EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps co├Ârdinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

4464

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

The Jerseys

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
The Jerseys. (2)

Beschrijving

Omdat zijn drumvel sneuvelde en hij geen nieuw kocht, werd Edu al snel vervangen door Peter van Hout en met hem kwamen de eerste successen en vaste contracten in het parochiehuis in Acht en het Jeugdcentrum Best. Peer kon het drummen niet combineren met zijn nieuwe baan bij de Rijkspolitie en werd vervangen door Ad van 't Hof. Tot ca. 1968, want toen stopte Ad in verband met drukke werkzaamheden. Peter van Beekveld loste hem toen af. We waren toen behoorlijk populair met een eigen fanclub van meer dan 250 betalende leden. In aug. 1968 wijdde het ED een artikel met foto aan ons (zie bijlagen). In 1987 werden we eenmalig herenigd voor het Dertig Plus-feest in 't Karregat. In 1969 hield de band vanwege studie en werk op en ging ieder zijn eigen muzikale weg. Timo en Ben sloten zich even later aan bij het Sextet Wim Vlemmix, Peter van Beekveld werd beroepsdrummer en Peter de Graaf dook in de bouwkundeboeken. Het zalencircuit in Eindhoven bestond voor ons uit: de Santa Maria, de Paulus, Onder Ons, de Mijo, Hide Out en Unitas (in Woensel), de Monti in Tongelre, Batman a GoGo bij Rozenstein (later Animali), zaal Cintha en zaal Leon in Stratum, De Ark en Blokhut De Wielant in Strijp. Gestel was een witte vlek voor ons. Op de dorpen kwamen we regelmatig bij: De Zwaan en De Oase in Son, De Stad van Gerwen, 't Blauw Boerke en Het Jeugdcentrum in Best, het Parochiehuis in Acht, De Kers in Oerle, De Beurs in Rooij, de Elwi in Geldrop, zaal Royal in Valkenswaard en ongetwijfeld ben ik er nog vergeten. Het was de tijd van de Puchs en de Tomossen en de Z├╝ndapps en de Kreidler Floretts. En wij wielden daar tussendoor, soms tussen de kuiven (heeej matje, kende gullie ook nummers van Elvis?), dan weer tussen onze "eigen soortgenoten". Foto van een repetitie in "Unitas", toen een soort parochiehuis in "Vlokhoven". Zie ook foto 4463.


Geplaatst op

02-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-06-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

The Jerseys waren mijn favoriete groep uit Eindhoven, en ik was bij de afscheidavond van de The Jerseys in de Pauluss. Het werd een gigantische knokpartij, doordat de toen beruchte lieden uit Eindhoven (Tongelre) de zaak kort en klein sloegen.
The Jerseys waren erg populair vooral bij de Paulus op de Boschdijk, zeker wereldberoemd in Eindhoven en als ik Gloria van Them hoor ik denk ik nog aan The Jerseys. Wat een tijd, kan er niet een keer in de Paulus een reünie gehouden worden met groepen zoals The Gunners, The Jerseys, Impuls Five en al die andere die optraden bij de Paulus? Ik help wel mee om het te organiseren. In september a.s. bijv. bij de reünie van Jong Nederland. 


Datum: 02-06-2006
Naam: Gerry Boons.  
img

The Jerseys bestaan nog steeds, maar niet meer met de bezetting van toen. Ik ben vorige week op Hemelvaartsdag naar een cd-presentatie geweest van hen in Herpen en vanavond, jammer dat ik niet kon, treden ze op in Nia Doma in Boekel. Zullen echt niet meer dezelfde zijn maar de muziek is echt heel goed. (Knokpartij Tongelre vertel?)


