EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4648

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Gerard Davidstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, Kard de Jongschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
R.K. Jongensschool Kardinaal de Jong

Beschrijving

Een klassefoto van klas 6 van het schooljaar 1957/1958. Onderwijzer en tevens hoofd van de school was dhr. B. Engbers. De school stond aan het Corn. de Vospad / Gerard Davidstraat in Tongelre.


Geplaatst op

15-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-09-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Voor deze school lag een prachtig geasfalteerd schoolplein. De rolschaatsbaan noemdem wij dat. Het was er dan ook altijd druk met kinderen op rolschaatsen en natuurlijk van Hudora. We zwierden daar wat af met zijn allen en een van de kunstjes op de rolschaatsen, waar vooral de meisjes goed in waren, was de z.g.n. zweefstand. Ik ben er zoveel geweest dat mijn Hudora's zo ver waren versleten dat de ijzeren banden van de wielen er langs hingen. Het was natuurlijk ook een spannend treffen van vriendjes en vriendinnetjes. Een van mijn vriendjes daar was Paultje van Kemenade, die woonde in de Gerard Davidstraat. Wat hadden we toch een heerlijke jeugd en we verveelden ons nooit.


Datum: 30-09-2006
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Mijn broers zaten hier op school, het was dan ook prachtig om op de jongens speelplaats te rolschaatsen. Het schoolplein de rolschaatsbaan lag wat lager daardoor kon je ook zo fijn van dat afritje af en dan ging je lekker hard.
De plaats van deze foto is voor de hoofdingang en daarvoor moest je een treetje of 5 - 6 naar boven.


Datum: 07-02-2007
Naam: Rudy Vogels  
img

Onder in de school was een kelder en in die kelder had de toenmalige wijkagent Henselmans die in de van der Helststraat woonde, ruimte gekregen om kwartels te kweken. Dat was meteen het tijdperk dat je daar op de speelplaats niet meer mocht voetballen en ook niet op het bordes mocht komen, dit was niet goed voor zijn kwartels. Daar zaten wij echt niet mee, als wij wisten dat hij Henselmans in de kelder zat dan maakte wij extra herrie zodat hij echt kwaad naar buiten kwam in zijn stofjas, hij probeerde ons dan weg te jagen, alleen dat lukte hem niet, dus dan ging hij naar huis en trok zijn politieuniform aan, en ja dan waren wij natuurlijk wel weg. Ook nam hij als hij de kans kreeg voetballen in beslag op het schoolplein. Die legde hij dan thuis in zijn schuur, na een dag ging wij deze dan terug vragen, en belde bij hem dus aan, en zij antwoord was altijd ik zal er over nadenken kom volgende week maar terug ondertussen waren andere al bij hem achter over de poort geklommen en hadden al de ballen die te vinden waren in de schuur al terug gepakt. Deze sport was nog mooier dan voetballen. Zijn zoon Henri hielp ons ook weleens om de ballen terug te krijgen.


Datum: 30-03-2007
Naam: Marjolijn Persoon-Claessens  
img

De rolschaatsbaan kan ik me ook nog goed herinneren. Er was daar een jongen (zoon van het snoepwinkeltje geloof ik) die kon zoooo goed rolschaatsen. En Pauke van Kemenade herinner ik me ook. Op deze klassenfoto kwam ik tot mijn verrassing m'n grote broer tegen.


Datum: 30-03-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Wie op de foto was dan jouw grote broer, kun je dat even aangeven Marjolijn en misschien ken je nog wel meer kinderen? Zou de jongen helemaal vooraan, vierde van rechts misschien Humphry .... kunnen zijn?


Datum: 31-03-2007
Naam: Marjolijn Persoon-Claessens  
img

Tweede rij, helemaal rechts Rob Claessens.(toen Robbie). Eerste rij zevende van links Bertie Beks. Maar Humphry is het niet, die was jonger. Volgens mij heette dit jongetje Lesley, maar dat weet ik niet zeker.


