EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4355

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

726 Gennep

Straat:

Genneperweg

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Stadsparken

Onderwerp 3.:

Genneperpark

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gennep. (2)

Beschrijving

Alsof de tijd heeft stilgestaan.


Geplaatst op

28-05-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-10-2006
Naam: Herman Hueber  
img

Het oude Velocterrein lag vlak bij de stoomwasserij, de Zwitserse Assi, en deze wasserij lag weer tegenover de bekende watermolen eens door Vincent van Gogh geschilderd.
Het kapelletje lag veel verder op (ongeveer een kilometer) tegenover de boerderij van Mikkers bij de toenmalige splitsing van de Genneperweg naar Aalst en de Genneperweg naar oud Waalre.


Datum: 05-10-2006
Naam: Martin Bovers  
img

Dit is de Genneperweg. Vanuit de richting Rapenland (watermolen) naar de Velddoornweg (ijsbaan). Geheel links het zandpad naar het prehistorisch dorp (het woord historisch museum is nog net leesbaar op de richtingaanwijzer). Op het einde van de weg links de afslag naar de “Genneper Hoeve“. De volgende afslag links (net niet meer zichtbaar) is het Tongelreeppad waar vroeger het atelier was van kunstenaar Pierre Jacobs. Om historie te proeven volg het fietspad over het Tongelreeppad met zijn telefoonpalen met bedrading.


Datum: 12-04-2007
Naam: Hans Vlemmings  
img

De bedrading is al reeds lange tijd geleden verdwenen, alleen de palen staan er nog. Maar voor hoe lang nog?


Datum: 17-06-2007
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Die palen moesten we maar eens gewoon laten staan en er wat nepbedrading aan hangen. Een paar honderd meter waslijn hoeft niet veel te kosten en het geeft een nog nostalgischer uitstraling.


Datum: 20-02-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Op de Genneperweg worden twee boerderijen en een woonhuis verhuurd aan de stichting Zonnehuizen. Dit is door B en W besloten. Het wordt een in te richten woonwerkgemeenschap voor verstandelijk gehandicapten en psychiatrische patiënten. Het besluit kreeg brede politieke steun. Hiermee is een einde gekomen aan een jarenlange discussie over een nieuwe bestemming voor de drie panden in natuurgebied Genneper Parken. Bron: Eindhovens Dagblad


Datum: 03-04-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Giovanni, je wordt op je wenken bediend. Vandaag in het Eindhovens Dagblad: Groengebied Gennep tussen Stratum en Gestel krijgt zijn nostalgische elektriciteitspalen terug. De oude (verrotte) houten palen worden vervangen door 42 nieuwe exemplaren. Ook de bekabeling wordt in ere hersteld. Aan 22 van de 42 palen komen nostalgische straatlantaarns. Volgens planning moet het eind deze maand klaar zijn.


Datum: 11-08-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Het oude VELOC-terrein lag op de plaats waar later Heliport kwam te liiggen. Ik heb er als jongetje gevoetbald tot de club verhuisde naar het nieuwe veld aan de Viottastraat/Bernhard Zweerslaan.


Datum: 17-03-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

Goh Ad, misschien heb ik nog tegen je gevoetbald. Ik herinner me nog jullie clublied van die blauwe broek en gele trui. 1951-54.