordat de duurdere flessenmelk haar intrede deed. "Met Melk meer mans" was het credo, toen we lid werden van de M-brigade begin jaren 60.


Datum: 16-01-2012
Naam: Ben Brekelmans  
img

De hoge populieren achter deze panden omringden destijds het trainingsveld van het BARA-sportpark van de Woenselse Boys. Het was een groooot veld als je daar met je kleine mennekes-benen drie rondjes omheen moest lopen als warming up voor de training van de Woenselse Boys-pupillen.


Datum: 28-05-2012
Naam: Karel Koks  
img

Hier ben ik dus inderdaad opgegroeid,op Kabelstraat 28, helemaal op het einde van de straat rechts, achterin tegen het BARA terrein aan. Ik weet ook nog dat ik op zondag naar de winkel van fam. Jaspers mocht om lekker zoethout, nogablokken,en Jodevet te kopen. Er tegenover moest ik altijd mijn fiets laten maken bij Paul van de Broek. Ook heb ik regelmatig met de kolenkit kolen moeten halen bij de kolenboer. Ook fam. Sanders staat me in het geheugen, ze hadden er 3 meiden, eentje heette Mieke Sanders, die later met Johnnie Smolders is getrouwd. Naast fam. Cozijns woonde Enne Ducker, 96 geworden geloof ik, en naast het braakliggend terrein zat firma Groenen auto uitdeukerij. Rechts van de Lijmbeekstraat zat later (verhuisd) Enne Ducker,daarnaast fam van Rooy en fam Heze (slopers bedrijf),die hun terrein naast dat van de oude luciferfabriek hadden. Tegenover Heze was het alom bekende oude Binnenpad met, op het uiteinde, de carnavalswinkel van fam horvers, en de kerk. Tja, zo kan ik nog wel uren doorgaan met die mooie tijden !!!
Groetjes, Karel Koks


Datum: 01-06-2012
Naam: Henri Barten  
img

De zusjes Sanders kwamen wel eens vragen of ze met ons mochten wandelen. Naast de voornoemde Mieke Sanders herinner ik me Roosje Sanders. (ze moeten dus in de jaren 50 geboren zijn)
Mevr. Ducker (onze buurvrouw van 328) heette volgens mij Agnes, ze had wel een half engelse klein dochter Anne Owen, die je niet beslist niet Anna mocht noemen, wat met onze gebrekkige uitspraak in de vloksmond in 'Enne" resulteerde.