EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4486

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Marconilaan

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

The Jerseys

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rolling Stones en Jerseys?

Beschrijving

De fanclub van de Rolling Stones contracteerde ooit The Jerseys voor een optreden in de zalen van Dansschool Becht. Weet overigens nog iemand wat van deze dansschool? Maar wie de Soos Hide Out contracteerde? The Yerseys, met een Griekse Y? En waar moeten we Soos Hide Out denken, waar was dat precies? Marconilaan 16?


Geplaatst op

04-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-06-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Staat op de aankondiging: de twee zalen van Dansschool Becht, Jan van Lieshoutstraat 24a. George of Sjors Becht.


Datum: 04-06-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Hint: Bastiaans Mode Marconilaan 28, hoek Edisonstraat. Marconilaan 16 zal dus wel afgebroken zijn.


Datum: 04-06-2006
Naam: Walter van der Elst  
img

Veel van mijn kennissen gingen 's middags dansen, boven bij Becht, dit was in het begin van de jaren 60. Om de een of andere reden ben ik daar nooit geweest.


Datum: 04-06-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Was die sportschool ook daar? Voor, na, of gelijktijdig?


Datum: 05-06-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Ik denk dat soos Hide Out in het voormalig café schuin tegenover Caltexpomp lag, naam van het café schiet me nog niet te binnen, maar er kwamen begin jaren veel Amerikaanse soldaten vanuit Duitsland dansen, vlak daarnaast richting Boschdijk lag de friettent van Kaatje van de Boomen. Deze friettent hing vol met prentbriefkaarten van de Amerikanen.
<< Mari, heette dat café niet De Mulder? Frans >>


Datum: 05-06-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Het café dat ik bedoel aan Marconilaan, was volgens mij iets met Meulen of Molen.


Datum: 05-06-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Komend vanaf de Boschdijk zat Hide Out rechts, net vóór de Edisonstraat. Binnen was het flowerpower beschilderd (graffiti avant la lettre) en nogal schaars verlicht. Over het algemeen wat progressievere muziek. Ik ben er nog eens gaan luisteren naar de geweldige Dirty Underwear!


Datum: 05-06-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Klopt helemaal Frans, de Mulder bar, nu weet ik het weer, de Kreidlers en Zündapps uit Duitsland voor de deur, de Amerikaanse bakken her en der geparkeerd, de vele knokpartijen zondagsmiddags al. Alles komt weer boven.


Datum: 05-06-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hans heeft weer eens gelijk! Dansstudio George Becht zat in de Jan van Lieshoutstraat in het rijtje tussen The Little One en de achteruitgang van de Hema.


Datum: 05-06-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Ben, dat klopt. Vanaf de Boschdijk aan de rechtse kant van de Marconilaan. Eerst kwam friettent Kaatje v.d. Boomen, een paar huizen, café De Mulder, een paar winkels en dan een café op de hoek van de Edisonstraat. Dus ik denk dat Hide Out in voormalige bar De Mulder zat.


Datum: 02-10-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Een vriendinnetje wilde me eens meenemen naar Becht. Daar heeft mijn moeder toen een stokje voor gestoken (weet niet precies waarom), dus ben ik er eigenlijk nooit geweest. Wel gingen we naar Club 44, wat ook overdag (tussen de middag in de schoolpauze) een trefpunt was van jeugd op de Markt.


Datum: 03-10-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Tsja Marijke, Becht was een echte dansschool en zeker in vergelijking met Club een beetje oubollig. Waarom je moeder jou ervan weerhield? Ik kan er niet naar raden want zowel in de jaren van papa George Becht als zoon Arno Becht ging het daar m.i. eerzaam en deugdzaam aan toe.


Datum: 03-10-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Mari Kieneker, het café op de hoek van de Edisonstraat-Marconilaan was het Woensels koffiehuis. Eigenaar: Piet van Breugel. Zijn zoon Jan heeft nog in café De Barrier op de Barrierweg gezeten.


Datum: 08-10-2006
Naam: Henk de Folter  
img

Marijke en Ben. Zo eerzaam was het niet allemaal destijds bij Becht hoor. Nou ja, tenminste voor die tijd dan. The Saints hebben er ook enkele keren opgetreden, dus misschien was het door het publiek dat daarop afkwam.


Datum: 09-10-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Zie foto 6304 van een carnavalsbal bij Becht in 1960.


Datum: 25-05-2007
Naam: Tini Boer  
img

Klopt Mari Kieneker, Hide Out zat rechts, net voor de Edisonstraat. Ik ben er vaak geweest. Als ik het me nog goed herinner, was er in het midden een behoorlijke dansvloer en aan de zijkanten een soort nissen waar je kon zitten. Er werd dacht ik flower power- en undergroundmuziek gedraaid. Is er iemand die dit kan bevestigen?


Datum: 24-07-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

1967, dat was het jaar van zowel het optreden bij Hide Out als bij Becht. The Jerseys (zie o.a. foto 19114) waren toen goed en wel 1 jaar bezig met zaaloptredens. Hun allereerste optreden was op vrijdag 14 januari 1966 in zaal Sancta Maria (zie foto 5307) tijdens een contactavond voor de R.K. jeugdleidsters en jeugdleiders van de parochie van St. Antonius Fellenoord.


Datum: 25-07-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Hangt me iets van bij dat Johnny Hoes ooit een plaat wilde opnemen met The Jerseys. Waarom dat niet is gebeurd, weet ik niet meer maar met Johnny Hoes lukt dat niet meer nu, die is afgelopen zaterdag helaas overleden. Johnny was voor de muziekwereld van grote betekenis. Veel sterkte gewenst voor allen die hem na staan.


Datum: 25-07-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Dat klopt, Marijke. De Telstar Studio's van Johnny Hoes nodigden ons in de sixties meerdere malen uit voor het maken van zgn. proefopnamen. Wij gingen daar nooit op in omdat wij met The Jerseys geen ambitie hadden met muziek de kost te gaan verdienen. We waren dik tevreden met ons toenmalige werk. En onze muzikale hobby leverde ons alleen al in Eindhoven en omgeving jarenlang veel optredens op. Groot was onze verwondering toen we van de dochter van Johnny Hoes, Jacqui, een schriftelijk Telstar-bericht ontvingen, waarin stond dat ze onze opnamen hadden beluisterd en dat ze er zelf verder niks mee zouden doen. En dat terwijl we daar nooit waren geweest! Ons wantrouwen in platenbazen werd hierdoor alleen maar verder versterkt. Overigens ... mijn respect voor wat Johnny Hoes heeft betekend voor de Nederlandstalige muziek.


Datum: 29-12-2013
Naam: Ans van Trigt  
img

Voormalige Mulderbar inderdaad. Volgens mij heeft daar inderdaad Dirty Underwear opgetreden. Een band waarin Hans Sanders (Bots) gitaar speelde als ik me niet vergis.