EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4438

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Caf├ęs

Onderwerp 3.:

Woensel, De Tramhalte

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Cafe De Tramhalte, Boschdijk 282.

Beschrijving

.


Geplaatst op

31-05-2006

Reacties:

Datum: 08-11-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

De tram naar Rooi passeerde bij de Gagelstraat de treinrails en reed dan achter de luciferfabiek om naar de Lijmbeekstraat en kwam rond 1900 via de Peperstraat op de Boschdijk en reed hier langs de vroegere Brouwerij de Arend. Op foto 3877 de andere hoek van de De Ruijterstraat.
Toegevoegd door Hans van Melis on 01 June 2006

Later reed de tram door de Bondstraat naar de Boschdijk maar al voor 1937 was de hele tram verleden tijd.
Toegevoegd door Hans van Melis on 01 June 2006

Stond dit cafe op de hoek van de Boschdijk en de De Ruyterstraat?
Toegevoegd door Mari Kieneker on 01 June 2006

Ik weet nog goed dat dat cafe er stond, mijn schoonouders hebben er altijd tegen over gewoond op Boschdijk 263. Daarnaast was de spuiterij van Staals volgens mij en daar naast was slagerij Vonken.
Toegevoegd door Thjeu Rooijakkers on 13 September 2006

Aan de overkant van de weg was een slager op de hoek van de Peperstraat, maar t.o. de Ruijterstraat stond het huis van de Rooij, Transportbedrijf. De familie die schatrijk geworden is door vervoer van grond bij de aanleg van de Philips fabrieken. Meestal met paard en wagen, maar ook met truck's. Niet verwarren met Graad de Rooij die een end terug naar richting de stad woonde, geen familie bij mijn weten. Dan had je er nog Brabantia zitten met een garagebedrijf, wat later O.B.A.M. is geworden. Weer later vertrokken naar de Aalsterweg/Leostraat.
Toegevoegd door Wil van Hout on 07 November 2006

Aan de overkant van dit cafe heeft ook nog Vonken Supermarkt gezeten en in de helft van de jaren zestig stonden daar vlgs mij ook de meisjes van plezier, maar ik wist toentertijd niet wat die daar deden, nu nog niet.
Toegevoegd door Mari Kieneker on 07 November 2006

Aan de overkant werd dus overdag zowel als 's-avonds vlees verkocht, Mari. Zat aan de overkant op de hoek dan Gérard van Vugt met zijn banden? Die was in ieder geval niet bandenloos.
Toegevoegd door Ben Brekelmans on 08 November 2006

Staals woonde aan dezelfde kant, echter wel naar het zuiden. Tussen de van Kinsbergenstraat en de Peperstraat. Aan de overkant was een smal pad wat toegang gaf tot de Lijmbeekstraat. Daar ergens was ook de meubelfabriek van de firma Buijs. In het afgebeeld pand heeft ooit een familie Mandigers gewoond. Heeeel vroeger! Van Vugt met zijn banden was een klein beetje noordelijker. Er was nog een bandenzaak en wel Soons. De dochter woont nog in de buurt n.l. in de Weteringstraat, (Hans! Praatje maken.)
Toegevoegd door Wil van Hout on 08 November 2006

Vlgs mij zat van Vugt bandenhandel hoek Schoolstraat/Boschdijk
Toegevoegd door Mari Kieneker on 08 November 2006

Ben, het vrouwelijk schoon gingen bij Pietje "Friet" op de andere hoek van de Ruyterstraat/Boschdijk "op"warmen in de winter.zie foto 3877


Datum: 08-11-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Nee Mari, Kaneelstraat - Boschdijk


Datum: 08-11-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

De Kaneelstraat was het Tini, op de hoek Kaneelstraat-Hemelrijken zat een cafe, en als je te hard de Kaneelstraat uitreed, reed je bijna bij Heintje Maas de sigarenzaak binnen


