EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4567

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

615 Schoot

Straat:

Schootsestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Rijwiel / Motor / Bromfiets

Onderwerp 3.:

Roestenburg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Pand Roestenburg

Beschrijving

Na wat omzwervingen vanaf de Ekkerstraat, via, verschillende panden aan de Schootsestraat, is Roestenburg alweer jaren in het pand van cafe 't Putje aan de Schootsestraat 55.


Geplaatst op

08-06-2006

Reacties:

Datum: 28-09-2006
Naam: Jan Toirkens (Canada)  
img

Dit 'nieuwere huis (Roestenberg) was ooit onderdeel van een rijtje van 4, zoals links ervan. Bij een verbouwing die niet geheel volgens plan verliep, stortte ongeveer het hele huis in en dus kwam er nieuwbouw voor in de plaats, waarbij de rooilijn werd gecorrigeerd. Rechts van Roestenburg hier (de broers waren speedwayers aan de Strijpsestraat/Ekkerstraat) is hier de werkplaats zichtbaar van de Gebrs. van de Leegte (nu Hapert)


Datum: 28-09-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Nee Jan, het was een rijtje van 3, mijn vader is in het middelste huis geboren. Oorspronkelijk waren het slechts twee huizen. Het meeste linkse huis is later gebouwd dan de twee andere.


Datum: 29-09-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Jan kijk eens naar foto 4480. Het oude pand van Roestenburg aan de Ekkerstraat.


Datum: 02-01-2007
Naam: Ger den Reijer  
img

Ik heb een aantal jaren (1974 - 1978) boven Cafe 't Putje gewoond. En natuurlijk veel in de zaak gezeten (gewerkt achter de bar en gewoon gezellig meegedaan in het cafe). Zijn er nog foto's van 't Putje?


Datum: 16-07-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

Cafe Het Putje (1964), cafe-bar het Masker (1970), de Coronabar, mogelijk allemaal verschillende uitbaters of eigenaren die in dit voormalige cafepand huisden. Een van de eigenaren was ooit A. van Hugte van de Hoogstraat 7, volgens mij rond 1971. Een tijdlang woonden er nogal wat gastarbeiders op de bovenverdieping. De inrit rechts van het pand leidt naar de werkplaats daarachter, ooit waar de Gebrs. van de Leegte zijn begonnen.


Datum: 05-08-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Ja Ger ik heb nog foto's van ut putje maar alleen van de binnenzijde. Daar was het toen te doen voor de jongens van H.E.W. hanbal, Ton was onze sponsor. Een heerlijke tijd hebben we daar gehad, wanneer we uitgespeeld waren op de Herdgang was het linea recta naar ut putjes.


Datum: 10-02-2010
Naam: Leo de Folter  
img

Ja Peter jij hebt gelijk. Het waren 3 huizen. Op 47 woonde in mijn tijd de familie Wenting, op 45 familie Vermeulen en op 43 familie  de Folter. Na Wenting kwam hier de familie Bucas wonen. In de grote tuin achter dat huis werd een machine fabriekje gebouwd van v/d Leegte. Bucas had daar een functie als baas. Ik heb daar toen, +/- 1950, nog vakantiewerk gedaan, ik zat toen op de ambachtsschool. De familie Bucas is later naar Afrika vertrokken.


Datum: 10-02-2010
Naam: Jan Toirkens  
img

"Afrika" is hier bedoeld... Zuid-Afrika oftewel "Kaap de Goede Hoop" in het Zuiden dus van werelddeel Afrika.