Datum: 02-06-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Beste Gerry, het was een van de laatste optredens of het laatste optreden eind jaren 60 van the Jerseys. Het patronaat de Paulus aan de Boschdijk was min of meer een soort thuishonk voor The Jerseys. Er werd een afscheidsconcert georganiseerd. Op die avond kwam een groep mannen binnen uit Tongelre, een was bekend volgens mij onder de bijnaam de Indiaan, (lange blonde haren en als ik me niet vergis stratenmaker van beroep) en twee gebroeders (namen noemen heeft geen zin mede omdat er een is overleden). Het was echt een gigantische vechtpartij, waaraan in mijn herinnering zelfs de leden van The Jerseys aan deelnamen om mensen te beschermen. Een van de bestuursleden van de Paulus was Hans van de Leur, een grote sterke, fijne vent, en die probeerde de eikenhouten toegangsdeur dicht te houden, de deur werd totaal versplinterd. Het bloed liep over de dansvloer, wat een leuke avond moest worden eindigde in een tragedie. Deze avond is mij altijd bijgebleven.


Datum: 02-06-2006
Naam: Gerry Boons.  
img

Wel echt spannend zoals je mij dat vertelt, maar geloof me, er is nu weer echt een orkest dat optreedt onder deze naam en ben daar echt geweest. Twee broers treden onder deze naam op.


Datum: 03-06-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hoi Gerry, Ongetwijfeld heb je gelijk, maar jouw Jerseys hebben buiten hun naam geen enkele relatie met ons bandje uit de sixties. Mari schetst in die leuke reactie exact zoals het is gegaan met dien verstande dat wij op die laatste avond niet deelnamen aan die knokpartij. Wel heeft de indiaan wat hard een poot van mijn microfoonstandaard onder zijn kin gekregen toen hij die van het podium wilde pakken om te meppen. Ik kon 'm nog net op tijd veiligstellen met een wat lullig bij-effect. Tsja, shit happens, dat bleek wel op die avond. Een back to the Eindhovense 60's zou wel leuk zijn. Voor heel Eindhoven, want we speelden natuurlijk in veel meer zalen dan alleen De Paulus. Mobiliseer maar mensen dan zal ik wel de link zijn naar de diverse muzikanten. Niet zo moeilijk want er is nog steeds Jerseys-contact . En met Jos, de sologitarist van Impuls Five heb ik bijna 25 jaar lang muziek gemaakt in de band Fancy. Ook de Impuls Five-zangeres Dian Senders zong 1 jaartje bij Fancy. En The Gunners zijn omgedoopt tot After Beat en spelen nog regelmatig (en verrekkes goed).


Datum: 03-06-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Beste Ben, even voor de duidelijkheid, jullie vochten niet om te vechten maar jullie namen verantwoordelijkheid voor wat betreft mensen in de zaal en jullie apparatuur. Dat is me bijgebleven.
Hoe kunnen we zo'n Eindhovense back to sixtie's organiseren? Ik ben bereid er tijd in te steken, gewoon een keer ergens brainstormen en dan gaat het vanzelf lopen.


Datum: 09-07-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

De oproep van Mari Kieneker en de toezegging van Ben Brekelmans voor het organiseren van een Eindhovense Back to the Sixties reünie heeft haar eerste vruchten afgeworpen. Afgelopen donderdag zijn wij met 7 man bij elkaar geweest, is er gebrainstormd en zijn er basisafspraken gemaakt. Zie de website van Back to the sixties www.spanglefish.com/sixties


Datum: 23-04-2007
Naam: Jozef van der Voort  
img

De oorzaak van het gevecht is mij wel bekend. Er zat na een dans iemand op de stoel van mijn broer. Deze is toen min of meer op niet mis te verstane wijze van de stoel gezet waarna deze gast hulp ging halen waarna de herrie begon.
<<< namen heb ik weggelaten (Peter) >>>


Datum: 24-04-2007
Naam: Leo Beelen  
img

Ha Jozef, lang geleden niet waar? Ik herinner me het nog allemaal als dag van gisteren.Alleen dacht ik dat P.B. op de stoel zat en niet je broer J. Dat de leden van de Jerseys aan de vechtpartij meededen, daar staat me niets van bij. Maar de vakantie daarna aan het Gardameer maakte alles weer goed, nietwaar?