Datum: 25-11-2006
Naam: L.A.Laus  
img

Op de hoek van de Boschdijk/Gemmastraat (vroeger 't heksenpad) zat slager Vonken. Daarnaast woonde de fam. Verleg, met een blinde oma, die zondags trouw naar de kerk ging, begeleid door haar (klein-)kinderen. Aan de andere kant van de Gemmastraat woonde Leonard (Lennard?) van Rooy, die een priesterzoon had die later pastoor zou zijn geworden in Noord Nederland. Het vrachtrijden voor Philips was voor van Rooy schijnbaar een lucratieve bezigheid, gehoord de verhalen die hierover de ronde deden. Wie vult het verhaal aan?
Staals woonde tussen de Van Kinsbergenstraat en en de Kaneelstraat met een autospuiterij (richting centrum). Na café t Huukske, de familie de Lepper, een slagerij en de familie Rensen, kwam Staals? Zat daar ook nog niet de winkel Riro ? Ladderreparatie (nylons)?


Datum: 25-11-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Volgens mij kwam na de fam. Rensen niet Staals maar een gewoon woonhuis.


Datum: 25-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Met die kousen klopt, Leo. Dat was Cees de Turck die daar met zijn ophalertjes zat. Later is in het pand de dochter van van Tuijl, uit de Hemelrijken naast het gangetje met Fransen, in gekomen met gesneden vleeswaren, kaas en dergelijke. Zuivelproducten zogezegd. Zoon van Staals heeft bij mij op de lagere school gezeten. Aan de overkant was ook een garagebedrijf. Heette ook de Rooij. (De Rooij v Vlijmings?). Ze hadden een geheel glazen pui. In de rij van Staals woonde v.d.Ven. Harrie heeft bij mij in de klas gezeten in de Frankrijkstraat. Ik heb hem onlangs na 40 jaar ontmoet en in een gesprek vertelde hij mij dat er 3 luchtdoelnesten in de Marconilaan stonden. Ik mag hem altijd bellen voor meer details. Ook herinnerde hij zich het opbreken van de rails voor de deur. Hij wist niet meer precies de datum, maar zou er over nadenken. Ik spreek hem zeker nog.


Datum: 22-12-2006
Naam: Jos Rensen  
img

Naast ons (fam. Rensen) woonde Tante Bet, daarnaast stond nog een huis en dan kwam de inrit van het autobedrijf.
De slager die aan de andere kant naast ons woonde heette Harrie Raaijmakers maar iedereen noemde hem gewoon slager en haar mevrouw slager.


Datum: 03-02-2007
Naam: An van deVen  
img

In dat cafe heeft later de familie van de Kant gewoond en die slager aan de overkant was volgens mij Dook Zult of te wel Dook van de Ven. Familie van smid van de Ven. En ook weer familie van Karsemakers die daar een meubelhandel had.


Datum: 03-02-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Klopt bijna helemaal An, bijna omdat Dook van de Ven op de hoek van de Peperstraat zat en dat is 100 meter zuidelijker. Zijn dochter is getrouwd met Karssemakers, meubelhandelaar. Een zoon van smid van de Ven woont in Paulusstate, hij is in de tachtig en kan nog heel veel vertellen. Van welke tak van de van de Vens ben jij An?


Datum: 04-02-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Op de hoek van de Peperstraat zaten aan weerskanten de van de Ven's. De ene kant de melkboer en aan de andere kant de slager met de buurman, cafe de Muis, waar de militairen, vogels van diverse pluimage, na de bevrijding van Eindhoven met de benen buiten hingen. En knokken natuurlijk.


Datum: 08-10-2007
Naam: Dorthy Swevels-van Mol  
img

Een klasgenootje van mij, Wilma van Zandvoort woonde hier eind jaren 50 begin 60. Ik ben daar toen regelmatig geweest.


Datum: 13-10-2011
Naam: Joan van de Laar  
img

De foto is de hoek de Ruijterstraat met de Boschdijk. Links op de foto zie je nog net de gietijzeren brievenbus. De brievenbus staat nog altijd min of meer op deze plaats, maar dan in een moderne variant.


Datum: 31-01-2022
Naam: Ton van Brussel  
img

Volgens mij is dit café van mijn grootouders, fam. Van Brussel, geweest. Mijn ouders hebben hier in de oorlogsjaren hun bruiloft gevierd.