Datum: 14-01-2009
Naam: Els Oomes  
img

Hai, ik dacht mijn twee broers te herkennen, Peter en Toon Oomes. Wij woonden toen in de Johannes Vermeerstraat 44, hoek Kaapseweg.


Datum: 15-01-2009
Naam: Rieky Brekelmans  
img

Toen wij in de Ary Schefferstraat kwamen wonen heb ik er ook nog vaak gerolschaatst. Anneke Grönloh ook , ik was toen vriendin met haar.


Datum: 15-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Dat is leuk, dan heeft Anneke waarschijnlijk ook in dezelfde speeltuin gespeeld als wij allemaal, nl. de St. Joseph-speeltuin.
Die speeltuin is onderwerp in een zojuist verschenen boekwerk over ONZE wijk en dat boek wordt binnenkort in ONZE wijk huis-aan-huis bezorgd. In het boek komt ook Kees Wijn aan het woord, die nu "opa" is van "onze "" speeltuin. (zie foto 12419). ; Ik heb Keesje al aan de telefoon gehad en hij is erg enthousiast over het boek. Zelf ga ik natuurlijk pogingen doen om er ook aan te komen en zal via EIB laten weten hoe alle andere belangstellenden er aan kunnen komen.


Datum: 16-01-2009
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Dat is een goed idee Marijke, ik heb daar ook wel belangstelling voor.


Datum: 16-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Omdat ik op de website van Back to the Sixties () las dat Anneke Grönlo ook in de Johannes Vermeerstraat gewoond zou hebben dan heeft Els Oomes haar misschien ook nog wel gekend en zelfs nog met haar op straat gespeeld?


Datum: 16-01-2009
Naam: Marjolijn Persoon-Claessens  
img

Volgens mij ligt de leeftijd van ons toch wel zo'n 10 jaar lager dan die van Anneke. Leuk, dat boek over de speeltuin. Ik hoop dat het mogelijk is om het op de een of andere manier te bemachtigen.


Datum: 16-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Hallo Tongelnaren, het boek komt binnenkort te koop in de boekhandel en er komen ook een aantal exemplaren naar het wijkcentrum (volgens mij in het oude pand van bakker van Eerd, de "nieuwe winkels", aan de Jan van Riebeecklaan) tegen een leuk prijsje. Het zal eerst worden verspreid in de wijk.


Datum: 12-09-2009
Naam: Els Oomes  
img

Ja ik heb Anneke Grönloh gekend, maar zij speelde 't meest met mijn vader en mijn broers. Ik was toen 9 jaar oud en zij 19. Ik heb wel met haar zus Souwie gespeeld. Zij woonden schuin tegen over ons.


Datum: 15-11-2009
Naam: Meijden-Jeukens, Carla van der  
img

Op deze foto herken ik mijn broer: Henny Jeukens (tweede rij van onderen, derde van rechts).
Als ik het wel heb staat op de tweede rij van boven helemaal links Jimmy Sittrop. Hij was onze buurjongen en gaf in die tijd leuke voorstellingen voor ons met dansjes en kaarsjes enz.. Hij is danser bij het Scapinoballet geworden, regelmatig op tv te zien geweest. Later was hij artistiek leider bij hetzelfde gezelschap.


Datum: 28-11-2011
Naam: A.van Overbruggen  
img

Op de onderste rij zittend op de grond, herkenbaar uit mijn voetbaltijd bij Tongelre, helemaal links Hennie Viscaal, daarnaast Frans Claas uit de Gen. Bothastraat en in dezelfde rij 3e van rechts keeper Ad v.d. Pasch uit de Herzenbroekseweg.


Datum: 09-03-2012
Naam: Frans Claas  

Nee, Toon, Ik ben dat niet naast Hennie Viscaal. Zat toen pas in klas 1.
Groet, Frans Claas
<<< Frans, wil je nog even je e-mailadres doorgeven? (red.) >>>