Datum: 24-04-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Beste Leo, nogmaals The Jerseys vochten niet mee om te vechten, maar beschermden have en goed, zie het commentaar van Ben Brekelmans van The Jerseys. Dit jaar treden ze weer op in orginele bezetting uit de tijd van de Paulus. De orginele bezetting zal zijn Timo Brouns, Ben Brekelmans, Peter van Beekveld en Peter de Graaf. Ook worden er nog, uit die tijd, fanclubleden van de The Jerseys gezocht.


Datum: 24-04-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Waren de Gunners niet een Strijpse groep? Volgens mij speelden ze ook regelmatig in de Wielant op het Hugo de Grootplein. Het was altijd volle bak als ze daar speelden. Als ik het mij goed herinner, speelden zij in de zomer ook in Spanje.


Datum: 25-04-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

The Gunners waren een Strijpse groep, afgelopen Back to the Sixtie's Eindhoven, hebben enkele leden van de Gunners met muzikale ondersteuning van After Beat opgetreden, en met groot succes. Foto's van dit optreden staan op onze Back to the Sixties website. Klik op de BACK TO THE SIXTIES link op deze pagina en je ziet vele mooie foto's.


Datum: 27-04-2008
Naam: Hennie Peels  
img

Ad van het Hof heb ik bij de luchtmacht leren kennen. Hij heeft mij nog over die tijd bij de Jerseys verteld. Eind jaren 90 drumde hij nog steeds. Jammer dat hij op 55-jarige leeftijd op zo ongelukkige wijze het tijdelijke voor het eeuwige heeft verwisseld.


Datum: 21-10-2008
Naam: Timo Brouns  
img

Het doet mij nog steeds goed om al die reacties te lezen. Ruim 40 jaar later nog steeds plezier van die paar jaar Jerseys. Door Mari Kieneker zijn wij weer bij elkaar gekomen en we hebben wederom een leuke tijd met de originele bezetting van de jaren zestig. Afgelopen december 2007 was top en augustus 2008 was helemaal te gek. Om dan nog ruim 3500 mensen een leuke middag te bezorgen met andere bands van die tijd is toch echt hartverwarmend. Nu op naar het volgende optreden eind dit jaar of begin 2009!!!


Datum: 21-10-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zo is het, Timo. En er wordt gefluisterd dat men "op Acht" bezig is, een sixtiesmeeting op poten te zetten voor zomer 2009. I.p.v. het country-weekend. Ben benieuwd of ze The Jerseys bellen! Het dorpshuis Acht en the Jerseys zijn immers hand in hand groot gegroeid in de sixties.


Datum: 21-10-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Tuurlijk bellen ze The Jerseys. Als ik in Acht de poster voor 14 december a.s. ga weghangen zal ik ze daar nog wel even extra aan The Jerseys herinneren. Notabene een van de eerste, zo niet het allereerste podium van The Jerseys, Dorpshuis Acht. Ik begrijp trouwens niet dat ze van het Van der Putt niet gebeld hebben voor een optreden op hun reünie.


Datum: 07-09-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Eigenlijk ongelofelijk, maar deze foto vormde de directe aanleiding voor Back to the Sixties dat dit jaar alweer voor het zesde achtereenvolgende jaar wordt gehouden. Op zondag 11 december a.s. in zalencentrum Valkenhorst aan de Oirschotsedijk.


Datum: 30-03-2013
Naam: Ben Brekelmans  
img

Wat dankzij deze website (zie hierboven) ooit begon met een Paulusreünie-idee van Mari Kieneker mondde uit in de oprichting van een werkgroep Back to the Sixties die in de afgelopen jaren zeven BttS-evenementen organiseerde. Plus een Summer in the Sixties in de zomer van 2008 (zie foto 16930 en foto 16983). De acht evenementen brachten bij elkaar zo'n dikke 12.500 mensen in de benen. Plus 18 voormalige sixtiesbands die door de impulsen van de werkgroep hun instrumenten weer oppakten. Velen van hen zijn sinds hun BttS-revival aan het spelen gebleven. Omdat de koek met "nieuwe oude sixtiesbands" zowat op is, heeft de werkgroep onlangs besloten, te stoppen met het organiseren van hun jaarlijkse evenement. Hun spanglefish-website met dat bloemetjeslogo blijft onverkort in de lucht.