EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

45016

Bijdrager:

Jaar:

1973

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

532 De Tempel

Straat:

Tempellaan

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Aanleg Henri Dunantpark

Beschrijving

Luchtfoto van de aanleg van het Henri Dunantpark op de grens van de wijken "De Tempel" (links van het park) en "Woenselse Heide" (rechts). De onderzijde van de foto is het noorden. De foto bestrijkt een groot deel van nieuw Woensel.
Onder langs het park loopt van links naar rechts de Tempellaan, die voorbij het park overgaat in de Hondsruglaan.
De waterpartij is al duidelijk zichtbaar en de berg wordt hoger en hoger. Twee van de vier flats aan de oostkant van het park zijn ook in aanbouw. De lange rechte weg rechts van het park is de Rode Kruislaan. Die loopt van de kruising met de Tempellaan onder in beeld naar het zuiden, waar hij bij de kruising met de Bisschop Bekkerslaan (links) en Roelantlaan (rechts) overgaat in de Genovevalaan. Die komt vervolgens dan weer uit bij Winkelcentrum Woensel en het Catharinaziekenhuis. Links van het ziekenhuis loopt de Montgomerylaan naar het zuiden, richting centrum. Blixembosch, onder in de foto, is nog geheel landelijk gebied. 
Linksonder is nog een stukje van de Philipswijk zichtbaar in de vorm van een kwart cirkel. Die cirkel liep vroeger door aan de overkant van de Tempellaan. Dat is mooi te zien op foto 36667.
Zie ook foto 45015.


Geplaatst op

22-04-2020
Geen reacties gevonden bij deze foto