EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

44251

Bijdrager:

Jaar:

2018

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Bruggen Eindhovens Kanaal

Onderwerp 3.:

Havenbrug/Hefbrug, Tongelresestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vernieuwing wegdek hefbrug

Beschrijving

In de zomer van 2018 werd de hefbrug over het kanaal enige tijd afgesloten om het wegdek te vervangen. De foto is gemaakt vanaf de noordkant, dus met het DAF-museum in de rug en kijkend richting Stratum.


Geplaatst op

26-12-2018

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-12-2018
Naam: bert van herk  
img

Deze hefbrug zou volgens de gemeente helemaal opgeknapt worden, maar er is alleen een nieuw wegdek opgekomen. Alles is nog hetzelfde. De tekst "TOT MIJZELF" zou ook teruggeplaatst worden, maar dat is niet gebeurd. Dus weer half werk. Ik heb de renovatie van deze brug van dag tot dag gevolgd en heb er meerdere foto's van.


Datum: 21-02-2019
Naam: Bert van Herk  
img

Bij deze foto moet ik denken aan die mannen die dit klaar hebben gekregen. Het was die week elke dag 37 graden. Nu is het wachten op de rest van de renovatie, de eiken balken die voor de brug het schip naar het midden moeten leiden. Die kunnen ook vervangen worden, want ze zijn goed verrot.


Datum: 04-12-2019
Naam: bert van herk  
img

Nog staat de tekst "TOT MIJZELF" niet op de brug. Het gemeentebestuur heeft gezegd dat het er weer op kan. Waarom is dat nog steeds niet gebeurd? De brug is zo niet compleet. De eiken balken zijn wel vervangen, netjes.


Datum: 13-12-2019
Naam: Tini van Rooij  
img

Bert ik heb begrepen dat de tekst destijds is aangebracht bij gelegenheid van een toen lopende expositie. Van mij hoeft ie niet meer terug en de expositie is afgelopen. Zie het als tijdelijke kunst. Zo heeft Christo destijds o.a. de Reichstag ingepakt, hij had ook niet het idee dat dat eeuwig zou blijven. Gelukkig hebben we de foto's nog, van de hefbrug en van de Reichstag.


Datum: 18-12-2019
Naam: bert van herk  
img

Aan de “Stratumse” zijde is de brug sinds 1996 voorzien van beschilderde metalen letters met de tekst Tot mezelf (afm. ca. 40 x 180 cm.). Het gaat om een kunstwerk, vervaardigd door de Franse kunstenares Anne Marie Jugnet bij gelegenheid van de tentoonstelling Travaux Publics: tekstwerken in de openbare ruimte, georganiseerd door galerie en uitgeverij Peninsula en het Van Abbemuseum. De brug is een rijksmonument geworden. Stond de tekst er toen ook op? Dan moet die zeker terug. De gemeenteraad heeft bij de renovatie gezegd dat de tekst er terug op kwam te staan. Ik vind dat het dan pas compleeet is. Als je iets toezegt, hou je er dan ook aan. Dat geldt zeker voor het gemeentebestuur.