EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4463

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

115 TU-terrein

Straat:

Den Dolech

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

The Jerseys

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
The Jerseys. (1)

Beschrijving

Geinspireerd door The Beatles en gestimuleerd door het groeiende succes van o.a. The Phantoms en The Counsellors, schoten de bandjes in de mid-sixties ook in Eindhoven als paddestoelen uit de grond. Ons schoolbandje, The Jerseys, bestond bij de start uit Timo Brouns (slaggitaar/zang), Peter de Graaf (sologitaar/zang), Ben Brekelmans (basgitaar/zang) en Edu Franken op drums. Het eerste openbare optreden vond plaats op 22 januari 1966 in "de Sancta Maria" en het Woensels Belang had daarover lovende kritieken! Mijn platen kocht ik toen bij de "New Sound" van Jo Hendriks, eerst op de Nieuwe Fellenoord, later Kruisstraat. Zie ook foto 4464.


Geplaatst op

02-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-06-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Luciën Brouns (de broer van Timo en thans o.a. bekend van de ingezonden stukken in het ED) was onze manager. Hij deed de promotion, de boekingen en de betalingen. Hij was getrouwd met Ria, de dochter van boer Keijzers aan de Woenselsestraat. In hun boerderijstal repeteerden we en stalden we ook onze orkestbus. Er werd (ook) gerepeteerd op de zolder van tandarts De Graaf aan de St. Jorislaan 66. In 1969 speelde de band tijdens het carnaval bij De Bolhoedjes in Hotel Royal.


Datum: 25-08-2008
Naam: Karin  
img

Hallo neef, geweldige foto! Je trad al op in 1965....toen liep ik nog rond in de luiers:-) Dikke kus van je nichtje Karin.


Datum: 25-08-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Sjeezes, Karin, was jij pas zo laat zindelijk? Mijn allereerste zaaloptreden dateert overigens van 1961. Je ziet het op foto 5443, toevallig ook met neefjes: Albert met zijn trommel, mijn volle naamgenoot Bennie (die sinds 1961 is geëmigreerd en nu in Australië woont) helemaal links, ook met gitaar. Tsja, time flies when you're having fun.


Datum: 26-08-2008
Naam: erik  
img

Maar waar is deze foto nou genomen?


Datum: 26-08-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Deze foto is onderdeel van een fotoshoot die plaatsvond op het complex van wat nu Technische Universiteit Eindhoven heet. Toen nog TH. De straat heet n.m.m. Den Dolech.