EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4347

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

Kardinaal de Jongweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, Kard. de Jongschool / Beppino Sarto

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Beppino Sartoschool, 1962

Beschrijving

<>.


Geplaatst op

27-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-07-2006
Naam: Henriette van Mol  
img

De leraar is de heer Boogers.


Datum: 15-09-2006
Naam: Anneke van Esdonk van Valen  
img

Hiervan ken ik een paar namen: Frans Vliegen, Robbie Breukers en ... Tempelaars. De heer Boogers is later les gaan geven op de Monica Huishoudschool in Tongelre.


Datum: 12-10-2006
Naam: Ton Trienekens  
img

Ik ben zelf in 1963 op de Sartoschool terechtgekomen en kan me niet herinneren dat meneer Boogers in de zesde klas lesgaf. Volgens mij hadden we toen twee zesde klassen waarin meneer Weerdenburg (hoofd der school) en meneer Bakker lesgaven. Meneer Boogers gaf les in de derde of vierde klas en dat komt dan wel overeen met de huidige groep 6. Ik denk dat de jongens op de foto ongeveer 11 of 12 jaar zijn.


Datum: 21-01-2007
Naam: Martien Bax  
img

Wat een leuke foto. Ik sta er ook op. De achterste rij, 2e van links. Mijn naam is Martien Bax.
Weet iemand bij welke gelegenheid deze foto is gemaakt? Er zitten in deze groep wel grote leeftijdverschillen. Heel veel jongens herken ik, zelfs de namen. Dus ook Rob Breukers, en mijn allergrootste vriend Jan Vogels (helemaal vooraan rechts). Hij is jammer genoeg al in 1969 overleden. Karel Lijssen, Peter Driesen, Wim van Rijswijk enz.
<<< Martien, gewoon een klassenfoto! (Peter) >>>


Datum: 22-01-2007
Naam: Rob Breukers  
img

Van de Familie Bax kreeg ik de schoolfoto doorgemaild. Mijn dank daarvoor. Ik herken toch nog wel een groot aantal gezichten van deze toen nog jonge klasgenoten, waaronder natuurlijk Martien Bax, Huub Barendse, Ruud van Trappe, Fritz Tempelaars, Karel Leijssen, Paul van Anrooij, Peter Driessen, de blonde .?.(Peter) van Eijndhoven (eerste rij 3e van rechts). Sommige personen herken ik nog wel, maar de voor- en achternamen weet ik me niet meer te herinneren, zoals Bobby ..., volgens mij Sjaak van Boxtel etc. Mijn leeftijd in 1964 was 12 of net 13 jaar, afhankelijk wanneer in 1964 deze klassenfoto is genomen. De heer Boogers weet ik me nog goed te herinneren. Goede en aardige leraar van de Sartoschool aan de Kardinaal de Jongweg. Sommige oud-klasgenoten kom ik in het dagelijks leven nog wel eens tegen. Toch weer leuk, om weer eens terug te kijken in de tijd.


Datum: 29-07-2007
Naam: A.W.M. Rooijendijk  
img

Onderste rij, derde van links, mijn naam Ton(ny) Rooijendijk. Martin Bax, Karel Lijssen, Jan Vogels, Sjack van den Meerendonk. Die kan ik me nog zo herinneren. Bij meester Boogers heb ik ook in de vijfde klas gezeten. Ik kan me nog herinneren dat hij toen trouwde en dat we, de hele klas, met een touringcar naar Valkenswaard zijn geweest waar hij trouwde. Zowel in de kerk als in de feestzaal waren wij aanwezig. Ik zou graag iets willen horen van de mensen die mij herkennen of herinneren.


Datum: 02-10-2007
Naam: Fred Looijmans  
img

Op de Sartoschool had je veel combinatieklassen. Misschien is dit de combinatieklas 5/6?


Datum: 17-10-2007
Naam: Theo Rozemeijer  
img

Ik sta onderop links, Theo Rozemeijer. Deze foto is niet van de zesde klas (want dat deden Weerdenburg en Bakker). Op de foto die ik heb staat 3e klas 1961. De voornaam van de onderwijzer was/is Henk. Verder heb ik de naam van Jos Retera nog niet gelezen, linksboven net niet bovenaan en Frans van Schaik rechts derde rij van boven.


Datum: 17-10-2007
Naam: Fred Looijmans  
img

Is dit nu de vijfde of zesde klas? Als deze foto van 1964 is, kan het gaan om het schooljaar 1963-1964. Ik zat in dat schooljaar in de vijfde klas bij Bakker. Die had dus niet de zesde, of het moet zijn dat ik in een combinatieklas (5/6) zat; dat weet ik niet meer precies. Of Henk Boogers in die jaren de zesde klas heeft gehad, betwijfel ik. Weet de inzender misschien meer?


Datum: 25-02-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Henk Boogers is destijds getrouwd met een dochter van het hoofd van de H.Hart Mulo in de Geraniumstraat, de heer van Engeland. Ik meen me de naam Mary te herinneren.


Datum: 25-02-2010
Naam: Anneke van Esdonk  
img

Bij mijn weten is hij getrouwd met een lerares naaldvakken van de St. Monica Huishoudschool, maar volgens mij heet die geen Mary.


Datum: 25-02-2010
Naam: Anton van Kemenade.  
img

De foto is is zeker niet uit 1964. Ik zal dat toelichten. Op de foto staat Wil Brant (3e rij van boven uiterst links). Wil had spierdystrofie en is in augustus 1962 naar de mytylschool Eindhoven gegaan (zie info Mytylschool op deze site). Deze foto is genomen in juni 1962 (schooljaar 1961/1962). Ik ben zijn vriend en zwager. Willi is inmiddels al een ruim aantal jaren dood. << is aangepast (red.)>>


Datum: 15-07-2010
Naam: Henk Werner  
img

Dit is de 5e klas, schooljaar 1963/64. Met deze klas zijn we voor het huwelijk van Bogers naar de kerk in Aalst geweest.


Datum: 16-07-2010
Naam: Anton van Kemenade  
img

Hr Werner. Wat U schrijft over het jaartal is niet juist. Zie mijn eerdere reactie dit jaar.


Datum: 20-07-2010
Naam: Peter Driessen  
img

Wat was dit een mooie tijd. Velen heb ik gelukkig nog vorig jaar gezien op de reünie. Dit moesten we nog maar eens doen, alle oude herinneringen van vroeger ophalen. Veel van deze jongens uit onze klas kwamen na schooltijd dikwijls bij ons over de vloer op de Geldropseweg in het grote witte huis tegenover de Daf met een heerlijke boomgaard waar ze ook heerlijk van smulden! Helaas moest ik op de reünie eerder weg i.v.m. mijn druk bedrijf.


Datum: 07-05-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

39 jongens en 0 meisjes. Wat hebben katholieke kinderen toch veel gemist.